תאמת נמאס לי להסביר את זה , אבל בגלל שאני מאוד מאוהב בך אז אני אעשה זאת שוב (זה דיי מעוס).
גוף האדם שורף קלוריות במנוחה כמו שאתה יודע מכיוון שהגוף זקוק לאנרגיה אם זה איברים או פעולות מינוריות ביום יום.
השריפה במנוחה נקראת BMR , גם אם תישן כל היום במיטה זה מה שאתה תשרוף הנוסחאות אפשר למצוא פה ע"י חיפוש קצר , זה תלוי בגובה ובמשקל ובחילוף החומרים בד"כ זה נע בין 1500 ל2000 קלוריות שריפה במנוחה.
ועכשיו לנושא שלנו , כאשר אתה עושה חיטוב (=דיאטה = הורדות אחוזי שומן = "הרזייה") , אתה בעצם צורך פחות ממה שאתה מכניס , ז"א שאם אתה עומד על 1800 קלוריות מה BMR שלך ביום ואוכל 2000 קלוריות ושורף עוד 500 קלוריות מאירובי אתה בעצם נמצא בגירעון קלורי של 300 קלוריות ביום (אם אכלנו 2000 והגוף שלנו שורף במנוחה 1800 יוצא 200 הפרש? , ושרפנו באירובי 500 , יוצא שאנחנו בגירעון של 300 קלוריות יומית). עכשיו קילו שומן = 7700 קלוריות משמע אתה צריך לנסח את מה שאמרתי למעלה במשך 25 יום כדי להוריד קילו של שומן נקי מהגוף (כמובן שזה ממש לא מדוייק תלוי בתהליכים מטבולים בגוף וכו' וכו'..).
פעילות אירובית בעצם עוזרת לך להגדיל את הגירעון הקלורי הזה במקום לאכול פחות , אם תאכל ביום פחות 500 קלוריות או שתרוף אותם מהאירובי זהו אותו תהליך והתוצאה של שניהם תהיי זהה.
לכן אירובי אינו שורף שומן , אינו מוריד אחוזי שומן , אלא רק הגירעון הקלורי , הכל בסופו של דבר מתקשר לתזו נה שלך וכמו שאמרתי אם תדפוק 3 דאבל מקרויילים שהם שווי ערך ל4000 קלוריות~ , אתה תלך על האירובי נגיד תשרוף 500 קלוריות , ואמרנו שאתה שורף ביום במנוחה 1800 קלוריות אתה תיהיה בעודף קלורי (שים לב כבר לא גירעון) , של 1700 קלוריות ביום (7700 קלוריות הם שווי ערך של קילו שומן אני שוב מזכיר זאת).
לכן אם תעשה את הקטע עם ההמבורגרים במשך 5 ימים אתה תעלה קילו של שומן נקי על גופך.
ועכשיו בקשר לפעילות משקולות , למשקולות יש את הסגולה של גירוי השריר ושמירה עליו בתהליך של חיטוב(דיאטה, הרזייה תקראו לזה איך שאתם רוצים). מכיוון שאתה צורך פחות קלוריות ממה שאתה מכניס בתהליך חיטוב , השרירים שלך יכולים להתפרק אם זה לחלבון או לאנרגיה או מה שלא יהיה ולכן חשוב מאוד לשמור עליהם כי בלעדיהם אתה פשוט נראה רע והאחוזי שומן שאתה מפחית לא יראו בין אם תפחית אותם על אותה מסה רזה(מסה רזה = המסה שלך הגוף ללא שומן).
לכן אפשר גם להתחטב יפה מאוד רק עם אימון משקולות עצים ושוב עם תזו נה מתאימה .
כמובן שאפשר להתחטב גם ללא אירובי או פעילות ספורטיבית כזו או אחרת אלא רק ע"י תז ונה.
כמו כן יש גירעון קלורי מסויים לבן אדם (בד"כ זה 68~ כפול אחוזי השומן שלו) , שלשם הוא יכול להיכנס בלי לאבד שריר.
לדוגמה אני שוקל 80 על 10% שומן , אז אני יכול להיות בגירעון קלורי של 800 קלוריות ביום בלי לאבד מסה רזה(=מסה ללא שומן בינהם השרירים).
משמע אם אני שורף במנוחה 1800 קלוריות אני יכול לאכול רק 1000 ולא לאבד את השריר (כמובן שפעילות מנוריות כגון מקלחת , הליכה לתחנת אוטובוס וכדומה מוסיפות קלוריות לכן מכפילים את ה BMR (במקרה שלנו 1800) , ב1.2 שאלו פעילות מינוריות בסיסיות ללא עבודה פיזית כזו או אחרת ביום יום , בד"כ ישיבה מול שולחן רוב היום [ מה שאני לצערי עושה]).
עד כאן השיעור להיום , לא יהיו עוד כאלה