לכל מי שנמצא לפני יום סיירות או גיבוש,
אני מצרף תחקור שחניכים שעברו ימי סיירות וגיבושים עושים,
מקווה שיסייע לתת תמונה של מה קורה בימים כאלה.
בהצלחה!
תחקור גיבושון דובדבן וצנחנים
1. מידע כללי
שם: *****
תאריך : 23-24.12
2. פיזיולוגי
תחושה לפני-תאר את תחושת המוכנות הפיזיולוגית שלך לתחרות:
שבוע לפני : העבודה הייתה מאוד חזקה, היה דגש גדול על עבודה אירובית.
יום לפני : ריצה קלילה ומתיחות, הצלחתי לישון רק 3 שעות בלילה, זה היה לא טוב.
בוקר הגיבוש : הרגשתי מוכן.
תחושה במהלך-כיצד הרגשת מבחינה פיזיולוגית במהלך הגיבוש (ע"פ חלוקה למקטעים)?
תרגיל ראשון : ספרינטים-סדרי הגעה והרמת שקים מעל הראש : היו בערך 20 ספרינטים בעלייה רצינית יחסית אך קצרה ובתוכם כ-6 מקצים של הרמת שק חול מעל הראש ידיים ישרות, כל מקצה ארך דקות ארוכות. ההישגים : לפחות 10 ספרינטים הייתי ראשון וכל השאר בין החמישייה הראשונה לפעמים גם 7,8. במקצים של הרמת השק מכיוון שזה היה בעיניים עצומות לא ראיתי איפה אני עומד ביחס לאחרים בסוף הגיבוש אמרו לי שאני היחידי שהחזיק עד הסוף מכל הצוות, כולם פרשו. היינו 18 בצוות. השיפור ענק מהיום סיירות ממש ענק.
תרגיל שני : אלונקה סוציומטרית: היו בערך 15 מקצים, בערך 9-10 פעמים הגעתי לאלונקה וגם כשהגעתי אליה הייתי ראשון.
תרגיל שלישי : זחילות : הזחילות היו ממש שטויות, כיוון אחד בערך 10 מטרים, במקצה הראשון היה רק כיוון אחד והגעתי שני, אחר כך היו כמה מקצים של הלוך חזור, פה הייתי שני או שלישי תמיד. אחר כך המפקד אמר שזוחלים רבע שעה לעשות כמה שיותר סיבובים, ברור שזה לא היה ככה, הראשון עשה 3 סיבובים אני הגעתי שני עם 2 וחצי השלישי עשה 1 וחצי.
תרגיל רביעי : מתח : פשוט להיתלות כמה שיותר זמן, היו כמה מקצים, המיקום שלי תמיד היה שלישי או רביעי. בסוף היה תחרות לרוץ עד גדר 100 מטר לכל כיוון ורק חמישה ראשונים עושים עוד מקצה של מתח, פה גם הגעתי ראשון איך שעלינו למתח המפקד אמר לנו לרדת ורשמו לנו את המספרים.
תרגיל חמישי : מסע : מסע של חצי שעה, כל המסע הייתי עם האלונקה והמפקדים ראיתי אותם מחייכים ביניהם לא הבינו איך בדיוק אני מחזיק שאחרים התחלפו כל 3-4 דקות, הוא ניסה להתיש וטיפס על גבעות ובאמת מייד כשסיים אנשים נפלו כמו זבובים ושוב ראיתי שהכל נרשם, בסוף המפקד אמר שהוא רוצה רק את ה4 החזקים בצוות שירוצו אחריו ספרינט בעלייה עם האלונקה ונהיה חייבים להשיג אותו אם לא נעשה את זה שוב ושוב, כמובן שלא שחררתי מהאלונקה ועמדנו בזה, כמובן שהכל נרשם לזכותי.
*** היו עוד כל מיני דברים כמו משימות צוותיות, השמעתי את קולי רק באמת כשצריך ולא סתם לצעוק היה בסדר גמור. המפקד כל הזמן אמר על אי עמידה בזמנים שהוא חייב לנו "עונשים", אז מדי פעם הוא אמר 20 פרס, כמובן כמו אצל אהד רק שומעים 20.. וכבר יורד בכמה שניות בודדות הייתי מסיים המפקדים הסתכלו עלי מופתעים לגמרי, כשתמיד סיימתי עמדתי כמה שניות טובות עד שהשני סיים, המפקדים בשוק וראיתי אותם רק רושמים ורושמים J.
בריאיון הכל זרם טוב, סיפרתי על המשפחה, חברים, בית ספר, על עצמי , היה בסדר גמור אני חושב שעשיתי רושם טוב, בסך הכל יצאתי בהרגשה טובה מאוד מהגיבוש.
האם היית משנה משהו ? אימונים?
העבודה האירובית באמת עזרה לי מבחינת הסיבולת לב ריאה, גם כשהדופק היה מקסימאלי שלטתי בזה ולא נשמעו קולות כמו ביום סיירות שאני על סף התפוצצות, ומהר מאוד הוא נרגע בחזרה.
3. טכני
תזונה-באיזו תוכנית תזונה השתמשת וכיצד היא עבדה? (האם הרגשת חוסר באנרגיה או אי נוחות כלשהיא?)
עד הגיבוש תכנית התזונה הרגילה, בגיבוש עצמו ביום הראשון אכלתי את האוכל שהם נתנו לנו קבבים,ספגטי לחם וחומוס. בבוקר אכלתי חטיף 100 גרם חלווה, פצצת אנרגיה עם שלושה תמרים גדולים וקצת מיץ פירות טרופיים בגלל הסוכרים.
4. מנטאלי
מוכנות-מה הייתה רמת המוכנות המנטאלית שלך לדעתך?
הייתי מוכן, כל מהלך הגיבוש לא הייתה לי מחשבה לפרוש או מה אני עושה פה, באמת רציתי לעבור ולהצטיין בשביל המאותר דובדבן, בראש כל הזמן חשבתי שכל הזמן לעשות את המקסימום ולתת 100% כי כל דבר בגיבוש הזה יחסית קצר והכל ייגמר עוד מעט.
האם נתקלת בקשיים ומשברים? וכיצד התמודדת עימם?
לא היה לי קושי או משבר כלשהו, לפעמים אחרי שכמה פעמים הגעתי ראשון או שני או שלישי בספרינטים הרגשתי שהלב מתפוצץ , אז מקצה אחרי זה ירדתי למיקום בינוני ושוב חזרתי כרגיל.
5. כללי
ציין שלושה דברים שהיו טובים בגיבוש :
טוב שיש שרירים , להבדיל מכל גיבוש אחר פה היו שלושה דברים פיזיים, גם בשקים שנשארתי תמיד אחרון ובמסע אני היחידי שכל המסע היה על האלונקה ובמתח לא הייתי ראשון אבל גם דירוג טוב- שלישי,רביעי ( מה לעשות 82 קילו לא כמו הצ'יטות שהיו , ששוקלים 60 J ), גם בפרסים סיימתי כל כך מהר אז זה באמת הסב את תשומת לב המפקדים.
בזחילות הרגשתי טוב בחיים לא עצרתי לנוח עבדתי על קצב קבוע וטוב.
בספרינטים הרגשתי ספרינטר פשוט, טסתי קדימה גם כשכבר התישו אותנו, והיה לפעמים פער ממש גדול.
ציין שלושה דברים הדורשים שיפור לקראת הגיבוש הבא:
ניר, סומך עליך אחרי הסיכום הזה תדע מה לעשות

ציטוט ההודעה