אני לא יודע אם זה נכון מחקרית אבל לפי ההרגשה האישית שלי.
סבא שלי כל שבוע מביא ארגז של פירות הדר... הוא מכין לי כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים על בסיס יום יומי. לפעמים 2 או 3. ללא קשר לתופעות שצויינו אני מרגיש אחרי השתייה הרבה יותר אנרגיה ויותר נמרץ.
אני אישית ממליץ גם :] השקעה נבונה לחלוטין להרגיש הרבה יותר טוב כששותים את זה, זה גם טעים גם בריא ובהחלט סבא שלי היא דוגמא כי עוד כמה ימים הוא בן 80 והוא ניראה כמו בן 60 בלי צחוק הוא הולך לים כל יום (גם חורף לא משנה ככה זה הרוסים

) לא חולה כלל וכלל, החיים שלו זה כמו החופש הגדול.
הוא נהנה מהחיים שלו בגלל שהוא שמר על הבריאות שלו. הוא אוכל נכון וגם מתאמן באופן סדיר. מצד שני, ספתא שלי ז"ל מתה מסרטן, ספתא שלי ז"ל השנייה מתה לאחר כמה אירועים מוחיים, וההורים שלי שניהם חולי לב.
כתבה כזאת גורמת לעירעורים האם באמת אנחנו לוקחים את האכילה באופן רציני כפי שזה רשום או ששולחים את זה לזבל.
כולם לא שתו ולא שותים את המיצים של סבא באופן סדיר... כניראה כשההורים יחזרו הביתה תהיה להם שיחה נחמדה איתי לגבי הנושא אבל כבר ישנם נזקים וזה חבל.
פעם סבא סיפר לי כשהיה יותר צעיר וכל המשפחה שלו עוד הייתה בריאה היו צוחקים עליו מה הוא מתאמן כזה והכל, ועכשיו באים לו בבקשות לעזרה ואומרים לו שיסלח להם על הצחוק שלהם עליו. הם עכשיו מעריכים אותו כי מעריכים באמת את הערך של חיים בריאים.
זה למה זה כל כך חשוב לקבל מודעות לנושאים כאלה כי זה בתוכנו זה נמצא זה לא משו מרוחק וגם אפילו שאנחנו חיים בעולם של "טרור, רציחות, אונס ושאר ירקות" צריך מודעות יותר גדולה לזה. טרור ורציחות ואונס זה דברים שלא תלויים בנו ברוב המקרים, אבל זה תלוי בנו ושינוי בה מתוכנו.
מקווה שמה שאמרתי יעזוב למישהו לחשוב פעמיים ואולי ללכת לירקן הקרוב או לפרדס הקרוב ולקנות. לא לחשוב- לקנות. אחר כך משלמים הרבה יותר על התרופות שצריכים לצרוך מידי יום, שעם כל ההטבות יכולים להגיע לקראת גיל זקנה גם לאלף שקל לחודש בקלות. ממש בקלות.
יום טוב לכולם...