קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. חח אני לא מאמין
    על ידי ofek בפורום דיבורים
    תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 18-10-2008, 18:38
  2. חחחחחחחחחחחח די אני לא מאמין איזה בצפר עני
    על ידי Orel Abergel בפורום דיבורים
    תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 09-09-2005, 17:30
  3. משחק אדיר!!לחולךי נפש...סבן כנס:)]
    על ידי AbutbuLL בפורום דיבורים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 08-09-2005, 08:22
  4. כנס
    על ידי ArIeL בפורום כדורגל
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 00:29
נושא נעול
עמוד 11 מתוך 12 << ראשון ... 9101112 אחרון >>
מציג תוצאות 151 עד 165 מתוך 176

מאמין ב-ה’ ובתורתו?לא?!?! כנס ותווכח בעצמך - עמוד 11

משתמש מתחיל האוואטר של CoolCat
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    צפה את הבלתי צפוי!!~

תקשיב לי טוב Jason , השואה התקיימה משום של היהודים עזבו את הארץ,הלכו לגולה-והקב"ה רצה להחזיר אותם לארץ שלהם - לכן פרצה מלחמת העולם השנייה -למען החזרתם של היהודים לארצם...
    יש לי המון מקרים בסגנון של המקרה עם אלברט אינשטיין,ותעשה טובה כולם יודעים שלא היה לך מה להגיב על זה אז התחלת להכחיש,אתה רק בורח מהמציאות שאתה חי,סתם לדוג' במי אתה מאמין?ישו?ישו למד תורה, הוא היה יהודי מאמין בקב"ה, אתה לא תוכל להבין אותנו,בחיים, אתה עוד תצטער על זה שאתה לא מאמין בהקב"ה..!
    היה לי עוד משהו להגיד לך אבל-->>עזוב,אתה בחיים לא תבין,ואתה תמיד תכחיש ותברח מהמציאות...
    זהו,עלית לי על כל העצבים כבר, אני מתאפקת לא לפתוח ת'פה שלי..תאמין לי שאני ככה קרובה..
    אז עכשיו בבקשה לנעול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הרסתם אשכול!לא חבל??לא הייתם אמורים להתחיל לדבר על זה בכלל, אם הייתי אומרת להתחיל לעשות על זה דיון הייתי אומרת,אבל הרסתם לי אשכול!!!!מסכן הבנאדם שיכנס לראות את הסרט, ויראה את ה"דיון" הזה.....
    שלום ותודה על ההריסה!

חתימה שלי... ^_______^

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי CoolCat צפיה בהודעה
    תקשיב לי טוב Jason , השואה התקיימה משום של היהודים עזבו את הארץ,הלכו לגולה-והקב"ה רצה להחזיר אותם לארץ שלהם - לכן פרצה מלחמת העולם השנייה -למען החזרתם של היהודים לארצם...
    יש לי המון מקרים בסגנון של המקרה עם אלברט אינשטיין,ותעשה טובה כולם יודעים שלא היה לך מה להגיב על זה אז התחלת להכחיש,אתה רק בורח מהמציאות שאתה חי,סתם לדוג' במי אתה מאמין?ישו?ישו למד תורה, הוא היה יהודי מאמין בקב"ה, אתה לא תוכל להבין אותנו,בחיים, אתה עוד תצטער על זה שאתה לא מאמין בהקב"ה..!
    היה לי עוד משהו להגיד לך אבל-->>עזוב,אתה בחיים לא תבין,ואתה תמיד תכחיש ותברח מהמציאות...
    זהו,עלית לי על כל העצבים כבר, אני מתאפקת לא לפתוח ת'פה שלי..תאמין לי שאני ככה קרובה..
    אז עכשיו בבקשה לנעול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הרסתם אשכול!לא חבל??לא הייתם אמורים להתחיל לדבר על זה בכלל, אם הייתי אומרת להתחיל לעשות על זה דיון הייתי אומרת,אבל הרסתם לי אשכול!!!!מסכן הבנאדם שיכנס לראות את הסרט, ויראה את ה"דיון" הזה.....
    שלום ותודה על ההריסה!
    כל כך מטומטמת שזה מדהים.. :\
    אנחנו לא מאמינים באלוהים, אז למה שנאמין בישו יטיפשה?!
    מלחמת העולם השניה פרצה כדי להחזיר את היהודים לארצם? פחח איזה שטויות :|
    הילטר עלה לשלטון עם האידיאולוגיה הנאצית שלו, והתחיל לחסל יהודים, אפילו את צריכה לדעת את זה.
    את ואוזבי, שניכם מדברים כאילו דיברתם עם אלוהים והוא סיפר לכם על התוכניות שלו, תפסיקו לפרש כל דבר ע"י מעשה אלוהי.

