אם ה' גרם לשואה
מה זה אומר על הנאצים?
הם שליחי האל?
פשוט ראיתי כמה תגובות פה ושם שאמרו שה' גרם לשואה.. קצת מציק לי
אם ה' גרם לשואה
מה זה אומר על הנאצים?
הם שליחי האל?
פשוט ראיתי כמה תגובות פה ושם שאמרו שה' גרם לשואה.. קצת מציק לי
|
|
השם לא גרם בכלל לשואה!.
אבל הוא אמר שדבר כזה יקרה , ואמר גם באלו תנאים זה יכול לקרות! הוא אמר שאם זה יקרה הוא פשוט "יעלים עין" זתומרת לא יעזור ולא שום דבר .. תראה :
" וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, הִנְּךָ שֹׁכֵב עִם-אֲבֹתֶיךָ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ. וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה. וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה: כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים. "
דברים , פרק ל"א , פסוקים ט"ז - י"ח , פרשת וילך.
סיבת העונש -- "עזבני והפר את בריתי" ,עזבני אלו אנשי ההשכלה שהשליכו את היהדות לגמרי. הפרו את בריתי אלו הרפורמים , שלכאורה נשארו יהודים אבל סילפו את התורה לגמרי.
"והיה לאכל" , נשרף , המשרפות .
כולם שאלו איפה היה אלוקים ? התשובה בפסוקים - עזב אותם בידי הגורל והסתיר את פניו.
והנבואה : תתחיל באות "ה" בשמו של משה ותספור 50 תגיע לאות "ש" במלה שמה וכן הלאה , המלה שתופיע היא : " ה ש ו א ה "
נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 05-06-2008 בשעה 00:21.
אם אתה רוצה תשובה אקדמאית - תגובות פילוסופיות ותיאולוגיות של יהודים על השואה
אם אתה רוצה תשובה של ציוני-דתי - השואה, מתוך יום עיון לעשרה בטבת - הרב אורי שרקי (50 דק')
^בדקה ה-47 הרב מדבר על האחריות. מי לוקח אחריות על השואה. אבל אני ממליץ לך לשמוע לכל השיעור.
ואם אתה רוצה את דברי הרב שרקי בכתב - שני מאמרים על השואה
נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 05-06-2008 בשעה 01:42.
כל דעביד רחמנא לטב עביד
בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא
חלאס כבר עם תירוצים עלובים האלוהים שמתערב בחיי אדם לא קיים ..אין דבר כזה
חלאס...פעם ראשונה בחיים שקיבלו הוכחה משמעותית לזה שהוא לא קיים..
ונותנים תירוצים מטומטמים על התבוללות וחרטות שלהרבה אנשים בשואה לא היה קשר אליהם
ואז גם מתחילים לזיין את המוח על עונש קולקטיבי..
מה ילדה בת 5 אשמה?
ולמה בן אדם שהוא ניצול שואה וכל המשפחה שלו נהרגה בא לארץ מקים משפחה והבן שלו גם נהרג בצבא?
למה שדבר כזה יקרה אם באמת יש אלוהים?? והבן אדם עצמו מה הקשר שלו להתבוללות אם הוא היה בשואה כשהיה בן 5 נגיד?
עוד אחד של הרב אמנון יצחק
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1168940
התגעגתי לתגובות שלך
תקשיב, השם לא מתערב בחיי אדם! והוא גם לא עשה את השואה.
וזה לא רק בגלל התבוללות זה חוסר אמונה בהשם ולעשות חטאים , ולא לעשות מצוות מאוד פשוטוץ (לפחות לאכול כשר!).
דיברת על ילד בן 5 שלא אשם , אז תן לי לנחש הילד הזה הוא בן של אישה נוצריה ואבא יהודי או הפוך. חלק מההתבוללות. ועזיבת הארץ המובטחת.
בדיוק כמו יציאת מצרים , הדם נתן לאברהם את כנען , אך הוא עזב למצרים בגלל בנו , וקח כל משפחתו , לאט לאט בנ"י התתרבו במצרים , השם הביא להם את אותו העונש כמעט , עבודה בכפייה , וגם שם נהרגו מלא מעם ישראל.
שמע אחי , אתה לא חייב להיות תקיף בכל נושא שלך , ואולי אתה לא תבין כל מה שאני כותב , כי יש דברים שאפשר להסביר רק במילים![]()
חחחח אני התכוונתי שהוא אזהיר שזה מה שיקרה ולא שהוא הביא עונש , טעות שלי. אבל בתכלס אחי , נראה לך שהשם יביא כזה עונש לעם הסגולה ?
הוא הזהיר אותם ואמר להם שאם דבר כזה יקרה אז יגיע מצב שהיהרגו מאות מבנ"י והוא יעלים עין , וגם אם השם כן עשה זאת הוא הביא תנאים! ואמר באיזה מצבים יכול לקרות דברים כאלו.
אין לי מה להתעורר..תסכים איתי שזאת הייתה השואה הכי גדולה?
ואתה רק מחזק מה שאני אומר..ברגעים הכי קריטים..אלוהים לא שם בשביל העם שלו..זה כל מה שאני מנסה להוכיח
ולמי שכתב לי תגובה! ילד בן 5 עדיייןןן לא אשם שאבא שלו ככה ואמא שלו ככה..
חשבתי שאלוהים ברא את כולם כדי שתהיה הרמוניה אז למה הוא מקפח יצורים חיים?
את הרב שרקי אני גם לא ישמע..שמעתי מספיק הרצאות שעיצבנו אותי זה רק גורם לי לשנוא את הרבנים יותר אבל אני אשמח אם תתמצת לי כאן מה הרב שרקי כתב לגבי הנושא הזה
איך אפשר להצדיק את אלוהים בקטע כזה אני רוצה לשמוע..
ובבקשה אל תביא לי עוד רב נאצי כזה שאומר שהרגו את יהודי אירופה בגלל התבוללות
למה אין לי כוח לשמוע ת'חרא הזה..
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 14-06-2008 בשעה 15:29.
נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 03-07-2008 בשעה 04:03.
כל דעביד רחמנא לטב עביד
בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא