נערך לאחרונה על ידי Xanax; 22-10-2006 בשעה 16:07.
|
|
ALONH אומרים שכל יהודי שולט בגורלו...
כל מצווה קטנה יכולה לשנות ...
אבל אלוהים לא אמור לדעת את כל מה שיקרה לפני שהוא קורה?
הוא יודע איזה מצוות נעשה ולא נעשה
אז למה לטרוח להעמיד במבחנים ?
למה לא ישר לתגמל לפי אופי הבן אדם ומה שהוא היה עושה?
God loves to tease
"הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם."
כיע כככה המציאו את זה
אני חושב שהוא לא אמור לדעת בגלל זה הוא בוחן אותנו...
אני לא מפרט כי אין לי מספיק ידע בעניין הזה...אבל אני בטוח שמי שקורא בתורה הרבה ומתעסק בתורה יכול לענות על זה.
אח אח קונטרס הבחירה החופשית, איך אני אוהבת את הנושא הזה
תראה נכון שה' יודע מה נעשה, אבל מה עכשיו לא נעשה כלום? אז בשביל מה בכלל נולדנו בעולם הזה? ה' היה יכול לדעת כבר מההתחלה שניוולד מה נעשה עד אחרית ימינו לפי זה כבר לתת גמול\עונש וישר לקבוע את מקומנו בעולם הבא, לא ככה? אלא ה' רוצה שכל אדם יקיים מצוות, תורה ומעשים טובים (השתדלות אישית) ולפי זה יהיה לי זכויות לעולם הבא. העולם הזה הוא רק מסדרון בעצם לעולם הבא שהוא כביכול הסלון.
טוב אני אשב בבית כל היום במקום ללכת ללמוד ואני אצפה שבסוף שנה יבוא לי גליון של תעודת בגרות עם ציונים, הרי מה זה משנה במילא ה' כבר יודע מה אני אקבל אז מה הבעיה שלו לשלוח לי לבית את הגליון ציונים?
או מישי אמורה להתחתן אז היא לא תעשה שום הכנות ותצפה שהאולם יגיע מעצמו, השמלה, האיפור התסרוקת, האורחים יגיעו בלי הזמנות....
או חס וחלילה דוגמא של מלחמה, נשב בבית בזמן השאוייב בא ממולנו ונגיד במילא ה' יודע מה יקרה במלחמה ואם אנחנו צריכים לנצח ננצח ואם לא אז נפסיד אז במילא לא צריך לעשות כלום.....נו באמת משו יכול לההסתדר ככה? לא, כל דבר צריך השתדלות מעשית כדי שזה יקרה, אם זה היה ככה לא היה מקום בכלל לציווים, לבניית משפחה, לחינוך ילדים, ללמידה...
ניסיון בא לחזק את האדם, הקב"ה לא מנסה אף אדם אם הוא לא יכול לעמוד באותו ניסיון.אין לקב"ה מטרה חס וחלילה שניפול, להיפך! הקב"ה רוצה שנתעלה כל הזמן...
ראש חודש חשון טוב ומבורך לכוולם![]()
רגע לא הבנתי משו..
המשיח אמור לבוא ולהחיות את כל המתים נכון?
אז איך זה הגיוני שהוא יחייה תמתים לעולם שלנו אבל העולם שלנו הוא רק עולם מעבר...
לא את כל המתים, את מי שבאמת ראויים לכך..הרשעים לא יקומו.
תראה יש עוד עולם שנקרא "עולם הנשמות" (לפי הרמח"ל הקדוש) שבו לאחר שהאדם מת הנשמה שלו מתחזקת שם ומקבלת מעט מן השכר שלה שעשתה מצוות בעולם הזה. לאחר בוא המשיח, יש מציאות של תחיית המתים שזה יקרה "עולם הבא" ובו נקבל את רוב השכר שלנו, שבו הנשמה חוזרת לגוף אבל לגוף אין השפעה של תאוות וחומריות על הנשמה אלא הנשמה שולטת על הגוף (בדיוק ההפך מהמציאות של העולם הזה, שהאדם יותר נמשך אחרי היצירים שלו ואחרי הגוף שלו ולנשמה אין השפעה כל כך....בעולם הנשמות אין גוף [רקוב באדמה] ואילו הנשמה מתחזקת ומכינה את עצמה לקראת הזיכוך בעולם הבא....)
מקווה שהבנת,אם לא, אשמח להסביר שוב...
ערב טוב.
כמו שמיכל אמרה - אדם מקבל את מה שמגיע לו , אבל שום דבר לא מתקבל ללא השתדלות - השתדלות אחד הדברים הכי גדולים בעולם .
אם אתה רוצה לקבל משהו , אתה יודע מה אני אתן לך גם דוגמא ..
ילד קטן - אמא שלו אומרת שהיום הוא יקבל הפתעה - הוא יקבל אותה בסופו של דבר בזה אין ספק , אבל הוא יקבל את זה רק אם הוא יעשה משהו כראוי .. אתה מבין .?
זה בעצם כן קבלה מהורה אבל רק אם אתה תעשה משהו .. זה לא איזה משהו שאם אתה תשב כל היום תקבל אותו ..
משפט שיסגור לנו את הנושא הזה : הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים !
יש המון דתיים שאין להם יראת שמיים [דרך ארץ] וכמו שאמרו חכמינו דרך ארץ קדמה לתורה .
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
אל תתעסקו באם המשיח יבוא או לא כי גם ככה זה לא יקרה בתקופת החיים שלכם.
תתעסקו בלהיות אנשים טובים.
אל תאשימו את אלון אחרי שהוא עשה תבגרות בתנ"ך כל החומר התערבב לו והוא התחיל לדבר שטויות.
נערך לאחרונה על ידי O-MaN1; 24-10-2006 בשעה 01:01.
אור מי אמר לך שהמשיח לא יבוא בימיי חייך ?
אלון מדבר שטויות ? מדי פעם ..
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת