הינה כמה טיפים שעוזרים לי ליצור ולכתוב כשאני רוצה ולא מצליחה
1.מוזיקה:מוזיקה היא דבר מאוד דומיננטי בחיי היוצרים(המוזיקליים הכוונה)בעצם היא החיים שלנו,תנסו לשמוע מוזיקה שמעוררת בכם השראה או רגשות,לא חובה רגשות חיוביים אפשר גם כעס ועצבים...רגש מוביל לפורקן ופורקן זה יצירה!
2.העתקה:לפעמים הבעיה היא להתחיל מההתחלה מדף נקי,קחו ספר או קטע שאתם אוהבים והתחילו להעתיק משם קטעים או משפטים שאהבתם,כשתתחילו המוזה כבר תבוא אומנם זה ייצא באותו סיגנון של אותו הספר אבל לפחות תוכלו לכתוב שוב.
3.תרגילי כתיבה:זה נשמע מוזר ודפוק אבל זה עוזר באחריות!,תתחילו לכתוב 10 מילים מתחרזות או תתחילו לתאר דבר לא שיגרתי ויום יומי כמו החיים ממבט של סיגריה או משהו בסיגנון
4.דבר על זה:דברו עם חברים על הנושא שאתם רוצים לכתוב עליו,נכון שאנחנו רגילים ליצור לבד אך הסביבה היא המוזה הגדולה והזמינה ביותר שניתן למצוא רק צריך לפקוח עיניים ואוזניים.
5.כתבו על עצמכם:ערכו ראיון דמיוני עם עצמכם דמיינו ששואלים אותכם שאלות וענו עליהם,הכתיבה ושאילת השאלות(לא בהכרח שאלות יום יומיות)תעורר בכם את הדימיון מחדש.
6.מנוחה:לפעמים כשאתם דוחקים בעצמכם יותר מידי הכל נמחק בדיוק כמו במבחנים שיש בלאק אאוט תנוחו שעה שעתיים אפילו כמה ימים,ותנו להשראה לחזור אליכם לבד.
7.תיזכרו:תיזכרו מה גרם לכם מלחתחילה לכתוב,מה הניע אותך לקחת עט כרגע ביד או לשבת מול המחשב ולהחליט ליצור....
8.סביבה:צרו לעצמכם סביבה רגועה או אחת כזאת שמעוררת בכם השראה,הדליקו נר או כבו את האור בקיצור תיצרו אווירה "רומנטית" לכם ולמוזה שלכם.

טיפים נוספים,של אנשים אחרים:
1.לפני שאתם כותבים שיר תסגרו על איזה סגנון הוא יהיה ויהיה לכם יותר קל בקצב.
2.יש כאלה שאם יש כבר לחן אז שאר העבודה יותר זורמת ..
אז תחשבו על לחן מגניב תפתחו אותו ותכתבו מילים עליו..
3.כשאתם רוצים לכתוב שיר אל תחכו שההשראה תבוא אליכם אלא לכו אתם אליה
תחפשו השראה ואני מבטיח שבסוף תימצאו תנסו ליכתוב על כאב על שמחה על עצב לרוב על דברים שקרו לכם או לאחרים.
4.כשאתם כותבים שיר אל תיכתבו קודם שם כי בסוף סתם תיכתבו שם ולא יהיה לכם איזה מילים ליכתוב.קודם תיכתבו את השיר ואז מהטקסט תוציאו את השם שלו.
5.תחשבו על דברים חיובים כמו חברה שלכם או בית חדש...
אם תחשבו על חברה שלכם יכול להיות שהתנשקתם פעם ראשונה, תכתוב את זה, או אם אתה נזכר במשהו שהיא אמרה וזה היה יפה או כאילו עמוק וזה תנסה להכניס את זה לשיר וזה כבר יסתדר לבד..
6.אני הרבה מאוד זמן רואה כאן את המקרים האלה
ואני נדהם
אני פשוט רוצה להגיד
שכתיבה זה התבטאות
וההתבטאות הזו צריכה לבוא מהלב
מדברים שקרו לכם
או שאם מרגישים
כלפי מישהו או משהו או אירוע או כל משהו שמושך את תשומת לבכם
כשדבר כזה לא קורה
ואין כל כך הרבה יייחוד בכתיבה
הכתיבה נהפכת להיות "קיטשית"
"אני אוהב אותך את אוהבת אותי נחייה באושר ואושר"
אני ממש ממש רוצה להגיד
שתכתבו על דברים שקרו לכם או שאתם מרגישים
אפילו אם זה על כוס סוכר שרוצה ללכת למרק
אבל היא לא יכולה כי זה לא מתאים (מרק אמור להיות מלוח)
פשוט שיבוא מהלב
אני לא אומר כאן לכולם לא לכתוב דברים לא מהלב
פשוט להשתדל...
אני גם רואה כאן ילדים בני 9 או משהו כזה כותבים על רומן סוער
אני שואל את עצמי הם חוו את זה פעם??
אם הם הרגישו את זה
הם ראו מההורים או מחברים
וזה נגע בהם, זה פשוט יילך להם
ופשוט אוטומטית זה יהפוך למדהים.
7.לקחת דף ועט לכל מקום איתכם בתיק ליד המחשב ליד המיטה ליד הכל!!
ככה אם עולה לך איזה שיר מגניב שלא תשכח אותו!!
8. כשאתם בלחץ אי אפשר לעשות שירים
ולא לקבל השראה
פשוט תסיימו הכל תשתדלו לסיים הכל שיעורים עבודות מבחנים
שתשבו בחדר, בשקט, לבד (או עם מוזיקה)
ולא יהיה עליכם לחץ. ככה תצליחו לבטא את עצמכ