את מאיימת שתפתחי את הפה שלך?
    מה כבר יכול לצאת ממנו, קללות?
    אני לא חושב שיש לך שום דבר חכם להגיד, אז תשתקי
    נערך לאחרונה על ידי soundforge; 10-08-2007 בשעה 11:59.
    string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";

מורחקים האוואטר של Jason
    שם פרטי
    Jason
    לייקים
    0
    נקודות
    260
    משפט מחץ
    אם לא היית מוכן להאבק על האהבה שלך, הרי שלא היית ראוי לה

ציטוט נכתב במקור על ידי soundforge צפיה בהודעה
    כל כך מטומטמת שזה מדהים.. :\
    אנחנו לא מאמינים באלוהים, אז למה שנאמין בישו יטיפשה?!
    מלחמת העולם השניה פרצה כדי להחזיר את היהודים לארצם? פחח איזה שטויות :|
    הילטר עלה לשלטון עם האידיאולוגיה הנאצית שלו, והתחיל לחסל יהודים, אפילו את צריכה לדעת את זה.
    את ואוזבי, שניכם מדברים כאילו דיברתם עם אלוהים והוא סיפר לכם על התוכניות שלו, תפסיקו לפרש כל דבר ע"י מעשה אלוהי.

את מאיימת שתפתחי את הפה שלך?
    מה כבר יכול לצאת ממנו, קללות?
    אני לא חושב שיש לך שום דבר חכם להגיד, אז תשתקי
    לפחות על קיומו של ישו יש הוכחות ויודעים בוודאות שהיה קיים כזה אדם! אבל משה ("רבנו" כביכול) ואברהם לא יודעים עליהם כלום.. למען האמת, הם כנראה לא יותר מאגדה אורבנית..

המשך בוקר נעיפ,
    Jay.

If everyone cared and nobody cried
    If everyone loved and nobody lied
    If everyone shared and swallowed their pride
    We'd see the day when nobody died

ציטוט נכתב במקור על ידי Jason צפיה בהודעה
    לפחות על קיומו של ישו יש הוכחות ויודעים בוודאות שהיה קיים כזה אדם! אבל משה ("רבנו" כביכול) ואברהם לא יודעים עליהם כלום.. למען האמת, הם כנראה לא יותר מאגדה אורבנית..

המשך בוקר נעיפ,
    Jay.
    אתה לא הבנת את הכוונה שלי.
    לא אמרתי שאני לא מאמין בקיומו של ישו, אמרתי שאני לא מאמין בנצרות.

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בוא נגיד שעל משה לא יודעים , ואתה גם לא צריך לדעת, עזוב לא שווה להרחיב בשבילך.
    אבל אברהם אבינו יודעים אפילו איפה הוא קבור לעומר ישו שאתה כמו מטוטמים שחשבתם שהוא הלך על המים, בוא אני יספר לך את הסופר המדוייק על ישו ולא כמו שאתם הנוצרים עיררבתם אותו מכל הכיוונים.
    ישו היה תלמיד חכם מאוד גדול, הוא היה בישיבה והכל. אני יספר בקצרה, אז הרב שלו החליט לנדות אותו מהישיבה בגלל כל מיני דברים שהוא עשה שמנוגדים לחוקי התורה, טוב ישו רצה לחזור מהנידוי שלו, הוא בא לדבר עם הרב שיחזיר אותו מהנידוי ומסופר שהרב בדיוק היה באמצע ק"ש ולא יכל לענות לו, אז ישו חשב שהוא לא מחזיר אותו מהנידוי והוא נעלב אלק, טוב הוא החליט לגנוב מהכהן הגדול את השם המפורש, הוא היה רשום על קלף כי הכהנים היו מברכים פעם עם השם המפורש, היום מעטים יודעים אותו אם בכלל, בקיצור עם השם המפורש נסביר בקצרה אתה יכול לעשות מה שבא לך, להיות סופרמן אם אתה רוצה, אתה יכול להרים בניינים באוויר, אתה יכול ללכת על המים, כל דבר שהוא נגד חוקי הטבע אתה יכול לעשות עם השם המפורש, טוב הלא יודע איך קראו להם אז שהיום הם נוצרים, ראו את זה חשבו בא משיח לישראל, כי הוא התחיל לעשות כביכול ניסים, ללכת על המים וזה, טוב הם אמרו בא משיח לישראל והחליטו להרוג אותו, כי לא רצו שיהיה לנו משיח, טוב זה בקצרה. היו עוד כמה סיבות למה הם הרגו אותו אבל אני לא יפרט, הוא בעיקרון קיבל את מה שמגיע לו חחחחחח ותראה מה זה מכל השטות הזאת התפתחה הדת הנוצרית פח :| ועוד הוכחה שזה בא מהיהדות. וד"א "מריה הבתולה" אלק אמו של ישו הייתה פרוצה.

