קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] מה אפשר לעשות שמשעמם??
    על ידי sami1233 בפורום דיבורים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 25-12-2011, 14:19
  2. דיון/שאלה| איך אפשר לעשות כסף, מכסף, באינטרנט?.
    על ידי מר גרזן בפורום כסף ברשת
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 10-10-2010, 09:00
  3. [שאלה]האם אפשר לעשות פונט בHTML ?!
    על ידי Pstyle בפורום האקינג ואבטחת מידע
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 09-12-2008, 22:54
  4. [שאלה]איך אפשר לעשות קובץ סרברים?
    על ידי uribakan1 בפורום Counter Strike
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 02-07-2008, 23:57
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 32

[שאלה] מה אפשר לעשות בנוגע לכאבים בצד בזמן ריצה?

משתמש אנונימי
    אורח

ברירת מחדל [שאלה] מה אפשר לעשות בנוגע לכאבים בצד בזמן ריצה?

תמיד כשאני רץ ריצות ארוכות אז מתחיל לכאוב לי הצד וזה מונע ממני לרוץ בקצב שאני רוצה ולסיים את הריצה.
    יש משהו שאפשר לעשות כדי שלא יכאב הצד?(לאכול משהו לפני ריצה,לרוץ בצורה מיוחדת כל דבר..)
    תודה ואל תשאלו למה עילום שם תעזבו תנושא הזה...

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    883
    משפט מחץ
    ואוו! איזה אבסורד,אותו מקרר וגישה כל כך שונה!

הכאב בצד יכול ליהות כמה דברים.. זה יכול ליהות שאתה רץ מהר ואז טלטלה של האייברים הפנימיים שלך וזה גורם לכאב שמרגישים בצד..
    או שזה יכול להגרם מזה שאתה לא בכושר (יותר סביר להניח) ואז אין הרבה מה לעשות חוץ מלהוריד את קצב הריצה ולחכות שזה יעבור.. עם הזמן הכאב הזה יעלם ככול שתכנס לכושר.

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    268
    משפט מחץ
    מה שלא הולך בכח, ילך ביותר כח

ציטוט נכתב במקור על ידי British_Bloke צפיה בהודעה
    הכאב בצד יכול ליהות כמה דברים.. זה יכול ליהות שאתה רץ מהר ואז טלטלה של האייברים הפנימיים שלך וזה גורם לכאב שמרגישים בצד..
    או שזה יכול להגרם מזה שאתה לא בכושר (יותר סביר להניח) ואז אין הרבה מה לעשות חוץ מלהוריד את קצב הריצה ולחכות שזה יעבור.. עם הזמן הכאב הזה יעלם ככול שתכנס לכושר.
    זה לא קשור איכשהו להפרשת של חוצות חלב או משהו כזה
    למדי על הנושא אבל סעמק שחכתי הכול

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    883
    משפט מחץ

גם אני למדתי את זה.. מגמת ספורט.. יש לי בגרות על זה השנה (אם תיהיה חחח)
    בהפרשת חומצות חלב מרגישים כמו דקירה קטנה כזאת במקום מאוד מדוייק.. אבל שמע אני לא דוקטור או משהו יש מצב אני טועה (אני גם לא התלמיד הכי חרשן במגמה )

ThE
    אורח

אתה לא מתאמן והגוף שלך לא רגיל להפריש חומצות חלב
    חומצת החלב נוצרת בשרירים של גוף האדם בעת ביצוע פעילות גופנית מאומצת וממושכת. במצב זה כמות החמצן שמגיעה לתאי השריר אינה מספיקה לחמצון מלא של הגלוקוז ובתהליך החמצון החלקי נוצרת חומצת החלב.

חומצת החלב שמצטברת בשריר גורמת לכאב אופייני בשריר, שנמשך עד אשר הפעילות הגופנית מתמתנת, לשריר מגיע דם טרי נושא חמצן, וחומצת החלב מתחמצנת ומנוקזת מהשריר.

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

רוב הסיכויים שאתה לא בכושר ריצה , הימנע משתייה מסיבית של מיים לפני הפעילות ושתייה מתונה בזמן הפעילות כמו כן אל תאכל ישר לפני פעילות אירובית

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    devilman
    לייקים
    0
    נקודות
    18
    משפט מחץ
    when the music stop evrything stop

תנשום נכון[לי זה עוזר]
    הכוונה שתשלוט בנשימה ותנשוף בקצב אחיד
    גם לי יש וגם אני מכור

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    883
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ThE צפיה בהודעה
    אתה לא מתאמן והגוף שלך לא רגיל להפריש חומצות חלב
    שטויות.. זה לא מה שהוא מתאר..זה לא חומצת חלב!
    והגוף אף פעם לא מתרגל להפריש חומצת חלב.. מאיפה אתה מביא את המידע השגוי הזה?
    נערך לאחרונה על ידי British_Bloke; 18-11-2007 בשעה 13:00.

ThE
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי British_Bloke צפיה בהודעה
    שטויות.. זה לא מה שהוא מתאר..זה לא חומצת חלב!
    והגוף אף פעם לא מתרגל להפריש חומצת חלב.. מאיפה אתה מביא את המידע השגוי הזה?
    מאיפה אני מביא את זה?
    מפה:
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%...97%D7%9C%D7%91
    אז אל תזיין לי תשכל שזה לא נכון
    שתגיע לרמת כתיבה כמו שם תפנה אליי
    יום טוב

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    883
    משפט מחץ

מה הקשר רמת כתיבה, מה אתה ילד בגן?
    אני מנסה להסביר לך שכאבים בצד זה לא חומצת חלב! חומצת חלב נגרמת מעומס ושלא מגיע מספיק חמצן לשריר ואז יש כאב נקודתי במקום אחד בשריר, כשזה קורה אז יש תחושת כאב כמו דקירה קטנה אבל לא כאבים בצד..
    עכשיו תעשה את התחקיר שלך, תריץ חיפוש בגוגל ותחזור אליי.

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

ציטוט נכתב במקור על ידי ThE צפיה בהודעה
    מאיפה אני מביא את זה?
    מפה:
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%...97%D7%9C%D7%91
    אז אל תזיין לי תשכל שזה לא נכון
    שתגיע לרמת כתיבה כמו שם תפנה אליי
    יום טוב
    את האמת חומצות חלב מתרכזות בשריר כאשר יש פעולה דרסטית/חדשה על אותו השריר , דוגמה קלאסית לכך יכולה להיות כאשר מנסים מכשיר חדש בחדר כושר או כשמעמיסים משקלים על עצמך , לדוגמה באימון הראשון בחדר כושר מעט מאוד אנשים יוצאים ללא שרירים תפוסים , שריר תפוס = הצטברות של חומצות חלב , מה שבמקרה הזה אירובית ומדובר עוד בצד ימין זה לא כזה הגיוני.
    נרחיב קצת יותר על המקרה לפני שיתפתחו פה ריבים סתמיים ונבהיר את הנקודה , עד ללא מזמן ואני בספק אם עדיין יש לזה עדויות חד משמעויות אין לזה הסבר חד משמעי.
    הטיעון הכי קרוב שהגיעו אליו הוא במצב של מתיחתן של הרצועות המחברות את שריר הסרעפת אל האיברים הפנימיים, במיוחד את הכבד.
    הסרעפת היא שריר כיפתי המפריד בין חלל הריאות לבין חלל הבטן. שריר הסרעפת נע בתנועה של מעלה ומטה כאשר אנו שואפים ונושפים.
    השילוב בין חבטת הרגליים בקרקע במהלך הריצה לבין פעולת השאיפה והנשיפה גורם למתיחתן של הרצועות המחברות את הסרעפת אל האיברים הפנימיים. רצים נוטים לנשוף את האוויר החוצה בכל צעד שני או רביעי. מרבית הרצים (70 אחוזים) נושפים את האוויר כאשר רגלם השמאלית פוגעת בקרקע ורק מיעוטם עושה זאת כאשר רגלם הימנית פוגעת בקרקע.
    כאשר אנו שואפים, הריאות מתמלאות באוויר והסרעפת נדחסת כלפי מטה. ולהיפך, כאשר אנו נושפים הריאות מתכווצות והסרעפת עולה כלפי מעלה. נשיפה בעת המגע של רגל ימין בקרקע מפעילה כוחות גדולים יותר על הכבד שנמצא בצד ימין, ממש מתחת לכלוב הצלעות.
    כאשר הנשיפה מתרחשת בעת המפגש של רגל ימין עם הקרקע, הכבד "צונח" כלפי מטה והסרעפת עולה כלפי מעלה. פעולה מנוגדת זו גורמת למתיחה של הרצועות המחברות בין שריר הסרעפת לבין האיברים הפנימיים. נראה שהמתיחה החוזרת ונשנית גורמת לעווית בשריר הסרעפת ומכאן הכאב האופייני בצד ימין. ממש בדומה לכאב החד אותו אנו מרגישים בזמן שאנו לוקים בעווית שריר (Muscle Spasm). (מולי אפשטיין ).