הסבר מאד מפורט מ-Muse-:
אני בטוח שכולכם אומרים שזה בטח קשה לעשות שירים כמו של הזמר או הלהקה האהובה עליכם.
תאמינו לי זה לא כל כך קשה. צריך רק אמונה בעצמך!
קודם כול לפניי כתיבת שיר אתה צריך מוזה (השראה) כלומר שיהיה לך על מה לכתוב, משהו שרגש אותך וכדומה.
יש 2 סוגי שירים, יש את השירים ששרים אותם, ויש להם 3 בתים+ ואפילו יותר, אבל עם זאת יש את השירים שיש להם בית 1 והוא מרגש יותר מכול שיר אחר שראית.
בשירים צריך מטאפורות, לדוגמא: את הכוכבים, שבהם המלאכים צופים. הבנתם? ברור שיש שירים שלא צריכים מטאפורות.
רגש, יש שירים שיש בהם רגש ויש כאלה שיש קצת רגש, שיר רגש בדרך כלל מתאים לשירי אהבה,תקווה ועוד.
שירים עם פחות רגש, מתאימים יותר לשירים אפלים, שירים שמדברים שם על דברים רעים שקרו.
מסר, בשיר חשוב מאוד המסר! כלומר לדוגמא שיר התקווה של המנון ישראל, המסר בו הוא נאמנות למדינת ישראל, מסר זה להבין על מה השיר מדבר.
חרוזים, יש את האנשים שאומרים אין חרוזים שיר גרוע, זה לא נכון, אומנם חרוזים גרומים לזרימה קלה אבל כחו לדוגמא את קרן פלס ואת מירי מסיקה איין חרוזים וזה לא גרם משהו רע לזרימתו של השיר. בשיר ראפ חייב להיות חרוזים. אבל עדיף שיר שיהיה חרוזים, אבל יש את אלה שבודקים שיר, לפי המילה האחרונה שבשיר ומשפט אחר במילה האחרונה וחייב להיות חרוז במילה האחרונה, והם טועים! לא חייב להיות דווקא חרוז במילה האחרונה.
מבנה, לשיר חייב להיות סדר, אתה לא יכול לעשות משפט אחד 20 מילים ומשפט אחר-כך 5 מילים.
מקור השראה, לפעמים אין השראה אז אתם יכולים לשמוע שיר שאתם ממש אוהבים שייתן לך השראה. אבל לא להעתיק את השיר. אתם יכולים לראות גם כן קליפים או סרטים שנותנים לכם השראה וכדומה.

קרדיט לkittie מפורוםם אחר!