איזה מקצועות של הנדסה הצבא צריך אנשים כד שיעשו עתודה?
איזה מקצועות של הנדסה הצבא צריך אנשים כד שיעשו עתודה?
|
|
כל מיני..אלקטרוניקה.חשמל.מכונות ועוד
הנדסת תוכנה ומחשבים נכלל במקצועות שהצבא מביא?
כל מקצוע שתעשה בעתודה תישלח לנהל פרויקטים ולעבודה בצבא באותו מקצוע שתלמד... תהיה בטוח שתיהיה עבודה
בעיקרון הצבא לוקח כמעט את כל המקצועות החל ממטמטיקה, ראיית חשבון, עריכת דין (בתקנים קטנים כמובן ע"פ הצרכים של צה"ל) והמון עתודאים במקצועות ההנדסה. הרוב המוחץ של העתודאים נכללים בתחומי החשמל והאלקטרוניקה, מדעי המחשב ומכונות... השאר - מכל התחומים אבל הרוב המוחץ הם מה 3 תחומי האלה כמיטב ידיעתי כעתודאי בעצמי.
לדברי קודמי - העתודה זה לא מקום ורוד בכלל. מצד אחד אתה מקבל מלגת לימודים מלאה כלומר 8500 שקל לשנה לחשבון הבנק שמכסה 100% משכר הלימוד שלך בעתודה אקדמאית ובעתודה טכנולוגית אני לא יודע את המספרים המדוייקים אני יודע שזה משתנה. (עתודה אקדמאית = תואר ראשון ותואר מהנדס, 3-4 שנות לימוד באוניברסיטאות ובטכניון. עתודה טכנולוגית = הנדסאים וטכנאים במכללות למניהן...). מה שכן - הבעיה בעתודה היא החזרה לשירות... המון עתודאים ממש קצת באמת תפקידים שקשורים למקצוע. הבעיה קלה במקצועות של עתודה טכנולוגית כי אנשים שסיימו שם עושים עבודות של תיקון ושיפוץ . הבעיה ענקית בעתודה האקדמאית ששם יש מהנדסים רבים מאוד עם תואר מהנדס אבל אין מספיק מקומות עבודה שבאמת כוללים מחקר ופיתוח... בכל זאת זה אפשרי בעזרת הרבה עבודה קשה והגעה לממוצע 90 (= קבלת תקן מצטיין בחזרה לשירות) או כניסה למסלול מובחר בעתודה (תלפיות, פסגות, פסגות תוכנה, ברקים - לפירוט בקש ואני ארחיב...). הבעיה שוב במקצועות החשמל במיוחד.
לגבי העבודה אחרי השירות - נכון ישנם אנשים שחוטפים אנשים בקלות רבה אבל אנשים שמבינים עניין יודעים כבר שיש חלק נכבד שמתנוון בצבא ולכן לא שש לקחת אדם ש 6 שנים לא עשה כלום שקשור לתואר שלו (עתודאים אקדמאים חותמים קבע 3 שנים בתנאי שיקבלו עבודה במקצוע - אבללללללל הצבא קובע מזה שיבוץ במקצוע ורוב הזמן קצין קשר שמכין מצגות על התקדמות פרוייקטים נחשב משובץ במקצוע)
בקיצר יש לי הרבה מה לספר אם תרצה עוד שאל כל מה שבא לך...
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
מעתודה מרוויחים הרבה אבל מי שלא רוצה להשאר בצבא יהיה חייב להשאר בצבא דרך עתודה כמה שנים טובות אחרי ה-3 שנים.
למה כמה שנים טובות סה"כ שנתיים להשאר והם נחשבים ומצטברים כניסיון במקצוע
שלך -דבר שדרוש מעוד
אנשים שלא ילכו לעתודה יצתרכו לצבור באזרחי את הניסיון ולא תמיד יש לך את העבודה במקצוע
שלך יש אנשים שאומרים ששווה עתודה ויש כאלה שאומרים לעזוב את זה תלוי מי אתה מהם
אסור ללכת לעתודה ולהגיד איזה באסה שאני פה למה אתה סתם דופק את המצב רוח שלך
כל אחד יבחר את דרכו וב"ה גם יצליח בה
''השם נתן והשם לקח - יהי שם ה' מבורך''
משפט נכון ה' נותן ולוקח וכל מה שקורה לכם ואתם הכי עצבניים
תדעו ה' נתן ולקח אבל תמיד תזכרו ה' מבורך לא משנה מה יקרה
לא התכוונתי לבאס אף אחד, אמרת מה שזה
מה צריך בישביל להגיע לראית חשבון??
תודה מראש..
ראיית חשבון בצבא ? תקן ממש נמוך אני מנחש, אבל פשוט לבדוק בחוברת של מקצועות שעתודה מרשה- לבדוק האם אפשר שם לבקש ראיית חשבון. יש תארי באוניברסיטאות, בטוח בתל אביב ובחיפה אני בוודאות יודע... טכניון אין, כל השאר לא יודע.
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
איפה אני משיג את החוברת המיקצועות שהצבא מרשה אותם לעתודה???
אבל המיקצוע הזה לא נחשב לקל תנאי ההיתקבלות לשם הם פסיכומטרי 728+
מה אתה דפוק?
אתה יכול להיות רואה חשבון גם עם 650 וממוצע 96 שזה ממש קל להשיג.
אני לא יודע אם עשית בכלל צו ראשון אבל זה אמור להגיע לך לקראת סוף אוקטובר (החוברת של העתודה)