פלעצלך - לחמניות עם בצל מטוגן


מצרכים:
6 כוסות קמח (840 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
1שקית או קובייה של שמרית
כ-2 כוסות מים (500 מ"ל)
1 כף מלח
2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה
מלח גס

הכנת המילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פרג שלם
כפית מלח

אופן הכנה:
  • מערבבים ומטגנים את חומרי המילוי עד הזהבה קלה.
  • הכנת הלחמניות: מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק מאוד רך וגמיש.
  • משמנים את הקערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיתכסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.
  • משהים מכוסה לפחות 30 דקות.
  • מורידים את האוויר, מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.
  • מתפיחים כ-30 דקות. מעגלים לצורת עיגול יפה ומתפיחים שוב כ-30 דקות.
  • בעזרת בוהן עושים גומה במרכז הבצק ומניחים כף מהמלית (המלית צריכה להיות קרה). מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס.
  • מחממים תנור ל-210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.