חחח לא היית צריכה לצאת עליהם ככה, סתם רשמת שטויות עכשיו למה השואה היו וכו', כאילו מה זה שטויות יש מצב שזה הסיבה ויד עוד אלף סיבות, אבל לא צריך לפרט להם כי הם חושבים שהשם הוא רע חס ושלום , ושאם הוא עשה ככה הוא לא קיים חס ושלום, פשוט פעם הבאה תגידי חשבונות שמיים, כי הם פשוט ינסו להפריח כל דבר שלא נראה להם הגיוני. ואני לא מדבר כאילו דיברתי עם ה' אני מראה לך עובדות בשטח, שרבנים גדולים אמרו אני קטן אני מביא ראיות ממה שמספרים לי ומעובדות בשטח אז אל תבלבל בשכל.
    נערך לאחרונה על ידי OzAvi; 10-08-2007 בשעה 13:02. סיבה: ...

מי שרוצה הזמנה ללוקרז PME

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

ללא לפרסם את אמונותי הדתיות - לדעתי יש צדק ב 2 הדעות והשאלה היא מה לקחת באמת.

לדעתי האישית גם ביהדות יש טעויות לאו דווקא בתורה אלא בפירושים שלה, בתורה שבעל פה ובפסקי הלכה של היום יום. לכן אני דורש שיש לבחון כל מצווה ולהבין את המשמעות האמיתית שלה ולאו דווקא לבצע כי אמונה עיוורת היא לא יותר חזקה אלא יותר חלשה ואישית אני מעדיף לעשות משהו כשאני מבין את משמעותו ואת התרומה שהדבר נותן, ולדעתי אין כזה דבר לעשות כי ככה אמר ה' עד כמה שאני מאמין כי אני חושב שה' נתן את התורה לא בכדי לעבוד אותו ולדעתי זאת הטעות הכי מרה ביהדות - החמצת הפואנטה הזאת שהתורה לא ניתנה כספר חוקים שיקבע את היחסים בין אדם לאלוהיו אלא כספר חוקים שקובע את היחסים בין אדם לחברתו ובכך אני מסביר בכך שאפילו בעשרת הדיברות - 3 דיברות בלבד מתייחסות ליחסים שבין אדם לאדוניו ורק אחרי 3 דברות אלו (שלהגיד את האמת אפשר לקשר אותם לדיברה אחת שבעצם לדעתי אומרת שפשוט צריך לשמור את חוקי ה' וללכת בתורתו - ומשם על כך אם תורתו היא תורת היחסים בין אדם לחברו אזי גם 3 דברות ראשונות אלו הם פשוט פתיח לעיקרי היחסים בין אדם לחברו) באמת נכנסים לתורה ברגל אחת.
    ושוב - אולי בתנ"ך רשום שצדיק באמונתו יחייה אבל הצדיקות היא לא מונח אוניברסלי לדעתי הוא אפילו אישי. אני לא אומר שכל מי שרוצה יקרה לעצמו צדיק אלא לדעתי כל אדם יש לו את היכולת האישית בתוך ליבו לדעת את מעשיו בעקבות הסגולה שה' נתן והפריד בין אדם לחיה והסגולה הזאת (אחת מהפירושים של הסגולה - יש מספר כאלה) היא להבחין בין טוב לרע. ומכאן ע"י הבחנה זאת האדם יכול לדעת אם הוא הולך על דרך הטוב או לא ומשפט זה לדעתי אומר כי אם אדם מאמין מעצם ידיעת טוב ורע הנעוצה בו - יתמיד באמונתו.

מכאן גם הסטת הדתיים לא מקובלת עלי מכיוון שהיא נוגדת את חוקי התנ"ך שאף הם מאמינים בהם לכן אני תומך באופן חלקי עם Jason עם כעסו אבל לא עם המטרה.

