אממ אם אני רוצה להיות חבלן בצבא אני צריך ללמוד את זה לפני? כאילו להיות עתודאי.. או להיות תלמיד ממש מצטיין בבית הספר?
תודה..
אממ אם אני רוצה להיות חבלן בצבא אני צריך ללמוד את זה לפני? כאילו להיות עתודאי.. או להיות תלמיד ממש מצטיין בבית הספר?
תודה..
|
|
אין קשר, אתה צריך להתגייס להנדסה קרבית ומשם יפנו אותך לקורסים המתאימים.
יש מחלקות חבלה בכל פלוגת חי"ר וותיקה שזה קורס בשקל של שבוע.
בהנדסה קרבית אתה עובר הכשרת חבלה כחלק בלתי נפרד ממה שאתה עושה.
ואם אתה רוצה חבלה ברמה מאוד גבוהה זה יהלום שזו יחידה מעולה של הנדסה.
באספקט הלא קרבי זה כבר מסווג ואתה לא תמצא באינטרנט מידע על זה.
ומה אני צריך לעשות בשביל להגיע ליהלום? יש גיבושים? הקטע הוא שגם עברתי כבר צוו ראשון ולא אמרתי שאני רוצה להיות חבלן כי זה לא כל כך עניין אותי לפני.. ושוב אני שואל צריך להיות תלמיד מצטיין בשביל להגיע ליהלום? כי אני רק תלמיד ממוצע ..
כדי להגיע ליהלום אתה צריך להתגייס להנדסה קרבית
ואז אתה יוצא לגיבוש יהלום
ומעט מאוד עוברים אותו
אבל אם אתה עובר אותו אז יהיה לך מסלול מאוד מעניין
זה מאוד מובחר
אתה יכול גם להגיע דרך הפלחהן אני חושב
לסמן 5 בהנדסה קרבית במנילה
ובעדיפות הראשונה
בהצלחה בגיבוש ליהלם\יעל (לא יהלום)
שמעתי שהנדסה קרבית זה חרא , אז נגיד ולא עברתי גיבוש יהלם אני אשאר בהנדסה קרבית לא? ומזה בעצם הנדסה קרבית , מה עושים שם?
שמעת את זה מצעירים חארות.
בתכלס גדודי ההנדסה עשו המון במלחמה יותר מכל החטיבות עם הכבוד המוגזם (גולני וצנחנים).
הנדסה קרבית זה חי"ר+חבלה.
אחי אתה חיי בסרט דבר ראשון לא האיתה במילחמה אתה לא יכול להגיד איפה הגדוד שלך היה ואיפה לא זה אולך ככה הגדוד שלך שייך לאוגדה שבכול אוגדה יש חטיבה שריון חטיבת חי"ר גדוד הנדסה ועוד משהו אני לא ממש זוכר חטיבת שריון היא שריון ניראה לי שאתה יודע מה הם עושים חי"ר זה חי"ר לחימה והנדסה אתם לפעמין מובילים לפריצת מיחשולים לפנות שדות מוקשים ולחימה כמו חי"ר ועוד דבר אם אתה לא יודע בבופור לא היה חיילים מהנדסה קרבית זה חיילים של חה"ן נח"ל מג"ד לשעבר שלי אבי דהן היה מפקץ של הצוות שפיצץ תבופור זה סיפור אמיתי כמו שאתה אומר בספר מתארים על חיילים של חה"ן גיבעתי אבל זה לא הם ובסרט שחקנים אפילו לא עשו צבא אז תיראה לאן היגענו.... תודה על השקע בקריאה![]()
טוב אחי אתה האיתה שם סבלתה תבופור תצאה מהסרט שאתה חיי בוא תשאל אנשים ותעשה חיפוש ותראה מי פיצץ תבופור סבבה![]()