קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מאמר-בריאות] עישון הנרגילה
    על ידי .KariN. בפורום מאמרים
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 15-09-2009, 15:21
  2. [מאמר] פירות וירקות - למה אנחנו צריכים?
    על ידי Wade5 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-09-2007, 19:41
  3. [מאמר] פירות וירקות - למה אנחנו צריכים?
    הודעה אחרונה: 07-09-2007, 19:39
  4. מאמר | מים - תפקידים והשפעות על גוף האדם
    על ידי breslev2u בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 04-08-2007, 13:07
  5. מאמר - 30 דקות בשבוע - למען בריאות הלב
    הודעה אחרונה: 25-07-2007, 00:12
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

[מאמר] פירות הדר לשמירה על בריאות האדם

משתמש כבוד האוואטר של CompleX
    לייקים
    1
    נקודות
    210

ברירת מחדל [מאמר] פירות הדר לשמירה על בריאות האדם

הדרים הם מרכיב עיקרי בתזונה מאוזנת ובריאה.

יום רביעי, 28 ביוני 2000, 14:30, מאת: ד"ר כפיר קליין,

מזונות עשירים בויטמינים,A,C,E, ובסיבים חשובים במיוחד לתזונה מאוזנת ומסייעים בהגנה על הגוף מפני מחלות, זאת בזכות היותם נוגדי חימצון אשר פועלים בגוף נגד רדיקלים חופשיים.

מחקרים מדעיים מראים כי אכילת פרי טרי בכל יום מקטינה את הסיכון להיפגע מהתקפי לב בכמעט 25% ואת הסיכון לחלות בסרטן ב- 19%.

הסכנה להיפגי באירוע מוחי קטן בשליש. וכן גם קטנה הסכנה למומי לידה.

השפעת פרי הדר על מערכות הגוף

מחקרים רבים נעשו על השפעת פרי הדר על מערכות הגוף:

1. צריכה מוגברת של הדרים גורמת לאיזון חיובי למערכות הגוף ומונעת נזקים הנגרמים עקב צריכה גבוהה של שומנים מן החי. ההדרים נטולי שומן ומספקים סיבים תזונתיים, אולם היתרון הגדול שלהם הוא תכולה גבוהה של ויטמין C (חומצה אסקורבית), המצוי
    בהדרים יותר מפרי אחר.

2. דלקות וצורות שונות של טראומה מפחיתות את רמת ויטמין C בגוף כתוצאה ממטבוליזם יתר הנגרם עקב כך. לכן חולים זקוקים לכמויות גדולות יותר על מנת להשלים את החסר.

3.יש קשר בין בריאות השיניים לצריכת הדרים. שלמות השיניים,
    העצמות והחניכיים תלויה בכמויות ויטמין C המתקבלות במזון ובמיוחד בהדרים. כמו כן, חומציות הפרי גורמות לגירוי בבלוטות בפה והפרשת נוזל, השוטף את השיניים והחניכיים משיירי מזון וחיידקים.

המרכיבים החשובים של ההדרים

א. כמויות גדולות של ויטמין C.
    ב. סידן.
    ג. חומצות לימון.
    ד. חומצה פולית.
    ה. פלבונואידים.
    ו. סיבים תזונתיים.

לסיכום

מומלץ לאכול שתי מנות פרי הדר ביום על מנת להגביל עלייה מרובה
    במשקל בזמן ההריון.

קליפות הדרים מכילות פקטין המסייע בטיפול בהרעלת מתכות. קליפות יבשות של הדרים מחממות את הגוף. הן טובות
    בטיפול בגזים, כאבי בטן, נפיחויות.

פרי הדר לזניו השונים הוא ללא ספק אחד הפירות הבריאים המצויים בטבע. מצוי בארץ כל השנה. רצוי מאוד לאכול פרי הדר בכל צורה: קלוף, חתוך, כמיץ כדי להבטיח בריאות תקינה.

===========================================================
    C - כל הזכויות שמורות לד"ר קליין כפיר - תזונאי קליני
    ===========================================================

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

מאמר טוב מעניין קצת למדתי ממנו,תמשיך להביא עוד מאמרים כאלו אולי נלמד עוד קצת
    אתה יכול גם לציין אתר שממנו הבאת את כל החומר הזה?
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

אני לא יודע אם זה נכון מחקרית אבל לפי ההרגשה האישית שלי.

סבא שלי כל שבוע מביא ארגז של פירות הדר... הוא מכין לי כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים על בסיס יום יומי. לפעמים 2 או 3. ללא קשר לתופעות שצויינו אני מרגיש אחרי השתייה הרבה יותר אנרגיה ויותר נמרץ.

אני אישית ממליץ גם :] השקעה נבונה לחלוטין להרגיש הרבה יותר טוב כששותים את זה, זה גם טעים גם בריא ובהחלט סבא שלי היא דוגמא כי עוד כמה ימים הוא בן 80 והוא ניראה כמו בן 60 בלי צחוק הוא הולך לים כל יום (גם חורף לא משנה ככה זה הרוסים ) לא חולה כלל וכלל, החיים שלו זה כמו החופש הגדול.

