מתכון לטארט שוקולד עשיר
מצרכים לבצק:
450 גרם חמאה
270 גרם אבקת סוכר
90 גרם אבקת שקדים
חצי כפית מלח
125 גרם ביצים
750 גרם קמח
מילוי שוקולד:
1 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 ביצים
2 חלמונים
50 גרם סוכר
קורט מלח
לציפוי גנאש:
120 גרם שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה לבצק:
- בתוך מקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והאבקת סוכר ומערבבים במהירות איטית.
- מוסיפים את הביצים ואת המקל וניל בהדרגה.
- מנקים את דפנות המיקסר ומוסיפים את הקמח והאבקת שקדים.
- מעבירים את הבצק לכלי ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
- מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים על תחתית בקוטר 24. מהדקים את דפנות הפאי.
- מכניסים את הפאי לפריזר עד להתייצבות.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות, מכסים בנייר אפייה שעליו שעועית (מוודא משקולת) ואופים 20 דקות עד שהתחתית חצי אפויה.
אופן הכנת המילוי:
- ממיסים את החמאה והשוקולד על בן מארי.
- מקציפים את הביצים, חלמונים, סוכר וקורט מלח לקצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך הביצים ומקפלים בצורת עטיפה.
- מוזגים על תחתית הפאי החצי אפויה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' 175 מעלות 20 דקות.
- נותנים לפאי להתקרר בטמפ' החדר.
לגנאש:
- מרתיחים על הגז את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסת השוקולד.
- יוצקים על הפאי בצורה אחידה.
- שומרים בקירור.