לפני חודשיים בערך נסגרה הקבוצה של הכושר קרבי בישוב שלי. מי שמכיר יודע שבאימוני כושר קרבי מרימים משקלים , אלונקות ושאר דברים שלא בריאים לגוף. מאז סגירת הקבוצה עד היום אני מתאמן באופן עצמאי (ריצות מגוונות , אימוני כוח וכו') לקראת השירות הצבאי אבל אני נמנע מריצות עם משקלים וכל הדברים הלא בריאים ומדגיש את העבודה על הכושר עצמו. לפני איזה חודש התחלתי להרגיש כאבים בעצמות השוקיים (Tibia) אז עשיתי הפסקה מוחלטת מריצות למשך שבועיים. דווקא במשך זמן ההפסקה הרגשתי את הכאבים יותר חזקים מלפני זה ועכשיו כשחדשתי את הריצות אני מרגיש את הכאבים (יש לציין שלא כאבים חזקים, סתם כאבים מציקים כאלה) גם לא בזמן הריצה (זאת אומרת בזמן הליכה ממקום למקום). קראתי מאמרים בנושא,וכבר לפני איזה חודש התחלתי לצרוך מוצרי חלב וחלבה ושומשום, להקפיד על 8 שעות שינה מינימום, ואני כבר ממזמן (מאז הפסקת הכושר קרבי) לא מרים משקלים.
השאלה שלי היא :למה עדיין כואב לי שם, ודווקא לאחר שהפסקתי עם המשקלים ולאחר שבועיים של מנוחה? ולמרות שאני עושה את הכל כביכול בצורה בריאה.
לכל אלה שהתכוונו להגיד שאני מתאמן בצורה לא בריאה ומוגזמת אז הנה תוכניות הריצה שלי (שאגב הומלצו ע''י גורמים מומחים יותר ממני):
יום ראשון - ריצת רצף. 5-7 ק''מ (אחרי ההפסקה ירדתי ל-5 בשביל לא להעמיס ולפעול לפי סרגל מאמצים)
יום שלישי - כנ''ל
יום חמישי- אימון הפוגות (4 סטים של 750 + פארטלק 5 סטים של 4 דקות)
יום שבת -ריצת שטח -45 דקות או אימון עליות (מקווה שאתם יודעים מה זה).
עכשיו השינוי היחיד שחשבתי לעשות בתוכנית זה להוריד את יום שבת.
יעני להתאמן רק ראשן שלישי וחמישי.
מה דעתכם? (ותענו גם על השאלה הראשונה שלי)

ציטוט ההודעה