|
|
כן מאוד !
הדת גורמת לאנשים לעצור לחשוב פעמיים לפני משהו שאסור לפי הדת שלהם ואנשים שאין להם דת הגנוסטיקנים אטאיסטים הולכים לפי הראש לפי הרגש לפי ההגיון זה לא יעצור אותך בחיים !
מחפש מעלים עם ידע בקידוד
לפרטים
מסכימה בהחלט! הדת מגבילה את אופן החשיבה, הופכת אותך לצר אופקים ומוחקת את הסקרנות הטבעית, במיוחד אצל ילדים. למה להגביל אדם בצורת המחשבה שלו? אלא אם כן אתה שליט טוטאליטרי.
אני נגד לימוד מידע שלא מעודכן או יכול להיות שגוי. הרבה מאוד מאמינים אמרו לי, "אם אבות אבותיך היו שומעים
איך אתה מדבר על מה שהם האמינו בו..."
אם אבות אבותי, היו יודעים את מה שאני יודע, יכול מאוד להיות שהייתי חי על מאדים, ולכל הפחות גאים בי שאני
רוצה לדעת יותר ממה שאני יודע.
הדת לא מאמצת מידע חדש ומעודכן, או לא כזה שלא עובר סלקציה כי זה מקטין את האל שלהם. מאל אדיר,
יוצר, עושה ניסים, ל.. כלום בעצם.
ולימוד סלקטיבי של עובדות, לצערך, נחשב כצרות אופקים.
נערך לאחרונה על ידי firya; 05-01-2012 בשעה 02:16.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
שמע הבאת מאמר מעיתון הארץ..
לצערי כברגיבשתי דעה על הכתבה עוד לפני שקראתי אותה, ואני גם לא מתכוון לקרוא.
רואה.. זה סוגר את המחשבה.
נראה לך שאני לא קראתי ממבו ג'מבו דתי? כמובן, מעניין אותי לדעת. מעניין אותי שאם אני אכנס לדיון אני אדע לתת תשובות ולא אגיד "זה לא נכון"
מבלי שאני באמת יודע (כמו שעושים רוב הדתיים). למה נראה לך שהדתיים מגדירים את תאוריית המפץ הגדול כ" היה פיצוץ, ואז נוצר עולם וגוף ועיניים..."?
בגלל שהם לא ניסו אף פעם להבין מה זה "המפץ הגדול", מה זה "אביוגנזה", ומה אומרת "תורת האבולוציה".
אתה דוגמא חייה ועל כן אני מודה לך. אתה לא יודע אם נתנו בכתבה רעיון לדיון ולחשוב עליו, ציטוטים מכתבי עת מדעיים, דעה שלא קשורה לכלום, או סתם המצאה. אתה בחוסר ידע, וכמו שאולי שמעת, ידע זה כוח.
הגישה שלי זה לקרוא קודם ולחשוב אחר כך. אולי יש בכתבה משהו שתומך בדת והכותרת מטעה?
"גיבשתי דעה לפני שקראתי", זאת הגישה של כל המאמינים שפגשתי עד היום, תודה שאתה מאשר לי את הסטטיסטיקה.
נערך לאחרונה על ידי firya; 06-01-2012 בשעה 17:48.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
תאמין לי שאני לא כשה עם ראש סגור, ואני יודע מה זה מפץ ומה זה אביוגינזה או כל הדברים האלה שאתם משוויצים שאתם מבינים בהם וחושבים שזה סותר את הקיום של אלוהים.
הסיבה שאני לא רוצה לקרוא את זה היא לא סיבה דתית בכלל, היא סיבה פוליטית.
עיתון הארץ הוא עיתון שחותר נגד מדינת ישראל ואין לי שום עניין לקרוא שום דבר שכתוב בו. בפעם היחידה שקראתי עיתון הארץ (ביקשנו בבית מלון עיתון לחדר וזהמה שהביאו) היה כתוב שם שציונות = גזענות, שמדינת ישראל מבצעת בלי סוף פשעי מלחמה, שאחנו אשמים במלחמת ששת הימים ועוד דברים נוראיים שאני מדחיק מהמח שלי.
עיתון אנטישמי במלוא מובן המילה. לכן אם אני רואה כתבה על דוקינס בעיתון הארץ אני לא רוצה לקרוא אותה כי מעבר למילים הנחמדות שאולי כתובות שם, לכתבה יש הטייה פוליטית מובהקת והצהרה פוליטית והצהרה דתית והסתה נגד דת ונגד הממשל ונגד האופי היהודי של מדינת ישראל.
כשאתה קורא משהו לא אובייקטיבי שלוקח עמדה מאוד חריפה נגד הדעות שלך זה מוציא את החשק לקרוא, אז תבין אותי למה אני לא רוצה לקרוא מאמר מוטה של עיתון הארץ. יש הבדל בין כתבה מדעית לבין כתבה מדעית שנוקטת גם עמדה, ואני מבלי לקרוא את הכתבה יודע לאן שייכת הכתבה הזאת.
