יש מצב שזה מתאים יותר לסקרים ולא לפה אבל רציתי שיותר אנשים יראו את זה ויגיבו.
מה השואה מסמלת בשבילכם?
בשבילי השואה זה יום אבל בגלל הנסיון להשמיד את הדת היהודית, ולמרות שהגרמנים רצחו 6 מיליון הם לא השמידו אותנו וזה מסמל שאנחנו נהיה קיימים לנצח!
יש מצב שזה מתאים יותר לסקרים ולא לפה אבל רציתי שיותר אנשים יראו את זה ויגיבו.
מה השואה מסמלת בשבילכם?
בשבילי השואה זה יום אבל בגלל הנסיון להשמיד את הדת היהודית, ולמרות שהגרמנים רצחו 6 מיליון הם לא השמידו אותנו וזה מסמל שאנחנו נהיה קיימים לנצח!
|
|
אני משער לעצמי שאתה עוד לא בן 16 נכון?
עוד לא למדת על מלחמת העולם השניה, היהודים בפולין, האידיאולוגיה הנאצית,הגטאות וכו'..
השואה היא סמל להרבה מאוד דברים, השואה היא רצח עם, ניסיון שלא היה רחוק מהצלחה, ניסיון שעבר כל גבול הגיוני, מעשה מתועב ומכוער , מעשה שלא יעלה על הדעת, ולצערנו, זה קרה, היום אנחנו פה, ויכולים רק להסתכל אחורה..
תיקון קל ...
ניסו להשמיד את העם היהודי
לא את הדת היהודית
הבדל מהותי
God loves to tease
"הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם."
אז אל תגיד...
שואה זה דבר נוראי למדתי על זה המון בהסטוריה שנה שעברה ב-יא' .... מה שחשוב להבהיר זה שלא רק יהודים מתו בשואה.. המון אנשים לא יהודיים נרצחו עלידי הנאצים..
אני אוקרייני וזה נורא עיצבן אותי כאשר המורה אמרה שהיו אוקריינים שעזרו לנאצים אך לא הזכירה את אלה שדווקא נלחמו בנאצים כמו סבא של אמא שלי ואת כל האלה שסתם הפריעו להיטלר אז הוא רצח אותם... קיצר זה לא דייון לילדים קטנים כמו זה שמעליי עם המשהו לא לעיניין שיש לו להגיד =\
מה האסוציאציות הראשונות שעולות לי כשאני שומע את המילה הזאת?
אי-וודאות.
חוסר אונים.
דם.
רצח המוני.
שיתוף פעולה.
חוסר ברירה.
מלחמה.
יש כנראה עוד דברים שהיו עולים לי בראש אם הייתי חושב עוד קצת, אבל זה בגדול.
זוועה. משו שלא היה אמור לקרות.
משו כל כך עצוב. כל כך לא נחוץ.
טמטום של הנאצים...
אני לא יודעת עוד מה להיג בחוץ מזה שזה היה גיהנום שלא היה אמור להתרחש.
יום מצער ביותר, יום שכנראה המדינה הזו לא תשכח, אבל אני עצמי
לא ידוע לא ממש קשור לזה.. למשל לטיול לפולין לא טסתי, לא בגל כסף או פחד, פשוט
לא היה ממש אכפת לי מזה לא יודע, לא רואה את עצמי קשור לזה, אבל אין ספק שזה דבר עצוב
ומחריד, יום נורא ליהדות..
נערך לאחרונה על ידי Desire; 16-04-2007 בשעה 14:07.