קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בדיחה] זהירות כלב נושך? (:
    על ידי Ralph.L בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 07-10-2007, 09:41
  2. מאמר| אוכלים בריא
    על ידי danieloren בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 19-08-2007, 03:55
  3. [מאמר] אבקות זה בריא ב 100%
    על ידי pingvin בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 06-05-2007, 23:56
  4. [מאמר] וגר חתול עם כלב?!...
    על ידי FireSide בפורום בעלי חיים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 26-04-2007, 14:53
נושא נעול
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

[מאמר] מבנה להקה בריא או זהירות כלב תוקפן.

ברירת מחדל [מאמר] מבנה להקה בריא או זהירות כלב תוקפן.

ברצוני לפתוח את המאמר בסיפור קצר על בחורה נחמדה בשם טלי וכלב הלברדור שלה ביל.
    טלי הגיעה אלי עם יד חבושה ועיניים דומעות ואמרה לי "דודיק, אתה חייב לעזור לי, אני נורא אוהבת אותו (את ביל) אבל אני פשוט לא יכולה להתמודד איתו יותר".
    ניסיתי להרגיע אותה ולברר מה בדיוק קרה, ומעשה שהיה כך היה :
    ביל הגיע לטלי בגיל חודשיים ומהרגע הראשון התנהג כמו המלך של הבית, טיפס על הספות, ישן עם טלי באותה המיטה, כרסם קירות,
    רגלי שולחן וכיסאות ואף היה נוהג לנהום ולגרגר על טלי במידה והייתה מתקרבת אליו בזמן היה אוכל או אם ניסתה להוציא לו צעצוע
    או כל דבר אחר מהפה.
    טלי התייחסה לכל העניין בסלחנות, מתוך מחשבה שזה שלב שיעבור לו עם הגיל.
    אך לאט לאט הבינה שטעתה אבל אז ביל כבר הרגיש שהוא המנהיג בבית כך שכאשר חטף ביל כיכר לחם מהשולחן וטלי ניסתה לקחת אותה בחזרה, הוא נשך אותה.
    בשלב זה טלי נשברה והחליטה לפנות לייעוץ מקצועי.
    כשניגשתי לאבחן את הכלב גיליתי שמדובר בכלב רך יחסית אשר "התקלקל" בגלל חינוך לא נכון וחוסר בגבולות.
    מה שבעצם קרה שם זה שטלי לא הציבה גבולות לביל ובכך לא לקחה מנהיגות על "הלהקה" וביל מחוסר ברירה לקח את הנהגת הלהקה על עצמו – הרי לכל להקה בטבע חייב להיות מנהיג.
    כך נוצר מצב שבו ביל היה "מתקן" את טלי כאשר עשתה משהו שנגד את צורת ההתנהגות הכלבית, כלומר, כאשר ניסתה לקחת את כיכר הלחם מפיו היה זה כאילו ניסתה לגנוב אוכל ממנהיג הלהקה ולכך נשך אותה.
    את כל המצב הלא נעים הזה אפשר היה למנוע אם רק הייתה טלי מציבה לביל גבולות ומבססת את מנהיגותה על ביל בעודו גור ע"י מספר תרגילים פשוטים כמו הפיכת הכלב על גבו ונעילת מבט בעיניו עד שהכלב מסיט את מבטו,
    לא לתת לכלב לעבור בדלת לפני הבעלים , להעניק לכלב משמעת בסיסית ועוד...
    חשוב לדעת שכל כלב צריך להבין את מבנה הלהקה בה הוא חי בין אם זו להקת כלבים או משפחה אנושית, כמובן שמשפחה אינה מתנהגת כמו להקת כלבים , לכן מבנה הלהקה לא יהיה ברור מאליו והכלב ינסה לבדוק את מקומו.
    בדיקות אלו הן התחלה של בקשת תשומת לב שלילית כמו קפיצה על הבעלים, על הרהיטים או ניסיונות אוננות על הבעלים.
    על הבעלים לדחוף את הכלב ולהשמיע את המילה "לא". עד שיבין שמציבים לו גבולות ואז גם יבין שמי שעושה זאת הוא מנהיג הלהקה.
    אם לא יוצבו לכלב גבולות באופן עקבי ולא תוצג לכלב דמות של מנהיג, הכלב עלול להחליט להיות מנהיג הלהקה, מה שעלול לגרום לבעיות רבות לבעליו כגון תוקפנות כלפי זרים, תוקפנות כלפי הבעלים והמשפחה.
    הכלב יכול להחליט שהוא מגן על אחד מבני המשפחה מפני בן משפחה אחר, להפגין רכושנות וקינאה כלפי אדם או חפץ מסוים ואפילו חוסר תגובה מוחלט להוראות הבעלים.
    חשוב מאוד להקנות לכל כלב משפחה יסודות של משמעת בסיסית אשר עוזרים לכלב להבין מצעירותו מי מנהיג הלהקה וכיצד יוכל להשביע את רצונו.
    עובדה מעניינת היא שכלבים נוטים לקבל מנהיגות מגברים בקלות יחסית אך נשים צריכות "להוכיח" את עצמן לפני שיזכו בתואר המנהיגה, לכן חשוב שכל המשפחה תעבוד עם הכלב בתרגילי המשמעת על מנת שהכלב ילמד לקבל את מרות
    כל בני המשפחה ויבין שהוא הכי נמוך בהיררכיה.
    מאת דודיק אילוף כלבים.

2. קישורים ממומנים

Balistic
    אורח

אני מאוד מתפלא לשמוע שכלב הלברדור תקף אותה או שהוא תקף מישהוא בכלל.
    לברדורים מטבעם אינם כלבים תוקפניים ואין בהם כזאת נטייה
    משום כך נבחר הזן המסוים הזה להנחות עיוורים
    (הם אמנם הכלבים הכי לכמים שיש אבל גם זאבים וכלבי רועים חכמים, אך בשל האופי התוקפני שבהם הם לא יכולים לשמש כלבי נחיי)

למה אתה מתפלא הריי זה לברדור לא פודל??!!!!

משתמש כבוד
    שם פרטי
    איתוש
    לייקים
    0
    נקודות
    181

בידיוק גם החינוך קובע..
    גם הכלב שלי השני של אבא שלי הוא תוקפני נורא !
    אבל אבא שלי מחנך אותו חחח לפעמיים שצריך גם לתת מכות נותנים רק בשביל שידע שמה שעשה לא בסדר..

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:57.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect