כבר הרבה זמן שאני רוצה להתחיל לעבוד על הגמישות אבל די הזנחתי את זה והחלטתי שמעכשיו אני מתחילה להשקיע בזה.
רציתי לשאול מתי כדאי לעשות אימוני גמישות? בסוף האימון/לפני האימון? ובאיזה תדירות מומלץ לעבוד על זה?
כבר הרבה זמן שאני רוצה להתחיל לעבוד על הגמישות אבל די הזנחתי את זה והחלטתי שמעכשיו אני מתחילה להשקיע בזה.
רציתי לשאול מתי כדאי לעשות אימוני גמישות? בסוף האימון/לפני האימון? ובאיזה תדירות מומלץ לעבוד על זה?
|
|
כשאני מתאמנת אני עושה אירובי 20 דקות ואז מתחילה מכשירים ומסיימת עם אירובי 40 דקות.
אז לעשות את זה אחרי הכל או אחרי אירובי 20 דקות?
אחרי אירובי...ככה את חמהיותר קל..
לעשות את זה שאת כמה שיותר מחוממת זה יותר טוב...
את יכולה לעשות תוך כדאי.. יענו גם אחריי האירובי וגם בסוף אימון. - לשלב....
אני מתאמן בטקוונדו.. אז מכניסים לנו את זה לאורך כל האימון - עושים תרגיל, עובדים על גמישות, עושים עוד תרגיל שוב עובדים עוד על גמישות... (אבל זה סוג שונה של אימון ככה שאני לא יודע)
רק צריך להיות מחומם ממש טוב לפני גמישות שלא יהיו פציעות. ובקשר לכל כמה זמן לעשות זה אני ממש לא יודע. לנו עושים כל אימון. תעשי כל עוד את מרגישה שכלום לא כואב לך ואת מחוממת ואת לא מגזימה אז תעשי אפילו כל יום.
בהצלחה... מקווה שעזרתי
יש שתי סוגים של גמישות. שמישות סטטית וגמישות דינמית.
זה תלוי על איזה גמישות את רוצה בדיוק לעבוד.
לגשימות סטטית צריך לעשות מתיחה איטית ללא תנועה למשך 6-7 שניות. השחרור חייב להיות איטי ומבוקר.
יש עוד שיטה בשם PNF בשיטה זאת עושים מתיחה סטטית במשך של 6-7 שניות ואחרי זה במשך עוד כ6-7 שניות להפעיל כוח כנגד עצם מסויים. למשל כמו שאצלנו עושים באימון:
ילד אחד עומד ליד הקיר והשני מרים לו את הרגל למקסימום שלו אחרי 6-7 שניות הילד מפעיל יתנגדות בלנסות להוריד את הרגל והחבר השני לא נותן לו. ככה אחרי 6-7 שניות משחררים לאט לאט.
השיטה הזאת הכי טובה אבל גם הכי מסוכנת והיא מתאימה רק לאנשים שמתאמנים הרבה.
כדי לשפר גמישות יש לחזור על התרגיל בין 8-10 פעמים. 6-7 שניות לכל מתיחה.
אפשר לעשות אותו בהמשך לחימום או כאימון עצמו.
ורצוי לעשות את האימון כמה שיותר פעמים בשבוע.
מקווה שעזרתי.
דבר ראשון מה הקטע של ה20 ריצה, אימון ו40 ריצה?
זה לא נכון ולא יעיל בכלל :|
תעשי מקסימום 10 וגם לא ריצה -> הליכה מהירה רק בשביל להתחמם.
אם תרוצי את גם תשרפי אנרגיה והביצועים שלך יהיו פחותים באימון משקולות וגם יהיו פחותים בריצה שלאחר מכן.
וכן, לאחר האירובי תעשי את תרגילי הגמישות ><
Bring the Violence-
זה כן גומר את מאגרי האנרגיה שלך :] וזה מה שחשוב
Bring the Violence-
אוקיי אבל סתכל על זה ככה.
נניח עכשיו אתה זורק אותה על ההליכון. אין לך אימון משקולות. רוצי.
היא תרוץ בקצב שמתאים לה שהכי עצים וכו' וכו'
עכשיו נניח והיא רצה לפני והיה לה אימון משקולות לפני.
האנרגיה של פוחתת אז שהיא לא תצליח לעשות את הריצה באותה מהירות או שהיא תצליח אבל זה יהיה לה הרבה יותר קשה. (ואז היה עדיף כאילו שיהיה הרבה יותר קשה ולרוץ במהירות גבוה יותר).
עכשיו על אימון משקולות לא מוותרים. וזה לא שורף את אותה כמות אנרגיה ששורף אירובי.
10 דקות הליכה מהירה מקובל חימום סבבה אין בעיות.
עוד 10 דקות של ריצה זה סתם חבל :\ בסוף האימון שתוסיף את ה10 דקות האלה או שתעלה מהירות ושתתן בראש.![]()
Bring the Violence-
גמישות צורכת עבודה עקבית ולא פעם פעמיים בשבוע כל יום אימון של שעה כמובן עם קצת הפסקות באמצע..אה כן עוד משהו חשוב גמישות זה לא להגיע לנקודה שהגענו פעם שעברה זה לעבור אותה.
בהצלחה?
רק עם תהיי עקבית..
האשכול הוקפץ, נעול.