מצרכים ל-6 מנות:
1 כרובית גדולה
בצל לבן גדול וחתוך גס
2 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
1 כרישה - רק החלק הלבן חתוך גס
3 שיני שום שלמות
2 כוסות חלב
2 כוסות ציר ירקות או מים
כף חמאה
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית קארי
מלח לפי הטעם
מעט עירית קצוצה להגשה

אופן הכנה:
מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים. חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
מכניסים לסיר גדול את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, כרישה ושום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות. מצננים מעט.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק עד למרקם קרמי.
מוסיפים לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה: יש להניח את המרק בקערה, לפזר את ראשי הכרובית במרק, לפזר עירית קצוצה ולהגיש.