לחמניות פרג
כשר, חלבי, קל
החומרים ל-22 לחמניות:
אופן ההכנה:
- 1 ק"גקמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות פרג טחון
- 1 כף פרג שלם
- 3 ביצים
- 3 חלמונים + 3 חלבונים, להברשה (שומרים בצד)
- 1/2 חבילה חמאה בטמפרטורת החדר
- 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמרים, הסוכר ו-2 סוגי הפרג ומערבבים. מוסיפים את הביצים, החלמונים והחמאה ולשים לבצק.
2. מוסיפים לקערה את המים (1 כוס בכל פעם) ולשים. חוזרים על הפעולה עד גמר כמות המים.
3. לשים את הבצק במשך 4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-7 דקות נוספות (מתקבל בצק רטוב ודביק מעט).
4. משמנים קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מניחים לתפיחה במשך שעה עד הכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלבונים (ששמרנו בצד) ומניחים לתפיחה שנייה במשך 20 דקות.
.6 אופים את כדורי הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30-25 דקות.
מגוונים: אפשר לאפות את הכדורים ללחמניות עגולות או לקלוע כל כדור לצמה או בייגלה.
קרדיט לאתר אחר על המתכון





ציטוט ההודעה