הוא נהנה מהחיים שלו בגלל שהוא שמר על הבריאות שלו. הוא אוכל נכון וגם מתאמן באופן סדיר. מצד שני, ספתא שלי ז"ל מתה מסרטן, ספתא שלי ז"ל השנייה מתה לאחר כמה אירועים מוחיים, וההורים שלי שניהם חולי לב.
    כתבה כזאת גורמת לעירעורים האם באמת אנחנו לוקחים את האכילה באופן רציני כפי שזה רשום או ששולחים את זה לזבל.

כולם לא שתו ולא שותים את המיצים של סבא באופן סדיר... כניראה כשההורים יחזרו הביתה תהיה להם שיחה נחמדה איתי לגבי הנושא אבל כבר ישנם נזקים וזה חבל.

פעם סבא סיפר לי כשהיה יותר צעיר וכל המשפחה שלו עוד הייתה בריאה היו צוחקים עליו מה הוא מתאמן כזה והכל, ועכשיו באים לו בבקשות לעזרה ואומרים לו שיסלח להם על הצחוק שלהם עליו. הם עכשיו מעריכים אותו כי מעריכים באמת את הערך של חיים בריאים.

זה למה זה כל כך חשוב לקבל מודעות לנושאים כאלה כי זה בתוכנו זה נמצא זה לא משו מרוחק וגם אפילו שאנחנו חיים בעולם של "טרור, רציחות, אונס ושאר ירקות" צריך מודעות יותר גדולה לזה. טרור ורציחות ואונס זה דברים שלא תלויים בנו ברוב המקרים, אבל זה תלוי בנו ושינוי בה מתוכנו.

מקווה שמה שאמרתי יעזוב למישהו לחשוב פעמיים ואולי ללכת לירקן הקרוב או לפרדס הקרוב ולקנות. לא לחשוב- לקנות. אחר כך משלמים הרבה יותר על התרופות שצריכים לצרוך מידי יום, שעם כל ההטבות יכולים להגיע לקראת גיל זקנה גם לאלף שקל לחודש בקלות. ממש בקלות.

יום טוב לכולם...
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש כבוד האוואטר של CompleX
    לייקים
    1
    נקודות
    210

ציטוט נכתב במקור על ידי DaRk GoD
    אני לא יודע אם זה נכון מחקרית אבל לפי ההרגשה האישית שלי.

סבא שלי כל שבוע מביא ארגז של פירות הדר... הוא מכין לי כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים על בסיס יום יומי. לפעמים 2 או 3. ללא קשר לתופעות שצויינו אני מרגיש אחרי השתייה הרבה יותר אנרגיה ויותר נמרץ.

אני אישית ממליץ גם :] השקעה נבונה לחלוטין להרגיש הרבה יותר טוב כששותים את זה, זה גם טעים גם בריא ובהחלט סבא שלי היא דוגמא כי עוד כמה ימים הוא בן 80 והוא ניראה כמו בן 60 בלי צחוק הוא הולך לים כל יום (גם חורף לא משנה ככה זה הרוסים ) לא חולה כלל וכלל, החיים שלו זה כמו החופש הגדול.

הוא נהנה מהחיים שלו בגלל שהוא שמר על הבריאות שלו. הוא אוכל נכון וגם מתאמן באופן סדיר. מצד שני, ספתא שלי ז"ל מתה מסרטן, ספתא שלי ז"ל השנייה מתה לאחר כמה אירועים מוחיים, וההורים שלי שניהם חולי לב.
    כתבה כזאת גורמת לעירעורים האם באמת אנחנו לוקחים את האכילה באופן רציני כפי שזה רשום או ששולחים את זה לזבל.

כולם לא שתו ולא שותים את המיצים של סבא באופן סדיר... כניראה כשההורים יחזרו הביתה תהיה להם שיחה נחמדה איתי לגבי הנושא אבל כבר ישנם נזקים וזה חבל.

פעם סבא סיפר לי כשהיה יותר צעיר וכל המשפחה שלו עוד הייתה בריאה היו צוחקים עליו מה הוא מתאמן כזה והכל, ועכשיו באים לו בבקשות לעזרה ואומרים לו שיסלח להם על הצחוק שלהם עליו. הם עכשיו מעריכים אותו כי מעריכים באמת את הערך של חיים בריאים.

זה למה זה כל כך חשוב לקבל מודעות לנושאים כאלה כי זה בתוכנו זה נמצא זה לא משו מרוחק וגם אפילו שאנחנו חיים בעולם של "טרור, רציחות, אונס ושאר ירקות" צריך מודעות יותר גדולה לזה. טרור ורציחות ואונס זה דברים שלא תלויים בנו ברוב המקרים, אבל זה תלוי בנו ושינוי בה מתוכנו.

מקווה שמה שאמרתי יעזוב למישהו לחשוב פעמיים ואולי ללכת לירקן הקרוב או לפרדס הקרוב ולקנות. לא לחשוב- לקנות. אחר כך משלמים הרבה יותר על התרופות שצריכים לצרוך מידי יום, שעם כל ההטבות יכולים להגיע לקראת גיל זקנה גם לאלף שקל לחודש בקלות. ממש בקלות.

יום טוב לכולם...

פי.. אלכס איזה תגובה.. סחטיין על ההשקעה בנו...=]...

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:06.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,275 | הודעות: 8,151,857 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect