נכתב במקור על ידי
v33t
עד שלא החזרנו להם את כל השטחים שלהם, אין לנו שום זכות להתלונן שהם ממשיכים לירות עלינו, שום זכות.
בין אם הם ממשיכים לירות עלינו או לא, אין זה משנה, השטחים צריכים לחזור למי שהם שייכים לו, ואז אנחנו יכולים להתחיל לראות מה עושים מפה, כמה ולמה.
עכשיו שלא תבין אותי לא נכון, אני לא שמאלני לגמרי שאומר להחזיר להם הכל חד צדדי, ממש לא, אני אומר להגיע איתם להסכם שבין השאר יגיד שלאחר החזרה של השטחים והפסקת הדיכוי, אז ייפסקו פעולות האיבה משני הצדדים ונוכל להתחיל לחתור להסכם.
הפינוי מעזה היה חד צדדי, ללא שום הסכם מצד הפלסטינאים.
אבל הוא היה פינוי חלקי, רק חלק מהשטחים ששייכים להם.
עד שלא נחזור לגבולות 67 עם הסכם שאומר שכל פעולות האיבה משני הצדדים מפסיקות, אין לנו זכות להתלונן על כל דבר שהם עושים לנו, מצטער, הבאנו את זה על עצמנו.
אם לא היינו נותנים לבנות שם התנחלויות מההתחלה, לא היינו צריכים לעמוד במצב הלא נעים הזה, אבל זאת הטעות שלנו ואנחנו צריכים להתמודד איתה, ולא לשים אותה בצד רק מכיוון שזה לא נוח לנו.
איך הפלסטינאים יכולים לגרום שלא יירו משטחי אוכלוסיה?
הילדים המסכנים, הנשים, הזקנים, האנשים הרגילים, איך לעזאזל הם יכולים לגרום שלא יירו מתוך שטחים מאוכלסים?
אני חי בסרט? אתה חי בסרט!
אם עכשיו יחידה של צה"ל תתחיל לפעול בתוך היישוב שלך ותגרום להרג של אזרחים בעקיפין, הם מחזיקים רובים, מה אתה אזרח מסכן יכול לעשות נגדם?
צא מהסרט, אין לפלסטינאי הממוצא שום יכולת לעשות נגדם כלום.
ואלו הם בדיוק אותם האנשים שנהרגים ברוב גדול מדי של פעולות על ידי צה"ל ( אני תומך לגמרי בפעולות של צה"ל, שלא תבין לא נכון, אבל זה לא משנה את המצב ובמי צה"ל פוגע ביחד עם המטרה שלו ).
האשמה היא על החמושים ועל הטרוריסטים, לא על צה"ל כמובן, אבל אתה צריך להבין שהם אלה שבאמת סובלים, ואין להם שום דבר לעשות נגד זה.
אנשים נולדים לתוך מציאות שהם לא הביאו על עצמם, ונהרגים רק מכיוון שהם היו במקום ובזמן הלא נכון.
רק כשייגמרו לפלסטינאים התירוצים וייחתם הסכם, נוכל להתחיל בתהליך אמתי.
להגיד זה הם או אנחנו זאת אמרה פנאטית שלא מתאימה למציאות וחבל לי שיש אנשים שחושבים ככה, זה מטורף לחלוטין ומגעיל.
כמו שכבר אמרתי לא פעם אחת, רוב האנשים שם הם אנשים כמוני וכמוך שנולדו למציאות הלא נכונה בזמן הלא נכון, זה לא באשמתם ששם הם נולדו וחבל שהם צריכים לסבול את המצב הזה. אז מה אתה רוצה לעשות איתם בדיוק?