מצרכים:
2 ק"ג סינטה, מנוקה מהשומן העליון
למרינדה:
1 אננס, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום, כתושות
1/2 כפית זרעי שומר
קליפה מ-2 תפוזים, קצוצה גס
2 יחידות שומר, קצוץ גס
1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפיות כוסברה טחונה
1/4 כפית זעפרן
1/4 כפית כמון
1/2 כוס שמן זית
לצימעס גזרים צלויים:
5 גזרים צבעוניים
1/4 כוס שמן זית
1 מקל קינמון
2 כפות סוכר חום
3 עלי מרווה
אופן הכנה:
- הסינטה: מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה ומשרים את הנתח לפחות 24 שעות.
- צולים את הנתח על חום מאוד גבוה כעשר דקות מכל צד ולאחר מכן מעלים לקומה השניה בגריל לצלייה של שעה. לחילופין, פורסים את הנתח לפרוסות בעובי 2 ס"מ, צולים כשתי דקות מכל צד ומסירים מהאש.
- הצימעס: חותכים גזרים לחצי (לאורכם). חורכים קלות בגריל ומעבירים למחבת חמה. מוסיפים שמן זית, סוכר, קינמון ומרווה ומבשלים כעשר דקות עד ריכוך, ומוסיפים מעט מים אם צריך.