איך למתן את התגובה ?
    נשימות עמוקות יכולה כמובן לעזור , כמו שאמרתי מזון לפני ובזמן הפעילות לא מומלץ ויכול לגרום לכאב בצד , כושר אירובי כמובן , ושתייה מתונה לפני ובזמן הפעילות (לא אמרתי לא לשתות אבל גם לא לשתות 2 ליטר בפעם אחת , לחלק את זה..).

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

אתם שואלים - בלדד השוחי עונה.

למה יש כאבי-צד בזמן ריצה?

מה מקור הכאבים במתניים בשעת הריצה, וכיצד נמנעים מהם? בלדד, השוחי שרץ בעיקר אחרי כל-האמת-ורק-האמת, מסביר את הכל

בלדד השוחי11:5401.05.2005
    לבלדד שלום!
    יש לי שאלה מעניינת:
    למה שרצים כואב במותן?
    האם זה קשור לשתיה?
    ואיך אפשר להמנע מזה?..
    אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון
    תודה,
    ספורטאי J

שלום ספורטאי,
    בלדד יודע בדיוק על מה אתה מדבר. הכאבים הנוראיים האלה בצד הם הסיבה העיקרית לכך שבחרתי במקצוע שדורש ממני לרוץ רק בעקבות המדע.

ועד ממש לא מזמן המדע פיגר אחרי הכאב המסתורי הזה. הכאבים בצד התוקפים אותנו בעת ריצה זכו להסברים רבים ומגוונים - החל מחבורות בכבד, דרך זרימת דם מוגברת בכלי-דם צרים, ועד לכיסי גאז-מעיים שלוחצים על מרכזי עצבים - אבל אני שמח להודיע לך שסוף-סוף התעלומה נפתרה.
    מבט תחתון על הסרעפת (מהאנאטומיה של גריי)

בין חלל החזה לחלל הבטן מפריד שריר גדול בשם "הסרעפת". הסרעפת חשובה מאד לפעולת הנשימה. כשאנו שואפים אוויר הסרעפת יורדת למטה, מגדילה את חלל החזה, וגורמת לריאות להתרחב ולהתמלא באוויר; וכשאנו נושפים הסרעפת עולה למעלה ומקטינה את חלל החזה כדי שהריאות יצטמצמו ויתרוקנו.
    כשאנו רצים, אנחנו מתנשמים ומתנשפים, והסרעפת שלנו עולה ויורדת במהירות בזמן שכל האברים הפנימיים מיטלטלים למעלה ולמטה בתוך הבטן. האברים הפנימיים האלה מעוגנים לסרעפת ברצועות, ואם הסרעפת עולה בזמן שהאברים הפנימיים יורדים, הרצועות הללו נמתחות כהוגן.

המתיחה הזו היא הגורם לכאב החד בצדדים, והבעיה מחמירה בשל הנטיה שלנו לתזמן את הנשימה לפי צעדי הריצה. רוב האנשים נושפים כל שני צעדים או כל ארבעה, וזה אומר שבכל-פעם שהסרעפת מתרוממת אותה רגל פוגעת בקרקע, אותם אברים נמשכים למטה, ואותן רצועות נמתחות. פלא שזה כואב?

