נכתב במקור על ידי
Maor Alfasi
כל השיחה הזאת מזכירה לי קטע מלפני איזה שנתיים, כשהייתי בכיתה ח', סתם הבאתי כדור והלכתי לשחק באיזה מגרש די קרוב לבית שלי, היו שם איזה 10 ילדים בכיתה ו' גג, עשינו משחק וזה.. אחרי שהתעייפתי כבר באתי לזוז משם, ושכחתי ת'כדור שלי כי לא שיחקנו איתו. חזרתי לקחת אותו, וכל הילדים הקטנים האלה פתאום שיחקו את עצמם עבריינים ולא נתנו לי והתחילו להתמסר ביניהם, הרגשתי שאני מתחיל כבר להתעצבן.. חשבתי לעצמי אם לתת להם מכות או לא, כי אני בכלל לא אחד שמחפש לריב, ועוד עם ילדים קטנים..
אחרי איזה 2 דקות שהבנתי שהם נהנים ככה, חשבתי לעצמי שזה החינוך החרא שלהם והכל, פשוט דפקתי לאחד כאפה שלא נראה לי שהוא שכח בחיים שלו, אחרי הכאפה הזאת כולם ברחו ולקחתי את הכדור ואמרתי להם "ככה זה שאתה מתחיל לחוש מגיל קטן", הוא איים עליי שהוא יביא לי את אח שלו וכל הדברים המוכרים, איים.
בכלל כל החינוך הזה מתחיל מגילאים קטנים, שוב אני זוכר ששיחקתי באיזה מגרש אחר, וילד אחד מכיתה ה' שחש את עצמו עבריין ונהנה מזה רצה לשחק איתי.. שיחקתי איתו, ואז הוא כל הזמן ניסה להכשיל אותי, וכל פעם שהכדור היה אצלו ומישהו התקרב הוא דפק הצגות של החיים והתחיל לקלל וכל זה.. אמרתי לו שיתחיל להירגע ושידבר נורמלי כי אני לא חבר שלו, הוא לא הבין את זה.. לקח אבן ענקית, איזה חצי בלוק כזה וזרק עליי, חטפתי ת'קריזה של החיים, דפקתי עליו ספרינט ולא רציתי להרביץ לו, חשבתי לעצמי "ילד קטן.. לא כדאי, אין לו אבא.." (באמת אין לו אבא, הוא נפטר כשהוא היה קטן.. שמעתי על זה כשעוד הייתי איתו ביסודי)
אמרתי לו שוב שירגע ויתן כבוד ואני לא מרביץ לילדים קטנים וכאלה, הוא פשוט אמר לי "סבתא שלך זונה" , התעצבנתי לא בגלל הקללה, אלא בגלל שסבתא שלי נהרגה באותה תקופה ופשוט לא יכולתי לעצור את עצמי מלתת לו כמה בוקסים, אחרי שהוא בכה וניסה לזרוק עליי אבנים קטנות הוא קרא לכל מי שנכנס למגרש.. ואני מכיר שם הרבה, למזלי - כל מי שהוא קרא לו מכיר אותי ככה ששמו עליו ז'.
בקיצור מה שאני בא לספר פה בחפירה הזאת - זה הכל מתחיל בגיל קטן, רואים את זה בדיבור של הילדים הקטנים.. ביחס שלהם לאנשים אחרים.
די דורש לרשום כאן עכשיו "חרא עולם" או משהו כזה, אבל אני לא רושם כדי שלא תחשבו שאני איזה אימו-בוי וגם כי זה לא חרא עולם, מה לעשות שיש דברים שמקלקלים..
בשנה שעברה שיחקתי כדורסל בהפסקה, ואז 2 ערסים שהיו שנה מתחתינו (כיתה ח') לקחו את הכדור והתחילו לרוץ ולצחוק ולא לתת לנו.
חבר שלי, שהוא נחשב חזק אבל הוא לא אחד שהולך מכות סתם.. בא אליהם בגישה טובה והכל, אחרי בצפר הוא תפס אחד שם לבד ואמר לו שאם עוד פעם אחת זה קורה הוא מזיין לו ת'צורה (בדיוק במילים האלה) , הילד ההוא אמר שהוא מבטיח וביקש שיעזוב אותו ויתעסק עם ילדים בגודל שלו וכל מיני כאלה, חבר שלי הלך משם.
יום אחרי זה הם שוב עשו את זה, אחרי בצפר הם קראו לעוד 20 ילדים מבית ספר של עבריינים בעיר שלי (בני 17 לפחות) והם עלו על חבר שלי.. הוא כבר לא ידע מה לעשות.
=/