קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. מזל טוב לניצן, N.Z על הניהול כאן !
    על ידי AllenIverson בפורום כדורגל
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 17-09-2005, 20:51
  2. יש כאן משהו?
    על ידי FuckTheSystem בפורום דיבורים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 13-09-2005, 13:01
  3. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 11-09-2005, 21:40
  4. מישהו כאן משחק במשחק מפקד צבאות?
    על ידי gyuval13 בפורום דיבורים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 11-09-2005, 01:10
  5. מישהו לומד כאן C?
    על ידי LinkinH בפורום דיבורים
    תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 00:46
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

דרכי כאן הסתיימה...

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

ברירת מחדל דרכי כאן הסתיימה...

"אם יש בכם אל, ולאל יש נתיב, ואני לא מצאתיו..."-חיים נחמן ביאליק....

לפני כשנה וקצת, באמצא החופש הגדול, חשבתי כי מצאתי את האל עם הנתיב... אתמול התברר לי שלא.
    לפני כשנה וקצת הקדשתי את עצמי למען קיום מצוות בבקשה שספתא שלי תזכה לבריאות, ספתא שלי ז"ל לברכה שנפתרה, בייסורים ובכאב
    על מיטת חולייה, אתמול, יום שבת, יום הקודש, יום המנוחה, יום השמחה ויום האושר. ה 2 לאוקטובר 2005, כ"ז באלול התשס"ה.
    היום, לאחר שנה וקצת לא הנחתי תפילין בבוקר, לא בירכתי על המזון, ולא קמתי עם תפילת הודיה שאני חי, קיים ונושם, ותודה לאל שגם כל משפחתי בריאה ונושמת,
    עם דגש על ספתא.
    כעת, פונה אני על שמיים, ושואל: איפה יש בכם אל ? כי אני לא מצאתיו...
    האם יש מטרה לתפילה ? סבא ז"ל מת ללא תפילות ממני, וספתא מתה עם תפילות. אין שום הבדל.
    איפה ההדדיות נכנסת לתמונה ? הרי חתמנו על הסכם ! האם הוא הופר ? הרי אני התאמצתי ככל יכולתי בשביל לבקש בריאות, והבאת לי מרות לחיי ולחיי משפחתי
    איפה עזרת לי בשנה האחרונה ? השנה האחרונה הייתה הקשה בחיי מכל בחינה, בתחום הנפשי, משפחתי, כלכלי וכל תחום אחר.

לאן הגעתי עם התפילות ? בזמן האחרון התייאשתי ממך. אתמול הוכחת לי כי טעיתי. אין שום טעם לעבוד אותך, אלא הפנת לנו עורף ממזמן.

אני יושב ורושם מכתב זה, ללא שום סיבה וללא שום היגיון מוצדק שאפילו תקרא את זה, אלא אולי התמצית האחרונה של ליבי, נכתבת על דף וירטואלי,
    סוג של שיחרור רגשי דרך שם אנונימי ואף מענה...

אם אתה רואה את פני אבי בהלוויה היום, היית מבין כי אנחנו לא החוטאים היחידים, והסבל שעברה סבתי, דרך ילדות של שואה וזקנה מרובת מחלות ותחלואים,
    שאפילו הרופאים נגעלנו להסתכל בה, איך יצרת כזה כאב ? איך רקמת כזאת מזימה תחת יצירתך ? בני האדם ????
    איך יכלת אפילו לגרום לאדם למות בייסורים כאלה, אחרי חיים מלאי כאב וסבל מגיל קטן ביותר ?

האם אתה חושב כי זה יחזיק את ישראל בתשובה ?

ראש השנה בפתח, ומחר אני הייתי אמור לחגוג אותו עם משפחתי, וללכת לספתא לבית האבות כדי לברך אותה.
    היא כבר ממזמן לא שומעת, לא מגיבה, חצי שנה חצי גופה משותק והדבר היחיד שניתן להבין זה את הסבל שבפניה.
    כעת, מחר ב 12:00 בהגיע החמה בעמוד ניצב לאדמה, נקום מהשיבה, אך לא נשכח.
    אני לא אחגוג את השנה החדשה, אני אלך לקרוע ת'תחת בעבודה ברגע שתצא השבעה. אין לי סיבה לחגוג.

לא נשכח את הזכרונות את האושר את החסד את האהבה ואת החום שהיא העניקה לכולנו ולא רצתה לעזוב
    עד הרגע שהתמוטטה תחת רגליה, לא רצתה לעזוב. גם אחרי, לא רצתה וגם לא תרצה.
    היא לא רצתה לעזוב את הבית, את המשפחה, אותנו, החיים שלה, הפרוייקט שלה, האנשים שגידלה מגיל 0.
    אני, שזוכר את כל ילדותי תחת כנפי סבתי, בשנים הטובות, ועד הרגע בו היא פשוט קרסה לה, וגם אז ביקשה לחזור
    לטפל, לעזור, לחנך, ולזכות לראות אותנו, ילדיה ונכדיה, גדלים. כמה היא ביקשה להגיע לבת מצווה של אחותי
    היא בקרוב תהיה בת 11 ולא תוכל לחגוג יום הולדת בגלל שיום ההולדת שבועיים לאחר ההלוויה.
    האם לא יכלת להקשיב לבקשתה של אישה שכל חייה פעלה רק מחום ואהבה ומסירות ?
    מה היה החטא שלה שהיא נצתרכה למות מוות שכזה ? האם בקשותיה ותפילותיה לחיות,
    וזעקתי לפתיחת אוזנך, האם הם לא נשמעו כלל וכלל ?

איפה היהדות שלך כשצריכים אותה ? האם ארגז הניסים שבק חיים ? האם יש סיבה להמשיך ?

התשובה שלי, היא תשובת חיים נחמן ביאליק,

"אם יש בכם אל, ולאל יש נתיב, ואני לא מצאתיו - התפללו אתם עלי! ".... כי אני אבדתי כל אמונה.

חג שמח ושנה טובה לכולכם.

אני, חסר כוחות לחשוב, להבין, להסיק, ובמיוחד לחגוג.
    להתראות...
    למה ה' לוקח את הטובים ?