על פי דעתי הקיצוניות באמת תהרוג את כולנו ולכן כולנו חייבים להדבר, ולהפתח ולכבד כל אמונה באשר היא - יהדות, נצרות, איסלאם וכו'... ותאמינו לי שזה לא כל כך רחוק אחד מהשני וכולנו בסופו של דבר בני אדם - והאמונה היא אישית. ולכל הגזענים - אני יכול להגיד שעד שלא תפתחו דיון אמיתי עם אנשים מהצד השני אני מתכוון אנשים המאמינים באיסלאם ובנצרות - תבינו שאין כל כך הרבה הבדלים בסופו של דבר...

לסכם את עצמי: אתם לא חייבים להאמין בתנ"ך ולהניח תפילין כל יום וליל - אבל אם באמת תנסו להיות בני אדם טובים, לתרום מעצמכם מה שיש לכם לתרום (אם זה כסף - שימו ת' 5 שקל, אם זה מוח אז אל תתביישו לעזור לאחרים בלימודים, להתנדב, לעזור, לכבד, לשמוע ולא לפגוע - או לפחות לנסות כמה שפחות לפגוע כי אף אחד לא מושלם). לדעתי חברה שעוזרת מנטרלת את ההבדלים הקטנים של הדת ולהגיע לפי דעתי להרמוניה כי ה' לדעתי לא יסכים למלחמות ולשפיכת דמים מיותרת על מלחמות הדת האלה ולדעתי גם לא אנחנו כבני אדם.

שבת שלום.
    למה ה' לוקח את הטובים ?

כנריאה צריך להסביר לך כמה פעמים:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%...99%D7%A1%D7%98

אתאיזם הוא חוסר אמונה בקיום של אל או אלים, או כל ישות עליונה על-טבעית בעלת השפעה על העולם או על האנשים (או בקיצור, באלוהות). אדם מוגדר כאתאיסט רק אם הוא אינו מאמין שיש אלוהות (אם הוא אינו נוקט עמדה בשאלת קיום האלוהות, הוא נקרא אגנוסטיקן).

המונח אתאיזם (atheism) נוצר מהקידומת היוונית 'א-', שפירושה ללא או אַל; ומהמילה (שמקורה ביוונית) "תאיזם" – שפירושה אמונה באלוהות. המשמעות המילולית של המונח היא, לפיכך, "ללא אמונה באלוהות".
    בכל הנוגע לשימוש יום-יומי במונח, אתאיזם פירושו התנגדות לרעיון קיומה של האלוהות, או נקיטת עמדה הגורסת שהתפיסה של אלוהות היא מטבעה חסרת-משמעות.

(לאוזבי)
    נערך לאחרונה על ידי soundforge; 10-08-2007 בשעה 13:12.

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

לא מבין מה זה מתקשר, אולי תעזור לי ?

וDaRk GoD
    יש משו במה שאתה אומר, זה ברור שצריך ללמוד מה אתה עושה ,ולמה אתה עושה ויש תשובות זה לא שאין, חח עיקר לימוד התורה זה בעצם למה אתה עושה כל דבר ודבר. אבל צריך להתחיל מקטן ולא ישר לחשוב שאתה רש"י, תמים תהיה עם השם אלוקיך , בהתחלה ואז שתהיה כבר ממש כלי של תורה תתחיל להבין מה המשמעות בעצם של הדברים.

אתה צודק שכל הדתות דומות כאילו בחוקים כלפי בני האדם וזה בפנימיות התורה שלהם ושלנו אפילו לא דומה בגרוש שלנו זה כל כך עמוק אצלהם זה שטחי ורק שטחי, כי הכל בעצם יצא מהיהדות :\

אתה קורא לזה הסתה? שאחים שלך מנסים להראות לך את הדרך הנכונה, אז בוא אני יגיד לך שזה מצווה מהתורה. מהתורה לא מדרבנן מהתורה !
    זה לא הסתה ולא בטיח, אתה לא מבין את זה עדיין כי אתה לא בתוך זה, אם תזכה להיות בתוך זה אני בטוח שתראה עד כמה טעית, כמו הרבה כמוך.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי OzAvi צפיה בהודעה
    לא מבין מה זה מתקשר, אולי תעזור לי ?

וDaRk GoD
    יש משו במה שאתה אומר, זה ברור שצריך ללמוד מה אתה עושה ,ולמה אתה עושה ויש תשובות זה לא שאין, חח עיקר לימוד התורה זה בעצם למה אתה עושה כל דבר ודבר. אבל צריך להתחיל מקטן ולא ישר לחשוב שאתה רש"י, תמים תהיה עם השם אלוקיך , בהתחלה ואז שתהיה כבר ממש כלי של תורה תתחיל להבין מה המשמעות בעצם של הדברים.

