אני אישית לא מאמין בגורל,
אני חושב שאסור לחשוב שדברים שנועדו לקרות ייקרו, כי אם לא תעשה משהו הדברים הטובים או הרעים האלה לא יקרו לך
אתה שולט בגורל שלך, אף אחד אחר לא.. אף אחד לא יכול לעזור לך בלסדר אותו
בכל מקרה זאת רק דעתי.. מה אתם חושבים ?
אני אישית לא מאמין בגורל,
אני חושב שאסור לחשוב שדברים שנועדו לקרות ייקרו, כי אם לא תעשה משהו הדברים הטובים או הרעים האלה לא יקרו לך
אתה שולט בגורל שלך, אף אחד אחר לא.. אף אחד לא יכול לעזור לך בלסדר אותו
בכל מקרה זאת רק דעתי.. מה אתם חושבים ?
|
|
בכל הנושא הזה, אני כמו הפרוטסנטים (הזרם הנוצרי של מרטין לותר) חושב שהגורל נקבע מראש - ברגע שנודלת, אלוהים קבע כבר אם תלך לגן-עדן או גיהנום, אבל מעשייך בעולם הזה ישקפו את מעשייך בעולם הזה!
אני לא נוצרי (חס וחלילה) אבל זו דרך האמונה שלי, שאלוהים קובע את הגורל שלי והמעשים שלי בעולם הזה ישקפו רק את מעשיי ודרך חיי בעולם הבא.
ואני לא ממש אדם מאמין, מאמין בה' אבל לא שומר מצוות הדוק
אני כן מאמינה שמה צריך לקרות קורה אפילו אם מתאמצים לשנות..
אני מאמינה שהכל קבוע מראש
Look at the stars,"
Look how they shine for you,
And everything you do,
" ...Yeah, they were all yellow.
כמו יובל אני לא חושב שזה עניין של גורל או מה שנקבע וכך יהיה...
אני מאמין שמה שקורה לא נכתב איפה שהוא, הכל מורכב ממזל וממקריות...
מקריות יוצרת את זה, אבל אתה יכול לשנות את זה
נערך לאחרונה על ידי BYmyself250; 03-05-2007 בשעה 14:28.
מאמינה מאוד אפילו.
מה שאמור לקרות יקרה.. ומה שלא.. לא יקרה.
הכל כבר נכתב ונרשם..
אבל שאלה של זמן..
לא מאמין בגורל.
אני מאמין בזה שאתה יכול לשנות דברים ומהלכים ולנתב הכל לטובתך ולרעתך. הכל תלוי בבחירות שלך ובמעשים שלך
Bring the Violence-
לא.
string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";
אני יהודיה מאמינה. אצלינו יש מושג הנקרא "השגחה פרטית" מושג זה פרושו שכל מה שקורה לנו הוא לא סתם תזמון מקרים אלא מישהו מלמעלה כיוון שכך יקרה.
המון פעמים אנחנו שומעים סיפורים על אנשים שהפסידו מטוס והוא התרסק, וכו', כל מיני סיפורים כאלו. אנשים נוהגים לקרוא לזה צירוף מקרים, או גורל, אני מאמינה שזו "השגחה פרטית"- מישהו כיוון הכל מלמעלה. הבורא. הוא משגיח על כל אחד מאיתנו, ובוחר עבורנו את המציאות הטובה ביותר בשבילנו. רוב הזמן אנחנו לא רואים את הטוב שבזה, (המון אנשים מפסידים מטוס ובעקבת כך עסקאות ענק וכו', והמטוס שלהם לא התרסק או התפוצץ בדרך, הוא הגיע שלם ליעדו, להפסיד כך מטוס זה דבר מעצבן, זו מציאות מרה.) אך אם הבורא החליט שזה מה שיקרה- כנראה שזה אכן הכי טוב בשבילנו, הוא רואה את התמונה בשלמותה, אנחנו לא.
הרעיון הוא הידיעה שהבורא מכוון אותנו ומשגיח עלינו בכל רגע ורגע מלמעלה. ז"א שכל מה שקורה, גם אם אלו דברים שלי אישית נראים הכי רעים שיש- הוא יצר את המציאות הזו והוא יודע שהיא טובה עבורי, רק שאני לא רואה את הטוב שבזה, כי אינני רואה את התמונה בשלימותה. אך עצם העובדה שאני יודעת שכשנכפית עלי מציאות מסויימת לא כ"כ טובה- מישהו כיוון את זה ועשה את זה, הוא מביט בי והוא זה שיעזור לי להתמודד איתה- כבר מרגיעה.
(זה לא אומר שאין לנו בחירה חופשית, כל תגובה שלנו למציאות קיימת יוצרת מציאות אחרת. על התגובה שלי אני אחראית. אם אני אצרח על משהו מעצבן או אבליג- לאחר כל אחת מהתגובות האלו תיווצר מציאות אחרת, אך בדברים שאני עושה את מירב המאמצים להצליח בהם או להיות בהם בסדר ולא הולך למרות הכל- לא צריך להתעצבן או להתרגז כי הכל תחת ביקורת, ולמרות שלי עכשיו זה נראה הכי גרוע, כנראה שזה כן טוב.)