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

דבר ראשון אני ממש מצטערת שתיהיה נשמתה צרורה בצרור החיים.
    אולי מה שאני אכתוב לך עכשיו לא יזיז לך ואולי אפילו לא יהיה לך חשק לקרוא את זה כי אני מכירה את הכאב הזה של לאבד מישו קרוב וזה בין הדברים הכי קשים בחיים אם לא לדבר על הכי קשים והלוואי ולא היינו חווים את הכאבים האלה במיוחד אחרי שמיתפללים ומבקשים כל כך מבורא עולם שיהיה טוב ומה שאנחנו רוצים ובסוף זה לא קורה .כשדברים כאלה קורים מצד אחד בנאדם יכול לאבד את האמונה שלו כי באמת אחרי כל כך הרבה תפילות כלום לא קרה אבל מצד שני בנאדם יכול להתחזק מזה כי אתה יודע בדיוק מלפני כמה ימים למדתי את זה שהקב"ה מביא על האדם ניסיון כדי לרומם אותו ולחזק אותו.הקב"ה לא מביא על בנאדם ניסיון אם הוא לא יכול לעמוד בו. ואני חושבת שהקב"ה לא הביא עליך את הנסיון הזה כדי שתישבר אלא כדי שתיצמח מזה ותוציא את הכוחות שלך לפועל. בוא אני אגיד לך בתקופה האחרונה השאלות האלה עולות הרבה בגלל כל ההתנתקות. אם אתה זוכר היו עצרות תפילה כל כך ענקיות בעוצמות קדושה שבחיים לא ראיתי של כמעט חצי מיליון בני אדם בכותל וזה היה כמה פעמים ובסוף ההתנתקות כן הייתה...אתה יודע באיזה הרגשה קמתי ביום של הגירוש? בתחושה שמשיח בדרך או שפשוט זה לא יהיה ויקרה נס ובסוף זה כן היה לצערי הרב ואמרתי לעצמי לאן כל התפילות הענקיות האלה הלכו?? אבל תראה את כל האנשים של הגוש איך האמונה שלהם התחזקה וגם אני עכשיו התחזקתי שוב כי אמרתי שאם ה' רוצה ככה אז כנראה זה מה שהכי טוב בשבילנו..ה' הוא אבא שלנו הוא לא רוצה להכאיב לנו הוא רק רוצה בטובתנו.ששמעתי את השיר של חיים ישראל ושלומי שבת "בת מלך" פשוט התחלתי לבכות ואני ממש הזדהתי עם המילים
    לא אל תידאגי ילדה
    הכל יהיה בסדר
    תפילותיך מתקבלות שם במרומים
    אלוקים לא משיב ריקם דימעותיה של בת מלך
    שבוקעות את כל הרקיעים.
    ואני בטוחה שהתפילות שלך ושלי ושל כל עם ישראל לא הלכו לחינם אלא ה' אולי ביטל דברים יותר גרועים שהיו אמורים לקרות לנו כי אין מצב שבעולם שתפילות בכאלה עוצמות ענקיות ילכו לאיבוד. אנחנו בחיים לא נדע את החשבונות של הקב"ה.
    אני בטוחה שכל המשפחה שלך הייתה גאה בך שחזרת בתשובה זה באמת קשה במיוחד היום שכל העולם הזה כל כך חומרי וגשמי והכל זה הנאות של כאן ועכשיו ובאמץ חבל אחרי שעשית את כל המאמצים האלה לאבד הכל כי אתה צריך לדעת שה' אף פעם לא רוצה ברעתנו.שוב אני בטוחה שעכשיו אתה כועס ועצוב וכואב ואין שום דרך לתאר את הכאב הזה ואני מכירה את זה וזה בסדר זאת זכותך לכעוס. כנראה הקב"ה רוצה לידו את הפרחים היפים ביותר ולכן הוא קוטף אותם.
    אני מקווה ומאחלת לך וכל עם ישראל שנה טובה מתוקה ומוצלחת בלי צער ושום כאב , שנה של רק טוב מכל הלב ואחדות בעם הזה. שנה של גאולה וצמיחה מתוך משבר.
    מישתתפת בצערך.
    מיכל

נסתרות דרכי שמים..וחשבונות השם לא נדע לעולם...
    רק תזכור שאדם יסודו מעפר וסופו לעפר..
    "אדם להבל דמה, ימיו כצל עובר"; ..
    משתתף בצערך..גם אני איבדתי אדם קרוב..וגם אני הרגשתי ככה..כעסתי על בורא עולם...
    אבל אחר כך הבנתי שאין מה לעשות..ויש דברים נסתרים שלא נוכל להבין זה מעבר לחוכמתנו...

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

אני יודע את כל זה, אבל עיקש בדעתי החדשה:
    איך ה' רוצה שנאמין בדרכו אם דרכו נסתרת ?

איך הוא רוצה שנעבוד אותו כשאנחנו לא יודע מה אנחנו עובדים כלל וכלל ?

לא התחזקתי בגלל המוות, אלא אני מרגיש חלש מאוד וברצוני לדעת למה אני עובר את זה למרות שאני ניסיתי לקיים כמה שיותר מצוות. לא חזרתי בתשובה, אבל הייתי קרוב לזה. עכשיו אני חוזר בשאלה. הרבה שאלות, ללא תשובות.

להתראות, אני חוזר לנחם את האבלים בכמה שעות האחרונות שנשארו לנחם, עד 12. אפילו שבוע שלם ה' לא נתן כדי לשבת להתאבל.
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    DJ! Spin that shit

משתתף בצערך אחי!! היה עצוב מאוד ומרגש לקרוא את ה שכתבת ואני רציני!!