אגב, הסיכויים לכאב עולים משמעותית אם אתה נושף דווקא כשרגל ימין פוגעת בקרקע, כי בצד ימין נמצא האבר הכי כבד שמחובר לסרעפת - הכבד בכבודו ובעצמו.איך נפטרים מזה?בזמן שהכאב תוקף, הפתרון הטוב ביותר הוא להפסיק לרוץ, ולתת לרצועות לנוח. אתה אפילו יכול לדחוף קצת את האברים הפנימיים שלך כלפי מעלה בעזרת האצבעות, לא תאמין כמה זה עוזר. אבל הכי טוב להמנע מהכאב לחלוטין, וכאן יש לי בשבילך צרור של עצות.

קודם-כל, עניין השתיה. לא כדאי לרוץ עם בטן מלאה במים. ככל שהבטן שלך מלאה וכבדה יותר, כך השפעת הטלטולים גדולה יותר. אבל אתה לא רוצה להתייבש, ומים נספגים די מהר בגוף, אז אם תשתה בלגימות קטנות אתה בסדר. מזון זו בעיה גדולה הרבה יותר, וכדאי מאד שלא לאכול שעתיים שלוש לפני הריצה.

כדאי לבצע מתיחות לפני הריצה. כדי "לחמם" את אזור הסרעפת הרם את יד ימין, כופף את הגוף לצד שמאל, ומתח את השרירים במשך כחצי-דקה. חזור לכיוון השני.המנע מריצה בירידה. כשאתה רץ בירידה אתה נוחת יותר בכח על הרגליים שלך, והאברים הפנימיים שלך נמשכים מטה ביתר-שאת. מאותה סיבה המנע מריצה על משטחים נוקשים. והכי חשוב - נשימות עמוקות, בזמן הנכון. הנשיפות השטחיות בזמן שרגל ימין פוגעת בקרקע אחראיות לרוב הכאבים בצד - אם תעביר את הנשיפה מרגל לרגל תוכל לחלק את המעמסה בין הרצועות, ולהגביר את הסיכויים שלך להמנע מהכאב.

ואם שום-דבר לא עוזר, תמיד אתה יכול לחפש עבודה בנענע.

שבוע טוב ונמרץ,
    בלדד השוחי

קרדיט לבלדד השוחי מנענע. ( מי שמכיר את הטור שלו יודע שהוא יודע הרבה.. )

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

"כדאי לבצע מתיחות לפני הריצה. כדי "לחמם" את אזור הסרעפת הרם את יד ימין, כופף את הגוף לצד שמאל, ומתח את השרירים במשך כחצי-דקה. חזור לכיוון השני.המנע מריצה בירידה. כשאתה רץ בירידה אתה נוחת יותר בכח על הרגליים שלך, והאברים הפנימיים שלך נמשכים מטה ביתר-שאת. מאותה סיבה המנע מריצה על משטחים נוקשים. והכי חשוב - נשימות עמוקות, בזמן הנכון. הנשיפות השטחיות בזמן שרגל ימין פוגעת בקרקע אחראיות לרוב הכאבים בצד - אם תעביר את הנשיפה מרגל לרגל תוכל לחלק את המעמסה בין הרצועות, ולהגביר את הסיכויים שלך להמנע מהכאב."

זה לא נכון .

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

פעם לחצת על הצד תוך כדי ריצה שכאב לך? זה עוזר, ומאיפה לך שזה לא נכון משה? יש לך סימוכין? :

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

אתה לחצת כי הפסקת לרוץ/רצת יותר לאט וזה מה שתאחלס הפסיק את הכאבים בצד , תחפש פה הבאתי 3452523 מחקרים שמתיחות לא עוזרות לשום דבר ואף יכולות להזיק זה תקף גם לאיברים פנימיים

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:03.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,103 | הודעות: 8,173,690 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect