מצרכים
חומרים (לכ-15 לחמניות קטנות):
400 גרם בטטה
2/3 כוס מים
1 כוס קמח מלא
1 ו-3/4 כוסות קמח לבן
1/4 כוס שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
עלים מענף רוזמרין אחד, קצוצים דק במספריים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה טרופה
![]()
אופן ההכנה
1. אם יש מכונת לחם - מכניסים פנימה את כל החומרים (חוץ מהביצה הטרופה) ומפעילים על תוכנית להכנת בצק.
2. אם אין - מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, לשים לפחות 5 דקות על משטח עבודה מקומח, מכסים ומתפיחים שעה, מועכים את הבצק ומתפיחים לחצי שעה נוספת.
3. מחלקים את הבצק לכ-15 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
4. בעזרת מברשת מורחים בעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה (ואפשר גם לפזר מעל מעט שומשום, קצח או פרג), ואופים בחום של 190 מעלות עד להזהבה (כ-25 דקות).
קרדיט לוואלה
תהנו =]





ציטוט ההודעה