משתתף בצערך...אור...

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אורי
    לייקים
    0
    נקודות
    54
    משפט מחץ
    לפעמים צדק הוא רק כוכב

אלכס ידידי אני זוכר אז עוד בימי *** ההם איך התעניינת אצלי בדת,איך אני מדי פעם נתתי לך דחיפה להאמין שבכל זאת יש מישו שם למעלה,שיש מישו שמשגיח,שיש מישו שממית ומחיה,שיש מישו שמפיל ומרים,הוא קיים,זה אתה חייב לזכור ולהגיד לעצמך כל פעם מחדש. לכולם יש נפילות בחיים יש פתגם "צדיק ורע לו,ישר וטוב לו" אבל כל זה טוב ורע כאן,בעולם שלנו. הכל מתהפך שם למעלה,כל אדם שעובר ייסורים כמו שסבתך עברה אלוהים גומל אותו ואת משפחתו מייסורים נפשיים,פיזיים,וגומל לו שם למעלה בגן עדן.
    ברור שזה לא שחור או לבן,ברור שלזה שלמעלה יש שיקולים משלו,אבל הכל לטובה איכשהוא,כל בנאדם סופו למות,כל אדם סופו להיות עפר ואפר,כל אדם סופו שיאמרו עליו קדיש והספד.

אורי,האופטימי והפגוע,אני מניח שאתה תבין

קודם כל קשה לי אם הכמתב גי גם לי יש סבתא רבה בת 80 וזה עורר בי הרבה רגשות
    אבל אתה אומר שחתמת על הסכם סימן שכוונותיך לא היו למצוא את האלוהים אלא לעזור למישהו בתמורה לזה שאתה "תשרת" אותו מבלי סיבה אמיתית אני יודע שזה קשה לשמוע אבל אולי בכל זאת הגיעה זמנה... בת כמה היא הייתה?

משתמש כבוד
    שם פרטי
    רביד
    לייקים
    0
    נקודות
    1,059
    משפט מחץ
    "אל תאמין למראה עיניך - כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד"

אלכס, משתתף בצערך אחי.. אני מבין את סערת הרגשות שאתה עובר כרגע..תהא נשמתה של סבתך צרורה בצור החיים אמן.

תראה, אכן זה מצב קשה..אבל בתור אחד מהצד אני עוד יכול לראות את מה שאתה אולי לא רואה מבפנים, ממקום של אהבה רבה לסבתא, ממקום של כאב על מותה, ממקום שבו, באמת, לא תמיד מסתכלים על התמונה המלאה...בעצמך אמרת כי מערכות גופה לא תפקדו כראוי, וכי סבלה היא המון.. וכי עדיף שתחיה ותסבול את החיים האלה, ליד האנשים שהיא כל כך אוהבת, או שמא אולי יותר טוב לה למעלה, היכן שלא תהיה, אבל בגן עדן, שהרי אישה טובה הייתה, ניצולת שואה כפי שהבנתי... אישה שראתה סבל כזה, ומחלות, וכאב... אני בטוח שהיא נתנה את כל כולה בשביל ילדיה ונכדיה ומשפחה ומכריה, עשתה הכל כדי שיהיה לכם טוב, כדי שלא יחסר, כדי שתגדלו ותשכילו ותעשו ותבנו ותתפתחו...... ואתה יודע מה, מהיכרות לא-הכי-אישית שבעולם איתך [אבל עדיין היכרות], אני יודע שהצליח לה ביג טיים... "אשת חיל מי ימצא" נאמר בתנ"ך הקדוש... אלוהים מצא את אשת החיל שלכם, גאל אותה מייסוריה בעולם הזה, ולקח אותה למקום שבו יהיה לה טוב יותר, והיא שומרת עליכם מלמעלה..משגיחה ובודקת שכל החיל שהיא עשתה עמכם בעודה בחייה, לא ייעלם ולא יישכח במותה... ואני בטוח שלא...

