נכתב במקור על ידי
Raja
טוב שמעו משהו שממש חשוב ודיברתי כבר עם כמה אנשים על זה.
זה הקטע של העלייה לפיקוח ועלייה לראשי.
אז אולי תחשבו שדרך החשיבה שלי מיושנת, כי זה באמת זה, אני המון זמן בפורומים ואולי בגלל זה לא נראה לי הגיוני הקריטריונים לעלייה לפקח\ראשי פה.
אז ככה, קודם כל מי שעולה לניהול, עולה עקב השקעה בפורום שקיבל בו ניהול, מסכימים?.
השקעה נמדדת בהרבה דברים, פעילות בפורום, להביא דברים שקשורים לפורום(כתבות, סיקורים וכו'), השתתפות בדיונים, ובנוכחות שלך בפורום.
פיקוח- "ניהול" של מגוון הפורומים בקטגוריה. זה מה שזה אומר להיות מפקח על קטגוריה. זה לנהל את הפורומים. ולא לנהל את המנהלים. להשתתף איתם ולא לתת להם פקודות.
אז לפי ההגדרה של מפקח, כדי לקבל פיקוח-ניהול על כלל הפורומים, צריך להשקיע בכל הפורומים בקטגוריה.
כי ניהול מקבל ע"י השקעה בפורום.
וזה לא קורה פה. מה שקורה פה זה שמעלים מפקח בגלל שהוא הכי משקיע בפורום שלו ביחס לכלל המנהלים בפורומים שלהם, באותה קטגוריה.
לא מעלים אדם לפיקוח בגלל שהוא משקיע בכל הפורומים בקטגוריה.
מנהל ראשי-מנהל של כל הפורומים בפורום. אותו דבר כמו פיקוח- צריך להשקיע בכל הפורומים בפורום, או ברובם לפחות, כדי לקבל מנהל ראשי.
ולא, שוב זה לא הולך ככה פה.
המפקח הוותיק ביותר (ויש מקרים שלווא דווקא בגלל שהוא מפקח טוב הוא עולה לראשי) או לחלופין המפקח הטוב ביותר מבין המקפחים בפורום אטרף, הוא זה ש"יזכה" לקבל מנהל ראשי.
ולא בגלל שהוא משקיע בכל הפורומים בפורום, או לפחות ברובם.
ואז המנהל הראשי מגיע למצב שהוא נח על זרעי הדפנה. והוא עושה את זה כי הוא יודע שהוא לא ייפגע.
אני יכול להעיד שהרוב הגדול של הראשיים לא משקיעים בפורומים.הוא לא יביאו כתבות בפורומים שונים, לא סיקורים, לא יפתחו דיונים. וחלקם גם לא פעילים. כשאני אומר פעילים אני מתכוון נוכחים בפורום, נכנסים מגיבים ויוצאים. ללא שום השקעה בפורומים השונים.
וזה בגלל שהם יודעים שהתפקיד שלהם מובטח.
ההגדרה של המנהל ראשי, ושל המפקח כבר לא מה שהיא הייתה פעם. לפחות לא בפורום הזה.
מפקחים צריכים להשקיע בכל הפורומים כדי לעלות לראשי, ומנהלים צריכים להשקיע בכל הפורומים בקטגוריה אותה הם רוצים לנהל.
וברוב הגדול של המקרים זה לא קורה פה.
יש קריטריונים לעלייה לראשי או למפקח שפשוט לא מקובלים. אני חושב שהם לא נכונים. וצריך לעשות משהו לגבי זה.
זהו סיימתי להגיד מה שרציתי. אני אשמח לתגובה של מפקח\ראשי\בעלים כלשהו.