היי
שלום זה פעם ראשונה שלי בלשונית הזאת.
השאלה שמתרידה אותי היא בקשר למזוזות,המזוזות הם סוג של חפץ והן משמשות בשביל "לשמור על ביתנו" אבל מזוזות זה סוג של חפץ [לא תעשה לך פסל] אז זה די סותר אחד את השני.
ישמח לתשובות
|
|
זה לא קשור לפסל זה בכלל לא פסל הרי אנחנו לא משתחווים למזוזה אלא מנשקים אותה שכן בתוכה נמצא קלף ובו ברכה של שמירה על הבית ולזה זה נועד =]
><
~PSP 3.80 M33~
ומה שכתוב במזוזה זה מתוך התורה
....
![]()
נערך לאחרונה על ידי breslev2u; 25-12-2007 בשעה 07:38.
"אין לנו על מי לסמוך,רק על אבינו שבשמיים"
אמר להם הקב"ה לישראל:"בטחו בשמי והוא עומד עליכם שכל מי שבוטח בשמי אני מצילו"
אם המזוזה הופכת להיות יותר חשוב מאלוהים כמו בהרבה בתים שאם המזוזה נופלת הם רצים כאילו אלהים נפל להם ולא רצים לשמע אדם שמקלל את אלהים מולם לדעתי זה הופך להיות "פסל מסכה" אבל אם זה סתם לקישוט פתח הבית אם כמה פסוקים נחמדים שמסבירים על אחדותו של אלהים אין בעיה עם זה כל עוד זה כך.
כן זה נכון תאמת, יש לזה הרבה מאוד מאפיינים של פסל, ואם אנחנו מנשקים את זה אז זה פסל רבותיי !
אתם לא הסברתם את זה נכון, בספר דברים אלוהים מצווה על משה לשים דם על משקוף הדלת כדי שהמלאך ייזה מי הוא יהודי ומי לא.... אני כמובן מדבר על מכת בכורות. מפה באה לפחות 80% מהסיבה מדוע שמים מזוזות.....
הסיבה לאותו קלף שמונח במזוזה הוא מכיוון ששם נתון ההוראה במפורש.
מקווה שעזרתי וצדקתי![]()
שכחתם ששם השם מוזכר ש-ד-י ... כתוב
ככה שאין לזה שום משמעות לפסל.
זה כמו שתגיד על ספר תורה חס ושלום, למה מנשקים אותו מה זה ה'? לא אבל זה מתוך כבוד שזה דבר קדוש שניתן מהשם יתברך אז מנשקים את זה, ככה גם עם מזוזה מצוות דאורייתא חשובה במיוחד שהיא קדושה ישירות מהשם לכן מנשקים.
ומה נעשה שזה הפך להיות בערך כמו שENSR אמר. שאם מקללים את השם אפחד לא קם , אבל אם נופלת מזוזה אז קמים, שתי הדברים הם חילול השם אם לא מטפלים בהם, ובמזוזה יש עניין של מסורת וחבל שזה ככה אז לכן מתייחסים למזוזה ככה
אמת אמת אמרתם, אבל שחכתם שבלי מכות הבכורות לא היה בעצם הצורך במזוזה.... רק בגלל זה הגענו לאן שהגענו. רק הבאתי לו את ההיסטוריה של העניין.
המזוזה היא לא פסל/עבודה זרה ,אנחנו לא חושבים שהיא בראה את העולם מה שכתוב בתוכה הוא הוכחה שאנחנו מאמינים בה'("שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד)כך כתוב(בעברית של היום):תשמע ישראל(יעקב שבשמיים) ה' הוא האלקים שלנו והוא אחד.
יכולת פשוט לפרסם באשכול חדש חבל להקפיץ סתם.
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
זה לא פסל ואתה לא משתחווה לו, ומה שחשוב במזוזה זה לא הבית אלה הפרשיות ובגלל זה זה לא פסל.