אתה צודק שכל הדתות דומות כאילו בחוקים כלפי בני האדם וזה בפנימיות התורה שלהם ושלנו אפילו לא דומה בגרוש שלנו זה כל כך עמוק אצלהם זה שטחי ורק שטחי, כי הכל בעצם יצא מהיהדות :\

אתה קורא לזה הסתה? שאחים שלך מנסים להראות לך את הדרך הנכונה, אז בוא אני יגיד לך שזה מצווה מהתורה. מהתורה לא מדרבנן מהתורה !
    זה לא הסתה ולא בטיח, אתה לא מבין את זה עדיין כי אתה לא בתוך זה, אם תזכה להיות בתוך זה אני בטוח שתראה עד כמה טעית, כמו הרבה כמוך.
    לגבי הפיסקה הראשונה שלך - זהו שאני לא מאמין שכך אפשר ללמוד תורה כפי שהתפיסה הרווחת אומרת. אני לא מייצג את עצמי כחכם גדול ובחיים לא אשווה את עצמי לרש"י, אבל אני חושב שתפיסה עיוורת של התנ"ך היא נכונה כי הרי אין אמונה חזקה יותר מאשר אמונה שבאה מבלב מלא שמלווה בהסברים אמיתים המניחים את הדעת ואני לא אומר על הסבר הגיוני על קיום ה' כי זה באמת כבר מורכב אבל אני מדבר על הסיבה לקיום מצווה כלומר אשאל ככה: אני מנסה לתרום לצדקה סכום מסויים כל פעם שאני מרגיש מרומם כי זאת מצוות ה' ואני רואה את הסיבה לה: כי אם יש לך ואתה שמח בחלקך אתה צריך גם לעזור לאחיך ולגרום לו להיות מאושר גם ואם כסף זאת הדרך אז כך אני צריך לנהוג. מצד שני אני לא מבין את הסגולה של להניח תפילין ואני לא מבין איך היא תעזור להתפתחות חברה תקינה והתחברות אל המקורות שלי. אני בטוח שישנם דברים שאני לא יכול להסביר אותם ועדיין לא שמעתי הסבר מספק להם אבל אני יכול להגיד ככה - כל עוד אני מאמין בלב שלם בדברים המסויימים שאני לוקח אותם מהתנ"ך אני חיי באמונתי ולפיה אני אולי לא הכי צדיק אבל חי בשלום עם אמונתי וכן מנסה לעבוד את ה' בדרך שלי ולפי דעתי אסור שתהיה דרך מסויימת לעבוד את ה' אלא כל אחד יעבוד בדרכו כי כך האמונה באמת תצא מליבו וזאת לא הכתבה ממישהו אחר אלא הבנה של המעשים שלך ע"י קריאה, הדרכה וחשיבה מעמיקה על מטרת דבר כאדם ולא כחיה, ומכאן אני יוצא מידיעה והבנה באמת מלאה של מה שאתה מסוגל לעשות ועשייתם בסופו של דבר היא עבודת ה' בשבילי. זהו לא קיצור דרך של עבודת ה' אלא הנחלת הדברים הבאמת חשובים מהתורה והפיכתם לעיקר אמונתי ולאבן מנחה. אין אדם שמסוגל לעשות את כל המצוות ואם יש אנשים כאלה אז דבר זה לא תקף עליהם אבל בשבילי כאדם שלא מסוגל לבצע הכל ולחיות בו זמנית חיים תקינים אני כן מנסה לעשות את הדברים שעל פי דעתי והשכלתי וחינוכי - כן ראוי לקדשם.

לגבי הפיסקה השנייה - שוב אני שואל - פעם פתחת דיון אמיתי עם אנשים מהעדות האחרות ? דיברת פעם עם מוסלמים ונוצרים ושאלת אותם על אמונתם ? אני כן לומד במקום כזה שבו יש אחוז גדול של ערבים ממגוון העדתות ואני יכול להגיד לך שאין כל כך הרבה הבדלים וזה מאוד שטחי מצדך להגיד שהאמונה שלהם שטחית. זה בידיוק על מה שאני מדבר לכבד את כל הדתות כי בסופו של דבר הויכוח הגדול ביותר הוא ההחלטה בין משיח מבית דוד, ישו או מוחמד. תאמין לי שאין הרבה מעבר לזה, ואם תשכיל ולא תאמין תחקור בעצמך קרא שאל ודבר.

לגבי הפיסקה השלישית - אני אומר שהניסיון הוא באמת לימוד תורה אבל התוצאה היא יוצאת מהפואנטה. כשאתה רואה נגיד בתקשורת פרופסור מקלל בצורה כל כך נחרצת בעל תפקיד רם בצה"ל למרות כל חילוקי הדעות - אז איך אתה מרגיש שהוא עשה מצווה או שחטא ? אני אומר שהוא חטא. אני אומר שהוא רק מעורר חילוקי דעות ושנאת אחים שבעצמה גרמה לחורבן בית המקדש בזמנו. האם בעצם אתה חושב שהוא פשוט מביע את דעתו ? האם זה לא סותר את חוקת ה' שהוא מאמין בה עצם חבישת הכיפה ?
    האם אתה חושב כאשר רבנים מפצירים בחיילים לא לפנות התנחלויות האם זה באמת צו ה' או החשיבה שלהם ? אולי בכלל ההחלטה אמורה לבוא מליבו של כל חייל וחייל בעצמו ? האם לרבנים אלו יש זכות להחליט על החיילים ? אני מאמין כי הסגולה האמיתית כי כאשר חייל שוקע בעצמו בתוך ליבו הנקי וחושב ומערער לו וקובע את ההחלטה בעצמו לא לפנות כי החלטה זאת באה מליבו. נכון שזה יותר קשה לקבל החלטה זאת לבד אבל יחד עם זאת, זאת הסגולה האמיתית. לזה אני מתכוון. אולי הרבנים אינם מבינים את התמונה המלאה כפי שכל מה שאינם מבינים מעבירים לסגולות של ה' שאינם פיזיות. אולי לרגע חשבו שאולי זהו עונש שחייב להתבצע שה' נתן עלינו על התנהגותינו והם פוגעים בביצוע העונש ובכך גם פוגעים באנשים עקב המריבות. מה שאני מנסה להגיד הוא שאף אחד לא רש"י וגם רש"י הוא לא ה' וכפי שישנם לכל פסוק מספר פירושים ולכן אני מסיק שגם החכמים טועים. מכאן אולי גם לפעמים הדעה הרווחת לא נכונה, ומכאן עדיף כבר לקבל את ההחלטה בעצמך מאשר להקשיב לאחרים כי שם נעוצה הסגולה האמיתית מעצם קבלת ההחלטה לבד.

זאת דעתי האישית.

שבת שלום.
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בקשר לזה שדיברת על דרך, ברגע שאין דרך אחת אין איחוד, כל עושה מה שבראש שלו ואין אחדות בעם, יש אפיקורסות, כל אחד עושה איזה מצווה שהוא רוצה, לומד מה שהוא רוצה וזה לא הולך ככה, יש לך חכמים ברוך השם שמנחים אותך, ותאמין לי שאם השם לא היה רוצה שהם יהיו מנחים אותך שתעבוד את השם בדרך אחת אז הם לא היו חכמים. ובעצם לא הייתה דרך אלא כמה, אבל זה לא ככה.

בקשר לדתות האחרות, באמת שלא מעניין אותי מה אצלהם, מעניין אותי התורה שקיבלנו מה' יתברך , ומה שאנו מצווים לעשות.
    אמרתי את זה כבר מקודם צריך לכבד את הגויים , כמו שאתה מכבד כל בנאדם, אבל לא שת שונאי ישראל, ברגע ששונאי כמו המוסלמים, רובם, אתה אולי תקפוץ ותגיד שלא אבל רובם שונאי ישראל, אין מצב בנאדם שאפילו הוא עשיר והכל טוב לו והוא חי טוב הוא עדיין שונא ישראל, גם אם נצא לקראת הערבים כמה שיותר. את שונאי ישראל אסור לכבד.

ובקשר למה שאמרת עם הפרופסור, ברגע שרב מקלל , מגדף, מבקש כסף עוד לפני שבכלל דיברת איתו, זה לא רב ואין לו שום זכות לדבר איתך על הדת בכלל שתבין את זה הכי חשוב, זהו שרואים אחד כזה זה באמת רע כי זה מוציא סטיגמות שהם לא נכונות כלפי הרבנים, יש הרבה הרבה צדיקי אמת ויש כאלה שלא, כשאתה תקלע לנגד אחד מהם אתה תדע מי אמת ומי שקר תאמין לי,אם עוד לפני שדיברת איתו הוא מבקש כסף תעשה אחורה פנה. יש גם כאלה כאילו "צדיקים" שהם בוא נסביר ככה יש כוחות טומאה בעולם וכוחות קדושה, ההתגלות של כוחות הטומאה הרבה יותר מאשר הקדושה, יש לזה הרבה סיבות אבל אני לא ירחיב, בעיקרון יש כאלה שמשתמשים בכוחות טומאה וזה שתראה בנאדם אומר עליך דברים וכו וכו ויש הרבה כאלה ירחם השם הם משתמשים בכוחות טומאה, זה דברים נכונים מה שהם אומרים אבל זה עדיין כוחות טומאה והם השם ירחם צריך לברוח מהם, יש כאלה שהם צדיקי אמת ויש להם כוחות קדושה ותאמין לי כשתיתקל באחד מהם אתה תדע בדיוק מי אמת ומי שקר כמו שכבר אמרתי . ובקשר להתנתקות שאמרת, הרב עובדיה יוסף הזהיר את ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, הזהיר אותו !! שלא יעשה את זה, וכולנו יודעים איפה הוא נמצא עכשיו, יש כאלה שאומרים, שלא מקבלים אותו לא בשמיים ולא פה, ואני די מאמין לזה. לדעתי אם אתה גם רוצה לחזק את האמונה או משו כזה, עדיף יותר לפנות לרב מאשר לכתוב בפורום, זה יותר מועיל

שבת שלום ומבורך, אני יחזור להגיב במוצ"ש ב"ה.
    נערך לאחרונה על ידי OzAvi; 10-08-2007 בשעה 17:05.

משתמש באימונים האוואטר של breslev2u
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    ''אמור מעט ועשה הרבה'' פתגם חז''ל

לנעוללללללללללללללללללללללל

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ

OzAvi - מצטער שאני לא שומר על השבת פשוט לא גדלתי ככה ואני חושב שגם פה יש מטרה שהוחמצה אבל אני לא ארחיב על זה גם כן יש לי אינטרס להשאיר את השיחה ממוקדת.

אז ככה - לגבי פיסקה ראשונה. פה אני חולק איתך מאוד. מי קובע שהחכמים הם חכמים ? בני האדם. יתרה מכך לא אוסיף. לגבי אחדות - יש מספיק זרמים גם ביהדות אז לדעתי זה לא נכון מה שאתה אומר כי יש חרידים, דתיים לאומים, חסדי ברסלב, כיפה סרוגה וזאת כפי שיש בשאר הדתות הערביות - הפרסים, הסונים, השיאים, וכו' ובנצרות הקטולים והפרוטסטנטים, ולא ארחיב על זה... אבל בקיצור לדעתי אתה דיי טועה ומפספס על הפואנה בעצמך. הדבר שאתה שולל - זה הדבר שאני בידיוק מאמין בו. עם הוא לא עדר כבשים ועובדה מחזק אותי המשפט: צדיק באמונתו יחייה. כלומר מעצם המשפט ניתן להניח כי ישנם מספר דרכים כי אחרת אם לא היו מספר דרכים עצם המשפט המאוד נפוץ הזה היה שגוי כי הרי מטומטם להגיד שצדיק באמונתו ילך אם יש רק דרך אחת להאמין. מכאן אני מסיק כי יש מספר דרכים לעבוד את ה' והרי הנה ה' אפילו אומר כי זה טוב לעבוד באמונה האישית את ה'. על כך ארחיב בהמשך וארצה מאוד לשמוע את דעתך כי זאת הנק' החשובה ביותר בשבילי.

פיסקה שנייה - תאמין או לא - רובם דווקא לא שונאי ישראל וראוי שתלמד שאינטרס ראשון של כל בן אדם הוא שלום שקט ושלווה. אדם שמאושר בחייו תאמין לי לא יחפש שנאה הוא יחפש לשמור על הסטטוס קוו. לימדו אותי קודם כל לתת כבוד ואז לקבל. אז בנתיים תן כבוד לכל עדה כל אדם אפילו שהוא שונא אותך כי בכך רק בכך תקנה את ההגינות שבו ואת השאיפה לשלום ושקט. אם לא תכבד אותם הם לא יכבדו אותך ולצערי רבים שונאינו מיקירינו, אך בכל זאת אין זאת מצווה בתורה לתת כבוד לכל אדם ואף זה חלק מרשימת מצוות שמיועדות לגויים במיוחד. אני לא מכיר את כל המצוות בעל פה לצערי הרב אבל אני חושב שיש שם איזכור לכבוד בססי שבא ללא קשר לשינאתו או חיבתו כלפינו.
    ועוד משהו - אם לא תלמד מה תמצית האמונה של הצד השני איך מתישהו תגיע להבנה איתו ?

