אחרי שכבר פתחתי אשכולות על הנושא הבטחון ועל המעשי הרצח האחרונים שבצעו הורים שרצחו את ילדם, החלטתי לפתוח אשכול על תאונות הדרכים.
אני אחד שאוהב להתעדכן בחדשות שאני קם בבוקר, אבל במדינה שלנו אי אפשר שלא לשים לב שמדי יום מתרחשות תאונות, לדוגמה אתמול נהרגה אמא בדרכה עם משפחת לחופשה משפחתית, בתאונה היו באוטו בעלה וילדיה, בתה בת ה10 ובנה בן ה13.
לפני יומים, שלוש תאונות שלושה נשים נהרגו.
המקרים האלה לא נגמרים והם גם לא יספקו לעולם, אבל אנחנו צריכים לנסות ולמנוע כמה מהתאונות.
למשל בסופי שבוע, אנשים שותים ואז נוהגים, הם לא מבינים דבר אחד שבזה שהם שותים ונוהגים הם לא מסכנים רק את עצמם אלא הם מסכנים חיים של אנשים שהפשע היחיד שהם עשו זה לנהוג באותו יום ליד נהג שיכור.
צריך לשים לזה סוף, רוצים לשתות אין בעיה אבל אל תנהגו.
עוד דבר שגורם להרבה תאונות זה לחץ חברתי, במצב שמשהו נוהג אז הוא רוצה להראות לחברים שלו איזה "גבר" הוא וכמה "ביצים" יש לו בשביל לנהוג על מהירות גבוהה מן המותר, ולא רק צעירים נוהגים מהר ישנם גם מבוגרים, זה אחד מהסיבות הכי העיקריות לתאונות, אנשים מאבדים שליטה על הרכב.
בואו נודה באמת נהגים צעירים שותפים להרבה תאונות, בגלל בין היתר שהם נוהגים שיכורים.
אנחנו מגיעים למצב שבו כל שבוע נהרגים אנשים רבים בתאונות דרכים, שהתאונה עצמה נגרמת בגלל חוסר אחריות של נהג, ישנם גם מקרים שבהם בנאדם אשר היה שותף לתאונה הופך למשתוק, נכה וכד'..
כל מה שאני מנסה לאומר לכם זה את הדבר הבא, שאתה נוהגים תנהגו באחריות, אין לכם זכות לקחת חיים של אחרים, תתנהגו כבוגרים ותנהגו בכמותר ואל תקשיבו לחברים (או מי שזה לא יהיה) שיאומר לך שאתם פחדנים או כל דבר אחר.
זה לא רק שאתם פוגעים ברכב אחד אתם פוגעים במשפחה שלמה של אותו האדם.

ציטוט ההודעה