אני לומד בהיסטוריה על : יוון , איטליה , לאומיות וכל מה שקשור אליה
מה אתם לומדים ?
![]()
אני לומד בהיסטוריה על : יוון , איטליה , לאומיות וכל מה שקשור אליה
מה אתם לומדים ?
![]()
נערך לאחרונה על ידי -iDo-; 13-12-2009 בשעה 21:00.
|
|
כיף לך ששינו את תוכנית הלימודים.
בעת הנוכחית אנו לומדים על מדיניות הפיוס וכמו כן על הגטאות\תחילת הפתרון הסופי (יודנראט וכולי). בקרוב נתחיל ללמוד קצת ארץ ישראל לראשונה מאז החטיבה (מלחמת יום כיפור). על לאומנות אנו לומדים באזרחות אך במתכונת די מורכבת ומצומצת למדי שכן צריכים לדעת בעיקר היבטים פורמאלים ובכל הקשור למהות יש לדעת הגדרות של מיעוטים ותו לא: אם אתה לומד על לאומנות איטלקית אתה וודאי תלמד על הבריגדות האדומות, הפשיסט מוסוליני ואשתו קלרה (הוצאו להורג והובאו למילאנו בתום מלחמת העולם ה2). זה בהחלט חומר מעניין שהייתי מבקש ללמוד בשהותי בחטיבה, בנוסף לספרד עם דגש על 36-39 (מלחמת האזרחים בה נעזר פראנקו במטוסים נאצים על מנת להשמיד באסקים).
כמו כן, מן הסתם גם המהפכה הצרפתית והתקופה שלאחריה היא חומר מעניין מאוד, בו עשה נפוליאון דרך כבירה מילד קורסיקני ויחסית עני (על אף מעמדו האצילי של אביו ששימש לו כפרוטקציות לאחר מכן) ועד לקיסרות.
נערך לאחרונה על ידי Caesar Augustus; 23-11-2009 בשעה 12:40.
המהפכה הצרפתית
משעמם רצח
חבל שאתה לא יודע להעריך את מה שאתה מקבל: עם טיפת שכל בעתיד אולי לא תחשוב כך. מדובר באחת התקופות החשובות בהיסטוריה של בני אדם לעניות דעתי שכן הם אמצו ערכים מהתרבות המערבית של דאז. האימפריה הרומית ניסתה לעשות את שבצעו באתונה לפני הספירה, אך בפועל זה עבד לאחר הרבה מאוד שנים (וגם כאן מן הסתם הכל ייחסי - שכן התרבות של השנים ההן רחוקה מאוד מן התרבות של היום, אלא אם מסתכלים על מספר ממדינות ערב בו השיטה עובדת אך ממלאי המקום פועלים לפי חוקי הדת שהם המציאו בעצמם). הרפובליקה הייתה הגדרה ועבדה במובן הפורמאלי, כשבפועל במרבית השנים היא כלל לא פעלה לטובת מה שמכנים היום זכויות האדם.
נערך לאחרונה על ידי Caesar Augustus; 23-11-2009 בשעה 12:47.
ראשית, כמה שיותר מידע הנאסף במוחו של אדם הוא דבר חיובי וחיוני ביותר. אציע לך להסתכל על החיים בצורה כזו: חשוב כי כל החומר שתרצה זמין בשבילך (אמת לאמיתה - עידן האנטרנט במיטבו - בעבר היו צריכים לחכות חודש ושנים כדי לרכוש ספר קריאה או לעבד דפי עבודה), מתפקידך הוא לאסוף כמה שיותר ממנו. למה להמנע מדבר כל כך חיובי היכול לגרום לצמצומו של העולם האכזרי שבחוץ מבחינתך - טרולי המערות בהם אתה צופה לרוב בטלויזיה לא צריכים לשמש כדוגמה להצלחה במובן השלם - ידע הוא המפתח להצלחה ביותר מ90% מהמקרים.
ובאשר למקרה הספציפי: מי שיודע את מה שעומד מאחורי הצלחת המהפכה הצרפתית, דהיינו ביטול השלטון המונרכי\האליטה אשר התייחסה לאנשים ממעמד נמוך כמו אל זבל, עשוי למצוא דמיון רב בינה לבין המתרכש בעולם במאה ה-20 ובמאה ה-21. אימוץ הערכים שהובילו להקמתה של רשות מחוקקת ועירוב סמכויות (שוב: הכל ייחסי, מדובר היה בתקופה אחרת בה היו צריכים להסתכל על המנהיגים ששלטו דאז ברחבי כל העולם), המשיכו במהלך השנים להתפתח. הצעד הראשון לביטול שלטון אבסולוטי ניתן ומכאן זאת שאלה של יעילות נטו וכמובן תובנה (ע"ע ארה"ב).
נערך לאחרונה על ידי Caesar Augustus; 23-11-2009 בשעה 13:11.
פרסי קלאסי,
מי הוא האדם בחתימה שלך?
נערך לאחרונה על ידי Caesar Augustus; 23-11-2009 בשעה 13:34.
היסטוריה סיימתי, ולמרות זאת.
מלחה"ע ה2 אם אני זוכר נכון, על היריבות בין רוסיה לארה"ב ועל הנאצים כמובן.
איטליה אמור להיות חומר ממש מעניין.
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363
איזה כיף ליי
אני בכלל לא לומד השנה הסטוריה
היה לנו בשנה שעברה בגרות בזה ובשנה הבאה אנחנו לומדים עוד פעם הסטוריה...
השנה יש לנו אזרחות שזה פחות משעמם מהסטוריה (אולי זה בגלל המורה שיש לי שמעביר קטעים בשיעור)
הצטרפתי לאטרף ב- 19.11.09!!
![]()
הנה החתימה שחיכיתם לה!!
16 חתימות שונות של דמויות מבליץ'!!
למדתי על מלחמת העולה ה-1, עכשיו על משהו בברית המועצות.
נערך לאחרונה על ידי מיכאל; 23-11-2009 בשעה 15:08.