אממ מה ההבדל בין תותחנים ושריון? זה לא אותו תפקיד למעשה? ואם מישהו יכול לפרט לגבי כל תפקיד.
אממ ואם מישהו יכול להמליץ מה עדיף וכו'(אני יודע שזה אסור,תנו המלצה למה כדאי יותר ללכת)
אממ מה ההבדל בין תותחנים ושריון? זה לא אותו תפקיד למעשה? ואם מישהו יכול לפרט לגבי כל תפקיד.
אממ ואם מישהו יכול להמליץ מה עדיף וכו'(אני יודע שזה אסור,תנו המלצה למה כדאי יותר ללכת)
|
|
בעיקרון, בשריון יש יותר סיכון, בחיל הזה נכנסים עם הטנקים לשטח האויב. לעומת זאת, בתותחנים החיים יותר קלים (באופן יחסי), אין חדירה לשטח והתפקיד העיקרי זה לטווח ממרחקים שבהם אתה די מוגן. גם רוב הפעולות לא מצריכות כושר גופני גבוה בתותחנים.
נערך לאחרונה על ידי יעל; 18-04-2007 בשעה 23:05.
אני לא מסכים איתך בשום אופן...
החיים אינם קלים בתותחנים ואפילו יותר קשים.
בזמן שלום התותחנים מבצעים פעילויות חי"ר במחסומים ותץופסים קווי חי"R בדיוק כמו השריון.
הם גם מתאמנים, מרימים פגזים , עושים מסעות הכל בדיוק אותו דבר כמו שריון עם הבדל אחד שהם לא באזור המלחמה אבל כמו שראינו במלחמה האחרונה גם העורף הוא במלחמה ולכן גם הם יכולים להפגע מקטיושות או קאסמים.
בכל אופן אם אתה מחפש משהו קל ומשעמם לך לנ"מ
אם אתה מחפש להיות קצין או משהו יותר מעניין ומאתגר לך לשריון או תותחנים.
לא חושבת
בתותחנים אין דרישה לכושר גופני גבוה לפי מה שהבנתי וביחס לשיריון, יותר קל שם.
חחחחחח איזה יותר קשים מה אתה מדבר מה פתאום?
גם שריון וגם תותחנים חיים חיי שטח שנחשבים קשים במיוחד בזמן כוננות מבצאית..
אבל אחי
זה לא אותו תפקיד בכלל:
שריון- טנקים, לוחמה ישירה בין כלים כבדים יבשתיים, טנקים נגמשים וכאלה... משתמשים בהם לקרבות ישירים
תותחנים- בכלל לא משתמשים בטנקים וכאלה, הם משתמשים בתותחים ויוצרים ארטילריה בטווח הרבה יותר רחוק (משו כמו עד 30 קילומטר אני חושב אבל אל תפוס תי במילה)
התותחנים פועלים בסוללות כשבכל סוללה יש 6 תותחים ואילו השריון פועל במחלקות פלוגות גדודים וכו' ואין לא אירגון מיוחד עם שם מיוחד של היחידה.
ההבדל בין השניים הוא עקרוני מאוד.. הם לא נלחמים על אותו כלי, המיומניות שלהם שונות, צורת הלחימה והחיים שונה.
שתי היחידות מאוד חשובות לישראל, התותחנים הם גורם מכריע בהגנה בקו ראשון בעוד שהתותחנים הם ארטילריה שיכולה להזיק לאויב מאוד ולהשפיע על תוצאות הקרב..
אממ חומי,מבחינת כושר,מה הדרישות שם?
תותחנים כן משתמשים בטנקים לא?!
אני בת.
(ואפילו רשמתי את זה בורוד... בסדר?)
דרישות הכושר ביחידות האלה לא יותר מידי גבוהות לא כמו סיירות או משו אבל גם שם לא צריך להיות עצלן.. אפשר להתקבל ליחידות האלה גם עם פרופיל 72 אבל יש הרבה יכולות אחרות שצריך להראות על מנת להתקבל ליחידות של שריון ותותחנים.. בנוסף יש גם יחידות עלית שלהם בגדודים שונים ששם צריך גם רמת כושר גבוהה וגם רמת יכולת גבוהה..
LOO תותחנים לא משתמשים בטנקים.. מה שאתה חושב לטנקים אלה תותחים, הם יורים למרחקים רבים יותר וזווית הירי שלהם היא לא שטוחה כמו בטנקים והמטרות שהם משמשים אליהם אחרות, גם צורת הבניה של הכלי שונה אבל פה אני לא יודע בדיוק אז אני לא רוצה להטעות..
נערך לאחרונה על ידי humi; 19-04-2007 בשעה 12:35.
שניהם קשים ומעפנים כי יש לך תנאים חרא וגם אתה סתם קורע תתחת כל יום .
מי שהו אמר שזה קל?
אני רק אמרתי שלא צריך להגזים ולהגיד שתותחנים זה לא קרבי רק בגלל שהם לא בפנים, זה שטויות דרישות הכושר אומנם לא כמו ביחידות עילית וזה ידוע אבל מאוד קשה שם, נראה אותך כשהמפקד שלך יגיד לך להרים פגז של 30 קילו למרחק של 30 מטר 20 פעמים אם לא יהיה לך קשה...
וככה זה בדיקו בשריון, לכן אני לא מסכים עם מה שיעל אמרה שזה קל והרבה יותר קל מהשדריון
אחי לא דיברתי אליך בהודעה דיברתי אל מי שרשם שזה יותר קל.. תיהיה בריא אני אמרתי ששניהם קשים
....
גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!
לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.