אם דרכך עם אלוהים נגמרת... אני לא בטוח בזה... אני חושב שאתה צריך לעשות מה שאתה חושב שסבתא הייתה רוצה שתעשה... מה שהיא חושבתת שטוב בשבילך... אולי הצעד הזהלא נראה בעיניך כמשו חיובי, אבל אני סמוך ובטוח שיש בו מטרה, שיש לו יעד מסוים, בשבילך באופן אישי, ובשביל משפחתך ככלל..
    אני יודע שעכשיו זה נשמע לך ש"הוא לא יודע מה הוא מדבר" ו "הם סתם זורקים דברים לאוויר", אבל תנסה להסתכל לתוך הדברים שאמרתי, ולהבין אותם לעומק, אני בטוח שתבין את כוונתי..

עוד דבר שחשוב מאוד להדגיש.. תאריך הפטירה... יומיים לפני ערה"ש.. בזמן חודש אלול - חודש הסליחות, לפני תחילת חודש תשרי והימים הנוראים... אתה יודע, אומרים שאלוהים לוקח את הצדיקים והטובים ביותר לקראת החגים, כי יש לו מטרה ברורה, כי הוא צריך אותם איתו... כי אולי הם המלאכים שאמורים לסייע לו... הם המלאכים.. אז אחת כמה וכמה לפני ראש השנה, לפני יום הדין, לפני שלוהים חותם כל אחד ואחד, ובע"ה יחתום את כולנו בחתימה טובה... בספר חיים טובים םשלום, בספר פרנסה וכלכלה, בספר אורה ושמחה ומעשים טובים...

ועוד משהו אחרון, חביבי יקירי... עד כמה שזה נשמע עכשיו הכי מופרך בעולם, כשאני כותב לך במחשב שמופעל בחשמל בערה"ש, מה שנראה כחילול מוחלט של החג, אבל אני מבטיח לך, פה... שבינתיים כשאתה אולי קצת מתחלש באמונה, ואולי מטיל ספק, אני אקיים את בקשת שהובעה דרך שירו של חנ"ב... אני אתפלל, מכל הלב ובכל האמונה, עליך, עד שתחזור בך אמונתך בע"ה בקרוב...
    שוב, זה נשמע מופרך וזה נשמע כופר ומליצי, אבל כל אחד ודרכו שלו.. ואולי הדרך שלי לא זהה לדרך של אחרים, ואולי זה נראה מוזר בעיניכם, אבל אני מאמין בה' בדרך שלי, ואני עובדאותו בדרך שלי. אני לא אומר שהיא טובה, אני לא אומר, ולא מצפה מאף אחד להגיד שהיא לא טובה, כי אני לא חושב שאפשר להגדיר במדיוק לכל אחד איך להאמין... פשוט מאמין שכל אחד יאמין בדרך שלו..
    ואני מבטיח, התפילה שלי עבורך תהיה שלמה ומכל הלב... ללא טיפה של זלזול, ובכוונה שלמה, ובתקווה שתתחדש עליך שנה טובה ומתוקה, ומבורכת...

אוהב אותך אחי, ומעריך אותך בטירוף, עד שאין לך מושג אפילו כמה... שלך [גם בשבתות,בחגים וחופשים], רביד.

....

גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!

לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
    לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    סרגיי
    לייקים
    9
    נקודות
    193

אחי אני משתתף בצערך ומבין אותך..
    המכתב שלך ממש ריגש אותי ודוגרי אתה צודק..
    כבד לHumanMetal על התוסף הזה
    וכמובן מזל טוב על הזכיה בליגה

"כל דעביד רחמנא - לטב עביד"
    זה המוטו שלי...זה מה שמחזיק אותי בעולם הזה, עד שאלוהים יגלה בבפנינו את דרכיו.

כל דעביד רחמנא לטב עביד
    בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:28.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect