קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [עזרה] תוכנית אימונים+BMI+מחשבון משקל
    על ידי Mosko95 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 06-08-2010, 15:52
  2. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 24-09-2005, 17:56
  3. צריך תוכנית אימונים בייתית :) יאללה מממ תעזרו לי
    על ידי Metalist בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 17-09-2005, 20:28
  4. אימונים בבית
    על ידי VoRniX בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 10-09-2005, 13:25
  5. עזרה בבניית תכנית אימונים
    על ידי Cold Fire בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 15:47
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

עליית משקל במהלך אימונים

ברירת מחדל עליית משקל במהלך אימונים

כמה זה משקל סביר להעלות במהלך חודשי אימון?
    אני בן 26 והתחלתי להתאמן בעיקר אימוני מסה, וגם פעמיים בשבוע אירובי (חצי שעת ריצה). אימון המשקולות 2-3 בשבוע. המשקל שלי עלה תוך 6 חודשי אימון ב 7 ק"ג!
    1. האם זה סביר?
    2. לפי ה - BMI אני עכשיו גבוה מידי, זה רלוונטי בכלל למי שמתאמן?
    3. יש לי עדיין לא מעט אחוזי שומן (לפי העין) האם כדאי להמשיך במסת שריר או לעבור ליותר אירובי? אם כן איזה אירובי מומלץ (ומה משך אימון אירובי איכותי?)

תודה מראש

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

1.תוך 6 חודשים בהנחה שהתזונה שלך הייתה "נקייה" , והייתה במאזן קלורי חיובי (500 מעל התחזוקה כהתחלה יספיק) , זה נחשב מעולה 7 ק"ג...
    2. זה לא מדד שמשקף מתאמני משקולות
    3.אי אפשר לעשות מסה וגם חיטוב כגורם אחד , קרא פה נעוצים בפורום תלמד קצת מה זה חיטוב , מה זה מסה .

המשך ל-3. אני מודע לזה שחיטוב ומסה הם שני דברים שונים.
    ולכן השאלה: האם כדאי קודם להמשיך במסה או לעבור לאימונים אירוביים (חיטוב)?.
    ואם לעבור לחיטוב איזה אירובי מומלץ (ומה משך אימון אירובי איכותי?)?
    תודה

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

אם השומן מציק לך , תעשה חיטוב...
    השאלה האם יש לך מספיק מסה כדי לעשות חיטוב? , אולי לא ישאר בעצם כלום וסתם תיהיה מאוכזב? , אם השומן לא מציק תמשיך לדפוק במסה לקראת ינואר -פבואר תדפוק חיטוב , במילא עכשיו סוף הקיץ עוד מעט מתחילים להתחיל ללכת בארוך , אין לזה כל כך משמעות , אני מניח שאם זה לא הפריע לך עד עכשיו (שיא הקיץ ) , זה לא אמור להפריע לך עוד חודש וחצי לערך...
    בקשר לאימון האירובי , אפשר לעשות חיטוב גם רק ע"י תזונה ,אבל כדי להגדיל את הגירעון הקלורי או בעצם לאכול יותר אפשר לעשות אירובי ואף מומלץ(מבחינה בריאותית) .
    אין פעילות אירובית מומלצת , ההמלצה הכוללת הינה תעשה את הפעילות האירובית שהדופק שלך שם הכי גבוה למשך זמן מרובה.
    ישנם 2 סוגי אירובי , עצים (אינטרוולים-HITT בשפה הלועזית) , רגיל (LISS בשפה הלועזית).
    האינטרוולים דוגל בשיטה שהאירובי יהיה זמן מופחת אך העצימות תיהיה גבוה לדוגמה דקה על 60% דופק מירבי דקה על 70% , דקה על 80% , דקה על 90% וכך חלילה למשך 12-25 דקות , כאשר 2 דקות ראשונות חימום (50% דופק מירבי) , ו2 דקות אחרונות קירור (50-60% דופק מיריבי) , מומלץ לעבוד עם שעון דופק אם אתה רוצה להיכנס לשיטה הזו.(יש לציין שחייב להיות בכושר שיא כדי להיכנס לעשות את הדבר הזה ולא מומלץ לעשות אימון עצים יותר מ3 פעמים בשבוע)
    השיטה השנייה LISS , מה שרוב האנשים עושים , אירובי במשך 30-60 דקות , בדופק ממוצע של 70-80% (אפשר יותר , ואפילו עדיף יותר , כמה שיותר יותר טוב אבל עדיף לא לרדת מ65% דופק מירבי כי השריפת שומן בתנאים הללו הינה מינימלית ואתה גם תרגיש שאתה לא מתאמץ כלל וכלל).
    בעיקרון לכל פעילות אירובית יש את הסגולות שלה וגם את החסרונות שלה , בריצה לדוגמה ההתנגדות על הברך הינה גדולה משאר המכשירים ,לכן יש להצטייד בנעלים מתאימות (סוקיני , אייס ושאר נעלי ספורט מקצועיות , ניו באלנס הינה גם אפשרות).
    האולטימטיבי בשבילי הוא אופניים או אליפטקל (הנקרא גם סקי בחלק מהמקומות ) , סטייל אופניים בעמידה , לדעתי מעביר יותר את הזמן מאשר ריצה .
    אם אתה רוצה כושר דרך אגב אז ה VO2x נמדד הכי טוב בריצה , המשמעות שבריצה פיתוח הכושר הגופני הינו המריבי ביותר וצריכת החמצן הינה הגדולה ביותר מכל הפעולות אירובי השונות והמשונות במכון כושר.
    תבחר את מה שאתה יכול להתמיד בו לאורך זמן ולא מה שהכי יעיל ,
    שיהיה בהצלחה.

תודה.
    מה דעתך על קפיצה בחבל? ואיך הוא לעומת ריצה? כשהמטרה חיטוב.
    1. נניח 20 דק' חבל או 30 דק' ריצה 9-10 קמ"ש 30 דק' מה עדיף?
    2. מה עדיף (לחיטוב) 15 דק' 13-15 קמ"ש או 30 דק' 9-10 קמ"ש?
    שוב תודה

דבר ראשון אחי אין אפשרות לעבוד מסה ולעבוד אירובי יעני אם אתה עובד מסה אז אין לך אפשרות לעבוד גם תרגילי אירובי....
    לפי דעתי ומה שאני מציע לך וזה מה שיציעו לך המון זה לעבוד ניפוח(מסה) תגיע עד לגודל המסויים שאתה רוצה להיות ואז תתחיל לעבוד חיטוב שחיטוב זה כולל הרבה אימוני אירובי ריצות שחיה אופניים וכו' וגם משקולות מכשירי כוח וכו'
    ולגבי השאלה שלך מה הכי עדיף ריצה זהו התרגיל אירובי הכי טוב בעיקרון ואם נגיד תרוץ 30 דקות זה יהיה מעולה ואתה תראה תוצאות אבל עוד פעם לא עושים ריצות בזמן שאתה עובד על ניפוח זה כלל...
    והכי חשוב גם בניפוח וגם באימוני חיטוב זה התזונה שהיא תהיה נכונה וגם רק שתדע בין תזונה של ניפוח ובין תזונה של חיטוב היא שונה...

משתמש ותיק האוואטר של Frenzy
    שם פרטי
    שפיץ
    לייקים
    35
    נקודות
    1,483

זה מצוין אחי...אל תשכח שכל אחד בנוי אחרת

מעצב גראפי לכל מטרה.

משתמש מתחיל האוואטר של Oman
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    גולני הכי אחי

ציטוט נכתב במקור על ידי sruli_k צפיה בהודעה
    תודה.
    שוב תודה
    זה לא הולך לפי מהירות זה הולך לפי דופק
    תמצא תמהירות שהדופק שלך 70%-75% (מהמקסימלי) שזה בערך לגבר בגילך (150-170) ותרוץ ככה 45 דק' או 30 דקות אם זה ממש קשה לך.. לפי מה ששמעתי לא כדאי לרוץ מעל שעה כי זה כבר ממש לא יעיל.
    גולני שלי.

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

ציטוט נכתב במקור על ידי aaviadd1010 צפיה בהודעה
    דבר ראשון אחי אין אפשרות לעבוד מסה ולעבוד אירובי יעני אם אתה עובד מסה אז אין לך אפשרות לעבוד גם תרגילי אירובי....
    לפי דעתי ומה שאני מציע לך וזה מה שיציעו לך המון זה לעבוד ניפוח(מסה) תגיע עד לגודל המסויים שאתה רוצה להיות ואז תתחיל לעבוד חיטוב שחיטוב זה כולל הרבה אימוני אירובי ריצות שחיה אופניים וכו' וגם משקולות מכשירי כוח וכו'
    ולגבי השאלה שלך מה הכי עדיף ריצה זהו התרגיל אירובי הכי טוב בעיקרון ואם נגיד תרוץ 30 דקות זה יהיה מעולה ואתה תראה תוצאות אבל עוד פעם לא עושים ריצות בזמן שאתה עובד על ניפוח זה כלל...
    והכי חשוב גם בניפוח וגם באימוני חיטוב זה התזונה שהיא תהיה נכונה וגם רק שתדע בין תזונה של ניפוח ובין תזונה של חיטוב היא שונה...
    מה זה ניפוח מה אתה משאבה??, ואללה נתקע לך משאבה בתחת וננפח לך את השריר.. חאלס לדבר כמו מוגבלים , אין דבר כזה ניפוח ואין דבר כזה הרזיה ואין דבר כזה כל החארתא שאתם ממציעים פה מדי יום זה פשוט מטריף אותי המושגים האלה.
    אי אפשר לעבוד אירובי במסה?? תגיד לי מאיפה הבאת את הדברים האלה איינשטיין , מי החליט שאסור לעבוד אירובי במסה? , אז בוא נחדש , רצוי ואפילו מומלץ לעבוד לפחות 3 פעמים בשבוע אירובי במסה , פשוט להשלים לאחר מכן את הקלוריות החסרות [ אם ישנן] ששרפת באירובי.
    אירובי יש לו סגלות משלו , אם זה לעלות יותר " נקי" במסה או לחילופין אפקט הבריאותי על הלב והריאות ובכללי כושר גופני טוב [ אם תעלה במדרגות 3 קומות לא תתנשף כמו איזה זקנה בת 90].

תודה.
    שוב תודה
    קפיצה בחבל יכול להיות אחלה של דבר אבל לדעתי זה דיי משעמם ואי אפשר להיות עם זה עיקבי לאורך זמן (תקופת חיטוב ממוצעת הינה בת 2-5 חודש].
    1.איפה שהדופק יותר מהיר לזמן ממושך יותר שם זה יותר כדאי , אם תקפוץ על חבל כמו מטורף ותיהיה בדופק יותר גבוה מריצה על 10 קמ"ש אז החבל הרבה יותר טוב.
    2.קשה לדעת , שוב איפה שהדופק גבוה יותר למשך זמן ממושך יותר .

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:51.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,500,844 | הודעות: 8,201,437 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect