מספיק היה לראות את השמחה של ז'וזה מוריניו אחרי השער של דידייה דרוגבה בתוספת הזמן בקאמפ נואו, כדי להבין עד כמה היתה חשובה למנג'ר צ'לסי הנקודה מול ברצלונה.
"ההופעה של השחקנים שלי היתה מבריקה", אמר הפורטוגלי אחרי ה-2:2 המצוין, "הם היו חזקים מאוד מבחינה פיזית וחזקים גם מנטלית. מבחינה טקטית כל הזמן היינו בשליטה נגד קבוצה חזקה מאוד. היו לנו הרבה הזדמנויות והגיע לנו לכבוש. לא היה ספק שמגיע לנו להשוות ואולי אפילו יותר מזה".
הניצחון של ורדר ברמן, 0:3 על לבסקי סופיה, סיבך עוד יותר את העניינים בבית א'. "זה הבית כי קשה בליגת האלופות. יש בו שלוש קבוצות גדולות", הוסיף מוריניו, שנשאל עוד האם התוצאה גורמת לו להאמין שצ'לסי תלך השנה עד הסוף: "אני מלא אמונה וביטחון", השיב, "אבל יש שש או שבע קבוצות אחרות שנמצאות באותו מצב".
על הטענות למשחק אגרסיבי מדי של שחקניו אמר מוריניו: "אני לא חושב שזה היה משחק אגרסיבי, אבל היו הרבה כרטיסים צהובים בגלל פרובוקציות שלהם. ברצלונה הטילה אימים על השופט. לא קל לשופט כשהוא תחת לחץ של 7-8 שחקנים וכששחקנים מתגלגלים על הדשא. זה קרה אצל שתי הקבוצות, אבל אצל קבוצה אחת זה קרה יותר".
מוריניו, וזה לא חדש, לא יזכה בתואר יקיר ברצלונה. הפעם היה תורו של אדמילסון להיכנס בפורטוגלי: "הדבר הכי גרוע בלשחק מול צ'לסי הוא להקשיב לדברים הטיפשיים שמוריניו אומר. הוא חושב שהוא מלך העולם אך בחיים אתה צריך להיות צנוע יותר ולעבוד קשה. השער האחרון היה גרוע מהפסד. הייתי מעדיף להפסיד 3:0 מאשר לסיים בתיקו משחק כזה".
פרנק רייקארד, שבסיום התפרץ על השופט, בא בטענות למשחק האגרסיבי של צ'לסי: "אני אף פעם לא מדבר על שופטים, אבל קבוצה אחת בעטה וקבוצה שנייה בזבזה זמן. שש הדקות של תוספת הזמן עבדו מצוין עבור צ'לסי. הם ביצעו את רוב העבירות ובזבזו את הזמן ובסוף קיבלו את הפרס על כך".
"נלחמנו חזק מאוד, פתחנו טוב והשגנו את שער היתרון", הוסיף ההולנדי, "לא הייתי אומר ששלטנו בכל המשחק אבל הגיע לנו לעלות ליתרון". כעת עם משחק חוץ מול לבסקי סופיה ומשחק בית מול ורדר ברמן, רייקארד יודע שאין לאלופת אירופה מקום לטעויות, אם ברצונה לא להיפרד מהכתר שלה מוקדם מהצפוי. "נוצר מצב מעניין, אנחנו חייבים לתת הכל ולעשות את זה", הוא סיכם.
דקו, שכבש את השער הראשון במשחק, אמר: "ממש חבל שהשער שלי לא הכריע. כעת אין לנו ברירה אלא לנצח את לבסקי ולהילחם עד המוות מול ורדר ברמן". סיכום קצר נתן הארגנטינאי ליאו מסי: "עשינו ככל שביכולתנו כדי לנצח את המשחק, אבל הפעם המזל היה בצד של צ'לסי".
לוקח האתר של sport5

ציטוט ההודעה

גשם של עופרת יצוקה.