בני סכנין- מכבי ת"א
( שעה: 17:05 )
לאחר שבשבוע שעבר שמטה יתרון של 2-0 באורווה, תנסה סכנין לחזור ולנצח על חשבון התל-אביבים לעיני הקהל הביתי בדוחא. סכנין עדיין נאבקת על הישארותה בליגה, כשהיא ממוקמת במקום ה-10, רחוקה 5 נקודות בלבד מהמקום האחרון שממנו יורדים לליגה השנייה. אוקוצ'ה בספק אצל האדומים.
בצד הצהוב, תגיע מכבי למשחק אחרי ניצחון ביתי על הכוח 2-3, ניצחון ששיחרר הרבה לחץ בקרית שלום. יש שאומרים שהמשחקים שנשארו הם "גארבג' טיים" בלבד עבור חניכיו של נמני. הצהובים נמצאים במקום ה-8 כשהם התרחקו מסכנת הירידה אך מצד שני, אירופה לא ניראת באופק. ישראלביץ' ויחיאל בספק למשחק.
אוקוצ'ה. בספק אצל האדומים.
הכח עמידר ר"ג- עירוני ק"ש
( שעה: 18:30 )
לאחר המכה שחטפה במחזור הקודם בטדי, מארחת הכח עמידר ר"ג את עירוני ק"ש לקרב תחתית לוהט. האחרונה מול הלפני אחרונה. ניצחון של ר"ג יוציא אותה מהמקום האחרון, לראשונה מזה הרבה זמן, ויוריד את חניכיו של אלי כהן לקרקעית. החלוץ הניגרי, נאופור, נעלם למועדון ולא ברור אם יחזור. בנוסף, 2 השוערים בספק למשחק.
ק"ש מגיעה למשחק הזה מהמקום ה-11 ויודעת שהפסד יוריד אותה למקום האחרון. במהלך אימוני השבוע הורגש המתח הרב בקבוצה ואלי כהן הרבה להעיר לשחקניו, אולי כתגובה לתלונה של השחקנים כי המאמן לא מעיר להם מספיק. לאחר 2 עונות בליגה הראשונה, הקבוצה הצפונית לא רוצה להיפרד מהליגה הבכירה, ותצטרך בשביל כך להשיג תוצאה טובה בר"ג.
אלי כהן. העמדה הקשוחה כלפי השחקנים תעזור?
מכבי חיפה- הפועל פ"ת
( שעה: 19:00 )
חניכיו של אלישע לוי מגיעים למשחק הביתי במצב-רוח מרומם לאחר התבוסה 3-0 שהנחילו לאשדוד במשחק החוץ. הירוקים מצליחים לשמור על המקום הראשון מתחילת העונה, אך בכרמל יודעים שפער של 2 נקודות הוא לא פער מבטיח במיוחד. ניצחון ירוק עשוי לפתוח פער מהפועל ת"א, שתארח את אשדוד, או לפחות להבטיח לחיפה את המקום הראשון שבוע נוסף. ליאור רפאלוב צפוי לפתוח על חשבון אוסיי ראנספורד.
בפ"ת צפויים לחזור להרכב שחקנים רבים: ויסה, ג'אקריצ'ה, ריקן ואבו-חצירא. בלעדיהם, הצליחה פ"ת לחזור במחזור הקודם מפיגור של 2-0 ל-2-2 ולהשיג נקודה שמרחיקה אותה עוד קצת מסכנת הירידה. הכחולים נמצאים במקום ה-9 בטבלה, רחוקים 9 נקודות מהמקום האחרון ועדיין לא ניצלו סופית מירידה. ניצחון בחיפה, ופ"ת יכולה להיות בטוחה שבשנה הבאה היא תשחק בליגת העל.
ליאור רפאלוב. חוזר להרכב חיפה.
מכבי נתניה- מכבי פ"ת
( שעה: 19:00 )
מבין ארבעת קבוצות הצמרת, אין ספק שבתקופה האחרונה נתניה היא הכי מגמגמת. חניכיו של מתיאוס השיגו 4 נקודות בלבד מתוך 3 המשחקים האחרונים, ובעוד חיפה, הפועל ובית"ר מנצחות היא נשארת קצת מאחור, אך הסיכוי לאליפות עדיין קיים כשהיא מרוחקת 6 נקודות מהמקום הראשון. למרות זאת, אין ספק שכל תוצאה מלבד ניצחון ביתי על פ"ת עשויה לחסל באופן סופי את חלום האליפות של נתניה.
