השבועות שאני הכי שונא בבית הספר הם השבועות בהם אני תורן.
סוציאליזם טהור, שרק מוכיח ומציג כמה הקטן נדפק בעצם היותו עוזר לחברה.
למרות שאני יותר עוזר לעצמי, בכך שאני נמנע משעת שירות. אם היו אומרים לי שאני תורן, והיו מציבים בפניי את האפשרות שלא לחטוף עונש אם הכיתה לא מסודרת בזמן- ממש לא הייתי מסדר ומנקה, ומטאטא, ומרים כרוב מהמסדרון, ומבצע עוד רצף פעולות מייגעות שגורמות לך לזכור את השבוע הזה לעוד הרבה זמן.
זה לא שכשאני לא תורן אני מלכלך. ממש לא. אני דואג שכל הקשור אליי יישאר נקי. אם יוצא שלכלתי משהו- אני מפנה אותו. אבל זבל של אחרים? לא ולא. תוכלו לקרוא לי אגואיסט, או עלוקה, אבל תמיד יש את טיעון הנגד החילופי- אם אני אנקה את שלהם, הם יחשבו שהלכלוך יתנקה מעצמו.
וכך הם ימשיכו ללכלך.
אני באמת שלא מבין את ההמצאה הגאונית הזו, "תורנות". מצדי אני יכול לצרף אותו למדף של המצאות גאוניות אחרות, שתרמו לסביבה בדיוק באותה סביבה- מלחמות, דתות, גזענות...
עוד יותר משגעת אותי העובדה שגם רובין הוד עצמו נעדר צדק. הסוציאליסט הזה גונב מהעשירים שמפרנסים את עצמם, בשביל לעזור לעניים שלא זזים, ובכך מתעלם מהעובדה שהעשירים שפעלו ועשו- הופכים בעצמם לעניים. הוא כל-כך רוצה שהחברה לא תסבול, אך במקום להתמקד בכל החברה- הוא מתמקד בצד הסובל ביותר. אז הוא מעלה את מעמדו של הצד הסובל – על חשבון צדדים אחרים – ומוריד צדדים אחרים שפועלים בעצמם- לסבל.
כל זה הוא כמובן משל למה שהולך אצלי בשבוע התורנות. המורים והמחנכים כל-כך רוצים שהכיתה תהיה מסודרת, עד שהם מתעלמים מהפעמים שהכיתה כן מסודרת – מהפעמים שבהם העבודה כן מבוצעת כראוי – ונותנים עונש על כל גרגר אבק שמוצאים בזווית עיניהם (הפעמים בהם העבודה לא מבוצעת כראוי). לא יתנו צל"ש, או בונוס על כיתה נקייה במיוחד. אלה רק עבודות במקרה והצד השלילי יופיע.
אם תרצו, אפשר לקחת את הרעיון הזה ולהפשיטו על כל החברה.
אנו רוצים שהעולם יהיה מקום חיובי, ורוצים שכולו יהיה חיובי. אז מה עושים? מנסים למגר את השליליות. מתעסקים רק ורק בשליליות, דנים אנשים למשפטים, מפרסמים בתקשורת- ולעומת זאת "מקפחים" את האזרחים שכן פועלים בדרך החיובית.
וגם מאוד קשה לבצע את כל העבודה לבדך. התורנית שאיתי לא בדיוק הייתה איתי בכיתה בהפסקות, וכך יוצא שאני לא יכול אפילו לחפש אותה. אני מבצע את כל העבודה, ובסופו של דבר שנינו מתחלקים בקרדיט ובאי-העונש שווה בשווה.
אז עברנו עכשיו לקומוניזם?
אז נכון, השבועות שבהם אני תורן אכן אלו שמכניסים בי כמה וכמה תהיות ודעות, אבל יכול להיות שעצם זה שהם מרוויחים כיתה נקייה, אני גם מרוויח דעתניות נוספת? שאני מרוויח על גבי אחרים?
או שאולי על חשבון התקדמותי הדעתנית, מרוויחים גם האחרים כיתה נקייה?
.
.
.
זה בדיוק הדבר שלא מוצא חן בעיניי!

,
ציטוט ההודעה