אהלן,
שמעו קבלתי מנילה קרבית והעדפתי לא ללכת לחי"ר. יש לי התלבטות דיי קשה בין שריון לתותחנים, לפי מה שהבנתי שיריון יותר "נחשב" חח ויותר מסוכן, שזה לא ממש חשוב. מה אתם אומרים? אולי בכלל ללכת על נ"מ?
אהלן,
שמעו קבלתי מנילה קרבית והעדפתי לא ללכת לחי"ר. יש לי התלבטות דיי קשה בין שריון לתותחנים, לפי מה שהבנתי שיריון יותר "נחשב" חח ויותר מסוכן, שזה לא ממש חשוב. מה אתם אומרים? אולי בכלל ללכת על נ"מ?
|
|
אני אישית, הייתי הולך לנ"מ או לתותחנים...אבל שיריון ממש ממש ממש לא ממליץ לך, יש לי חבר שהוא בפלס"ר שלהם, אומר שזה סתם מעפן...והגדודים זה או אנשים עם קב"א נמוכה או אנשים עם פרופיל נמוך..ממש ממש לא ממליץ ללכת לשיריון...תותחנים זה סבבה יש להם יחידה טובה שנקראת "מיתר"..דוד שלי היה בנ"מ יש להם יציאות סבבה ותלוי לאן אתה הולך בנ"מ..אבל תכלס זה הכל שמירות וכאלה בנ"מ..פתחו אשכול פה על נ"מ תכנס ותקרא...סה"כ אני הייתי הולך או תותחנים או נ"מ..
לפי מיטב נסיוני תתרחק משניהם תלך לשרת ביחידה התנדבותית כמו צנחנים למשל
זאת שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, אני אישית מעדיף חי"ר ולכל אחד יש העדפה משלו.
השאלה מה אתה מעדיף לעשות... תלוי רק בך.
ישי התותח
לדעתי זה רק חי"ר אבל אם אתה לא רוצה חי"ר אז לך על תותחנים...
אבל זאת רק דעה שלי...
מאחד שהיה בשיריון תקופה ובתותחנים תקופה הייתי ממליץ על תותחנים בלי לרדת אבל החברה בשיריון הם דיי מפגרים ..
לא תותחנים ולא שריון .
2 חברים שלי הלכו לשם , ויצאו משם כבר אחרי חודש וחצי !
עכשיו שניהם שק"מיסטים.
באמת אחי אל תעשה טעות כזאת , אל תלך לשם.
כמו שאבי אמר בהחלט, ההחלטה פה תלויה אך ורק בך, אני אתן לך מספר נקודות למחשבה.
למשל בשריון זה מקום שאתה סגור בטנק לפעמים גם יממה שלמה עם חבורה של אנשים שאולי טובים ואולי לא לא בטוח אני למשל לא יכולתי לעשות דבר כזה משום שאני חייב לזוז לרוץ לפעול וכו'.
תותחנים יש קצת יותר לימודים ותפקיד קצת יותר מעניין אבל למשל שיריון הפיקוד וההנהגה שם יותר טובות חשובות וקשות וכמובן שזה חיל אחד החשובים ביותר. הרבה קצינים עושים העברה לשריון בפיקוד וכו'.
תעשה את ההחלטות וההתלבטיות שלך
אבל שמעתי גם ששריון מאוד מסוכן, רוב ההרוגים הינם מהחיל הזה.. אז זה קצת הרתיע אותי.. הרי כנתקלים מול מחבלים הם יעדיפו תחילה לחסל את הטנק, ומצד שני תותחנים פחות מסוכן אבל עדיין יכולים לשלוח אותי לפעולות חי"ר. תגידו מה דעתכם על יחידת סטינגר בנ"מ??
אחי בסופו של דבר הצבא מחליט בשבילך (אבל בכל זאת אתה יכול לסרב להתפנות מהבקום)![]()