"ואני מבלי לקרוא את הכתבה יודע לאן שייכת הכתבה הזאת." מצטער, אתה יכול רק לשער מה אומרת הכתבה.
אתה כרגע עושה הכללה. בגלל שפעם קראת עיתון כזה שכל הכתבות (אני לא באמת חושב שזה כולל את הכל,
אבל למען הדיון...) שהיו בו
רצו להעביר מסר נגד הדעות שלך, אתה קובע שכל הכתבות שאיי פעם יהיו בו יגידו אותו הדבר. זאת טעות לוגית.
אבל אני לא פה להרצות, אני ממש שמח שיש את מי שאומר את זה. רוצה לדעת למה? אתה מוזמן להשקיע ולקרוא.
נ.ב.
לגבי מה שאמרת ש"אני יודע מה זה מפץ ומה זה אביוגינזה או כל הדברים האלה שאתם משוויצים שאתם
מבינים בהם וחושבים שזה סותר את הקיום של אלוהים." זה לאוו דווקא סותר. זה הופך את אלוהים למיותר.
אם אנחנו לא צריכים שום סיבה כדי שיקרה המפץ הגדול, ואם תחילת החיים יכול היה לקרות בלי שאלוהים
יעשה הוקוס פוקוס, ואם החיים נוטים לסדר את עצמם לפצות על מגבלות קיימות, לפתח יכולות חדשות
ולהעביר אותם הלאה, איפה בדיוק יהוה אמור להיכנס לתמונה?
(ואני מדגיש את השם, בגלל שיש בערך 4200 אלים שאי פעם הומצאו ע"י האדם אז שנדע על מי מדובר.
אפשר לחשוב שזה הארי פוטר.. )
נערך לאחרונה על ידי firya; 08-01-2012 בשעה 07:10.
אל תתחכם לי פה עם טעויות לוגיות, אני נזהר מאוד בלוגיקה שלי כשאני מנסה להוכיח דברים מדעיים. לא הצגתי פה שום דבר מדעי, אני מדבר פה על דבר ידוע וברור לכולם שעיתון הארץ הוא עיתון מגמתי ושיש לו אופי פוליטי חריף, אז אל תבלבל לי את המח על לוגיקה והנחות מוטעות.
תודה על ההבנה ויום טוב
"ברור לכולם שעיתון הארץ הוא עיתון מגמתי ושיש לו אופי פוליטי חריף"
אז זה אומר שכל הכתבות שייכתבו בעיתון הזה כל ימי קיומו יהיו עם "אופי פוליטי חריף"?
התשובה היא "לא". יכול מאוד להיות שיהיו הרבה מאוד כתבות לא פוליטיות. וזאת הנקודה שהעלתי. עד שלא קראת כתבה אתה לא יכול
לתת לה הגדרה. אתה יכול לשער מה יהיה רשום בה (לא אמרתי שלא), אבל מאיפה לך שזה ככה אם לא בדקת?
מה שדניאל ניסה להגיד לך,
זה שדבר ראשון - אתה לא כל יודע.
דבר שני, עצם זה שקיימת אבולוציה ואביוגנזה היא נכונה,
זה לא אומר שאלוהים לא קיים.
אלוהים פשוט השתמש בהם ככלים ליצור תהליך שאנחנו נהיה בסופו,
אנחנו המטרה של אותם תהליכים.
הוא לא סתם עשה 'פוף' עם השרביט שלו והנה צצנו.
-------------
דבר מאוד מעניין,
אצל הרחם באישה קיימת מערכת הורמונים שלמה שמטרתה היא להיקשר לזרע שנמצא ברחם,
ולעזור לו להגיע לביצית.
העניין הוא, שאותה מערכת 'בוררת' בין זרעים לפי היקשרות גנטית-חיסונית, ככה שזרעים בעלי
מטען גנטי-חיסוני זהה לאישה - יוכלו להתקדם מהר יותר ולהפרות את האישה.
לא ניכנס ל'מלחמת הזרעים', אבל לפי מחקר שנערך באיסלנד,
גילו שנשואים אשר הגבר\אישה היו בני דודים במשפחה מדרגה שלישית או רביעית,
הולידו תינוק בריא ברוב הפעמים, תינוק בריא יותר מהרגיל.
זאת אומרת שההתאמה הגנטית-חיסונית גבוה בין בני דודים ממדרגה שלישית או רביעית.
מה שמעניין זה שמידע זה מצוין בתנ"ך,
איך לאנשים לפניי 4 אלף שנה לדעת על זה?
צודק.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 11-01-2012 בשעה 16:26.
One Shot - One Kill
One Shot - One Kill