פיסקה 3 - לדעתי יצאת מההקשר לא שאלתי על זה בכלל ואני לא רוצה לחרוג כמובן מהנושא אבל בקצרה - אין בי ספק שישנם רבני אמת ורבני שקר אך יותר מכך אין לי ספק שישנם אנשים רגילים שהם צדיקים כמו הרבנים ואף יותר לפעמים וזאת לא בזכות ידיעת תיר"ג מצוות אלא ע"י עשיית המקסימום האפשרי שהם יכולים. אתן משל (שקראתי בפורום הזה ד"א):

פעם היה רבי מאוד מעולל וגנב לשעבר שעלו יחד לגן עדן. הגיעו למלאך השומר על השער והוא שולח את הגנב לשעבר למקום יותר טוב בגן עדן מאשר הרבי העילוי. כמובן הרבי לא הבין למה וכששאל את ה' הוא ענה לו כי הוא גדל בסביבה כזאת מההתחלה לימדו אותו מצוות וגדל לתוך זה מבלי "להתאמץ" יותר מידי, אך הגנב בא ממשפחה ענייה אבא מכה וכו' גנב אבל עזב את זה שילם את מחיר מעשיו הביע חרטה אמיתית וניסה להתאמץ ולכפר על מעשיו וחזר לדרך הישר (אפילו אם לא חזר בתשובה) ומכאן - דרכו הבאה מהקשיים הכי גדולים והחטאים הגדולים ביותר - מתוך ליבו התעלה על עצמו ומכאן זכאי למקום טוב בגן עדן כמו הרבי.

מכאן גם אני אומר - כי אין זה משנה כמה אתה שומר מצוות אלא כמה אתה באמת מתאמץ מעצם היותך אדם מאמין.

לגבי הליכה לרבי - אמונתי שלמה תודה רבה.

עצם כתיבת ההודעות פה היא לא חיזוק האמונה אלא פשוט להראות קו חדש...

שבת שלום.
    למה ה' לוקח את הטובים ?

העיקר שתהיו אנשים טובים.

משתמש באימונים האוואטר של breslev2u
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    ''אמור מעט ועשה הרבה'' פתגם חז''ל

חלאס לנעול כבר

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אתה צודק בקשר למה שאמרת עם המשל, עובדה יש גמרא מפורשת שאומרת , מקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד אבל זה לא אומר שאתה צריך רק להאמין וזהו, אתה בעולם הבא, לא, כל עיקר העבודה זה להתגבר על כל העולם הזה בעצם, ולחזור בתשובה שלמה בעצם כמו הצדיקים שנולדו ככה, אתה מבין? אתה לא יכול להגיד זהו אני מאמין , זה לא יעזור כ"כ, נכון גם להיות בנאדם טוב ולעזור לזולת זה מצויין, אבל בנאדם לא יכול להיצמד רק לדבר אחד, מה לעשות זה עולם העבודה צריך לעשות את הכל, זה לא בוס שיכול לתת לך חצי משרה, אתה חייב לעבוד במשרה מלאה אין קיצורים ואין חצי משרה ובקשר למשפט צדיק באמונתו יחיה, תאמין לי אם כולם היו צדיקים אז נדבר, אבל אני חושב שלא הבנת את המשפט נכון, גם אני לא הבנתי אותו כ"כ ואני לא חושב שמדובר על מה שאתה מתכוון שצריך להיות הרבה דרכים לעבוד את השם, בוא נגיד לך ככה גם החכמים האלה שאמרת שאנחנו עשינו אותם ככה, זה לא נכון בכלל, הכל מאיתו יתברך והוא כיוון שככה נחשוב ונלך לפיהם, זה כמו שלמשל בנאדם חושב שהוא מרוויח את הכסף וזה לא נכון, השם יתברך הוא זה שנותן לו כל יום את הכח לקום בבוקר וללכת לעבוד, זה בדיוק אותו דבר עם חז"ל תאמין לי שמעצם הדברים שיתגלו אליהם זה כבר מראה שהיה להם זכות גדולה בגלל שהם משכילים הרבה יותר משאר העם. ובקשר לזה שיש כמה דרכים זה מה שמאפיין את הדת היהודית, שלא מעודדים לסטות מהדרך, כמו אצל הדתות האחרות, כי אתה לא שם לב? תראה תרפורמים, עושים מה שבא להם נוסעים בשבת לבית כנסת, מדליקים אש זה נראה לך הגיוני? בשבת להדליק אש שבמפורש כתוב בתורה רק על אש כתוב במפורש ! לא תבעירו אש במושבותיכם, לא זכור לי הפסוק המדוייק.

breslev2u אני לא מבין מה הבעיה? פותחים פה דיון מה כ"כ מפריע לך ?
    נערך לאחרונה על ידי OzAvi; 11-08-2007 בשעה 20:45.

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:32.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,456 | הודעות: 8,200,049 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect