מצרכים:
סלסלת פטריות שמפיניון טריות ומוצקות

4 פטריות פורטבלו טריות ומוצקות

1 אבוקדו בשל

צרור עלי רוקט

1 ראש אנדיב

חצי כוס אגוזי מלך שבורים

לרוטב:
3 כפות שמן אבוקדו

3 כפות מיץ לימון

1 כף חרדל גרגירי

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שבבי צ'ילי יבשים

2-3 שיני שום קצוצות דק

אופן הכנה:
  • חוצים את האבוקדו לאורכו, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה.
  • פורסים את 2 סוגי הפטריות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ ומניחים בקערה.
  • חוצים את ראש האנדיב לרוחבו ומוסיפים את העלים לתוך הקערה.
  • מסירים את גבעולי הרוקט ומפזרים את העלים בתוך הקערה.
  • מכינים את הרוטב: שמים בקערית שמן אבוקדו, מיץ לימון, חרדל, מלח, פלפל, שבבי צ'ילי ושום קצוץ ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
  • מניחים את הסלט על גבי פרוסות האבוקדו.
  • מקשטים באגוזי מלך ומגישים.