הכתבה אומנם מופנית למין הנקבי, אבל אני מצאתי בה הרבה חלקים שנכונים גם לגבי גבר.
"את עלולה להתאהב"
מכשול מספר אחד ברור, וגם אם לא תתאהבי מעל הראש, הרי שתתרגלי לנוכחות הגברית הקבועה במערכת היחסים ואז במקום להתאושש מהריבאונד האכזרי שאת שוחה בו כרגע, תיכנסי לעוד אחד נוסף שממנו הדרך למעלה תהיה כמעט בלתי אפשרית. את כבר בקשר קבוע עם גבר? למה שלא תחפשי לך גם אהבה שתבוא יחד עם הסקס?
"שלא תפספסי את המיועד האמיתי"
לרוב הבחורות הנמצאות בקשר יזיזותי, יש נטייה לנוח על זרי הדפנה (ואל תנסו להכחיש). התחושה שאת חופשייה כמו פרפר לצאת עם מי שאת רק רוצה, ועם זאת מביאה אותה ברומנטיקה ובתשוקה בכל שני, חמישי ושבת, יכולה לגרום לך לחשוב ש"הנה אני מסודרת".
תסכימי איתנו שלמרות שאת יכולה לצאת "עם כל מי שרק תצאי", את בדרך כלל לא יוצאת עם אף אחד, והטלפון הראשון שתרימי ברגעי משבר ובדידות יהיה רק ליזיז החרמן.
כדאי לך להיזהר, מפני שקשר יזיזותי עלול להימשך הרבה מאוד זמן. ובעוד שהיזיז ממשיך הלאה בחייו, את עלולה להישאר תקועה איתו לנצח ולפספס הזדמנות למערכת יחסים אמיתית ורצינית.
"אופס, התמכרתי"
יש משהו מאוד ממכר בסקס לא מחייב. נכון שנהוג לחשוב שרק גברים נושאים את התכונה הזו, אבל תתפלאי לשמוע שנשים רבות שנואשו ממערכות יחסים כושלות, מוצאות את עצמן מכורות לקסם הרומנטי שביזיזות. הזמינות, החופש והמסתורין שקשר לא מחייב שכזה מביא עימו, עלולה לגרום לבחורות מסוימות לבטל תכניות חשובות רק כדי 'להתקשר ליזיז', ולהעביר עוד ערב סקסי מבלי הכובד המתלווה בדרך כלל לדייטים. אכן, ממכר בהחלט.
"בלי חרטות"
אופס נוסף שיכול לקרות לך הוא תסמונת הלילה שאחרי. בין אם זו יזיזות חד פעמית ובין אם זה קשר יזיזותי ארוך, בשלב מסוים את עלולה להתחרט, להכות על חטא ולזלול גלונים של גלידה רק מהמחשבה: "למה עשיתי את זה לעצמי". אמנם לא מתים מזה, אבל בהחלט משמינים.
"הוא לא מנצל אותי, אני מנצלת אותו"
אחד המשפטים המטופשים והנפוצים ביותר אצל בחורות שיש להן יזיז קבוע. אז אוקי, נכון ששניכם מנצלים אחד את השני בהסכמה. אבל אל תשכחי שעדיין יש הבדל תהומי ביניכם: הוא מצידו מנצל את העובדה שאת רוצה אותו נטו במיטה בלי שיחות נפש וקיטש. ואת מצידך מנצלת אותו כדי למלא לך את החסר בתקופות יובש, אבל בתוך תוכך מתה להתכרבל לפעמים כמו שזוגות אמיתיים עושים. ותהיי כנה רגע, כשהוא עוזב פתאום, את לא מרגישה מנוצלת?
"המאהב האידיאלי"
אחת המלכודות המסוכנות ביותר בקשר יזיזותי היא האשליה שהגבר שלפנייך הוא ה- בחור (בה' הידיעה) המושלם. האשליה שהמאהב החרמן שמביא לך שוקולד ויין בשלוש לפנות בוקר הוא הבחור האידיאלי, עלולה להרוס לך קשרים עתידיים מפני שמעתה תציבי קריטריונים שקיימים רק באופרות סבון.
את הרי לא חיה עם הבחור ולא מנהלת איתו מערכת יחסים רומנטית. וגם אם הוא ידיד טוב בנוסף להיותו יזיז, בהחלט ייתכן שהוא חסום רגשית, לא מפרגן ולא מסוגל לנהל קשר.
אז צאי מהסרט, זה שיש לכם סקס טוב לא אומר שהוא הבראד פיט שלך.
ולסיכום: יזיז בהחלט יכול לעזור לך לעבור תקופות מאוד מתסכלות בשלום ובבטחה (עדיף על מין מזדמן), וזאת בתנאי שאת לא נכנסת לקשר באופן רגשי מידי. אך ברגע שאחת מהנקודות שציינו לעיל תתחיל לגדול ולגרד לך את הלב, תעשי טובה גדולה לעצמך, ותזרקי אותו! כי באמת מגיע לך הרבה יותר.
עכשיו לסיכום שלי, הכתבה סה"כ לדעתי אומרת דברים נורא נכונים כלפי האישה (וגם כלפי גבר אם הופכים בחלק מהמקומות), אבל זה ממש לא משכנע אותי שקשר יזיזותי לא מתאים לי.
סה"כ, אני כן בעד קשרי יזיזות, ולדעתי זה אחלה דבר.
זה מסכם את כמעט הכל לפי דעתי.אך ברגע שאחת מהנקודות שציינו לעיל תתחיל לגדול ולגרד לך את הלב, תעשי טובה גדולה לעצמך, ותזרקי אותו! כי באמת מגיע לך הרבה יותר.
האמת שהעברתי את זה במייל למישהי, ואין לי מושג מאיפה הקרצתי את הכתבה או מי כתב אותה. נזכרתי שיש לי נושא לדיון וגנבתי מהתיבת הודעות יוצאות.
אני אשאר חסר קרדיטים הפעם :] מצטער.
מה דעתכם על הכתבה, ועל סוג כזה של קשר?

ציטוט ההודעה![שליחת הודעה דרך ICQ אל Adidi =]](images/misc/im_icq.gif)