"אנחנו באים לנצח", הצהיר מאמן מכבי פ"ת, רוני לוי. לא ברור איך הוא מתכוון לעשות את זה, עם התקפה שכבשה 3 שערים בלבד ב-7 המשחקים האחרונים. אומנם פ"ת גם סופגת מעט בתקופה האחרונה, אך אם היא באמת רוצה להתחיל ולרשום ניצחונות, לוי צריך לטפל במהרה בבעיית הכיבוש של קבוצתו. אצל הפתח-תקואים, ניראה שהמשחקים שנשארו להם עד הסוף הם בשביל ה"גארבג' טיים" בלבד, כשהקבוצה לא נמצאת בסכנת ירידה ועם סיכוי קטן להשיג מקום באירופה לעונה הבאה.
איתי שכטר. נתניה חייבת להשיג ניצחון ביתי.
הפועל ת"א- מ.ס. אשדוד
( שעה: 19:25 )
הישר מהמקום ה-2, במרחק 2 נקודות מהמוליכה, מגיעה הפועל ת"א לבלומפילד למפגש ביתי חשוב. בעצם, בשלב הזה עם הצפיפות הרבה בצמרת, כל משחק חשוב. לאחר ניצחון החוץ על פ"ת בשבוע שעבר, מחכה לאדומים של גוטמן מפגש נוח יותר על הנייר. הפועל יודעת שאיבוד נקודות עשוי להרחיק אותה מהמקום הראשון ואילו ניצחון עשוי להעלות אותה לשם.
מאשדוד מגיעה חיה פצועה, שספגה בביתה תבוסה בשבוע שעבר ויותר מזה, הציגה כדורגל מביש. גוטמן הזהיר את שחקניו שאשדוד לא תשחק כמו במחזור הקודם ותרצה לתקן את העוול. אם האשדודים רוצים לממש את הסיכוי שנשאר להם ולהשיג מקום באירופה לעונה הבאה, היא צריכה להתעשט במהרה ולהתחיל לצבור נקודות. בלומפילד מול הפועל זה אולי לא המקום הכי מתאים לכך, אבל הקבוצה של מזרחי תנסה להפתיע.
אלי גוטמן. יהיה שמח גם הערב?
ביום שני(13/4): המשחק המרכזי
בית"ר ירושלים- בני יהודה
( שעה: 20:50 )
עם 5 ניצחונות ב-6 המשחקים האחרונים ועם התנופה מה-0-4 הקליל על הכוח במחזור האחרון, תארח בית"ר ירושלים בטדי את בני יהודה. המועמדת לאליפות נמצאת במקום ה-3, רחוקה 6 נקודות מהמוליכה ותרצה להמשיך את המומנטום המצוין שבו הקבוצה נמצאת, בדרך אולי להתקרב עוד קצת אל המקום הראשון. כל תוצאה מלבד ניצחון עשויה להרחיק את הבית"רים מאליפות שלישית ברציפות. אריק בנאדו בספק למשחק.
ראובן עטר. בית"ר רוצה להמשיך את המומנטום המצוין שלה.
גם בני יהודה מגיעה למשחק הזה במצב-רוח מעודד, לאחר הניצחון 0-2 על נתניה בקרב הצמרת בשבוע שעבר. הקבוצה מהשכונה ממוקמת במקום ה-5, מקום שמוליך לאינטרטוטו, ורחוקה 6 נקודות מהמקום שמוליך לגביע אופ"א. אם היא רוצה באמת להגיע לשם, צריכים חניכיו של לוזון לצבור את מירב הנקודות מהמחזורים שנשארו, והם צריכים להתחיל לעשות את זה כבר השבוע, בטדי.
אסי בלדוט. בני יהודה תשיג ניצחון מפתיע בטדי?



- מכבי ת"א 

- עירוני ק"ש 
_wa.jpg)



- מכבי פ"ת 

- מ.ס. אשדוד 

- בני יהודה
( שעה: 20:50 )

ציטוט ההודעה




