קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 24-07-2006, 23:46
  2. דיון בקשר למכבי ת"א, מתבקש לא?
    על ידי אור בפורום כדורגל
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 21-07-2006, 16:54
  3. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 17-07-2006, 17:18
  4. תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 13-07-2006, 19:12
  5. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 19-06-2006, 19:57
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 23 מתוך 23

[דיון]בקשר למצב היום... - עמוד 2

משתמש ותיק
    שם פרטי
    בלה בלה
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי DaRk GoD צפיה בהודעה
    שמע אתה צודק הדיכאון בצבא הוא גורם מספר אחד למוות, אבל מפה ועד להגיד כליאה 3 שנים אתה מגזים.
    תבין, אם לא צבא העם אין עם. אנחנו מוקפים באנשים שקמים כל בוקר לחסלנו. יש לנו כל כך הרבה לעומת מה שהיה קודם, ולדעתי אנשים לא יודעים להעריך את זה נכון ולא יודעים להגיד תודה.
    יש המון אנשים שמגינים עלינו עכשיו... תוחנים ת'תחת באנל'א יודע איפה ויש לי חברים שעכשיו ברגע זה נמצאים עמוק בתוך שטח אויב מגינים עלי. המעט זה לדעת להעריך את זה.
    המערכת לא מושלמת אבל אנחנו הרבה פחות מושלמים. אני לא רואה צבא ככלא של 3 שנים אלא דרך לתרום את חלקי כפי שכל אדם אחר תורם את חלקו. לתת בחזרה טיפה... נכון שאני מצפה לחרא של מערכת אבל זאת היחידה שמגנה עלי אז אני רוחש לה כבוד.
    אני הולך להקצין חלק מהדברים שאני רושם עכשיו.. רק בשביל שתבין על מה אני מדבר פחות או יותר.. אבל אל תתפס לזה כדוגמאות.. בקיצור:
    בצבא יש המון אוכלוסיות והמוןןןןן המון אנשים שונים. לא לכל אחד יש חוסן נפשי כזה או אחר , ויש כאלה שלא מסתדר להם להיות בצבא. אז או שהם יוצאים מהצבא ואז נקראים "משתמטים" , או שהם מתאבדים.
    בשבילי להיות בצבא היה כליאה של 3 שנים (בפועל היתי שלוש חודשים, אבל זו לא הנקודה). ושוב, אתה לא יודע מה העבר שלי, מה החוסן הנפשי ומה היה תפקידי .. אז תמנע מסטיגמות או כל דעה קדומה אחרת..
    אנחנו צריכים צבא כמו שאנחנו צריכים רופאים, שוטרים, חלקאים וכ'ו .
    הרי אם לא יהיה רופאים, מי ייתן לנו את הטיפול שאנחנו צריכים?
    אם לא יהיה שוטרים, מי יגן עלינו בפני הפורצים?
    אם לא יהיו חקלאים אנחנו נגווע ברעב..

המערכת הצבאית צריכה לעבור שיני . אנחנו כבר לא חיים בשנות ה-60
    העלו הרבה פעמים את הנושא של "צבא מקצוע" במקום צבא עם , שיהווה תחליף מעולה מכל הבחינות

ויש עוד הרבה דברים שהיתי רוצה להגיד..
    אבל במקום זה
    http://kav.org.il/pages/show/?id=596
    תקרא תא זה..
    יש שם כמה דברים נחמדים

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי Sunz צפיה בהודעה
    אני הולך להקצין חלק מהדברים שאני רושם עכשיו.. רק בשביל שתבין על מה אני מדבר פחות או יותר.. אבל אל תתפס לזה כדוגמאות.. בקיצור:
    בצבא יש המון אוכלוסיות והמוןןןןן המון אנשים שונים. לא לכל אחד יש חוסן נפשי כזה או אחר , ויש כאלה שלא מסתדר להם להיות בצבא. אז או שהם יוצאים מהצבא ואז נקראים "משתמטים" , או שהם מתאבדים.
    בשבילי להיות בצבא היה כליאה של 3 שנים (בפועל היתי שלוש חודשים, אבל זו לא הנקודה). ושוב, אתה לא יודע מה העבר שלי, מה החוסן הנפשי ומה היה תפקידי .. אז תמנע מסטיגמות או כל דעה קדומה אחרת..
    אנחנו צריכים צבא כמו שאנחנו צריכים רופאים, שוטרים, חלקאים וכ'ו .
    הרי אם לא יהיה רופאים, מי ייתן לנו את הטיפול שאנחנו צריכים?
    אם לא יהיה שוטרים, מי יגן עלינו בפני הפורצים?
    אם לא יהיו חקלאים אנחנו נגווע ברעב..

המערכת הצבאית צריכה לעבור שיני . אנחנו כבר לא חיים בשנות ה-60
    העלו הרבה פעמים את הנושא של "צבא מקצוע" במקום צבא עם , שיהווה תחליף מעולה מכל הבחינות

ויש עוד הרבה דברים שהיתי רוצה להגיד..
    אבל במקום זה
    http://kav.org.il/pages/show/?id=596
    תקרא תא זה..
    יש שם כמה דברים נחמדים
    צבא מקצוע רק יחמיר את התופעה!
    למה לי להתגייס לצבא לטחון אבנים בשטחים בזמן שחברים שלי מתחילים ללמוד לקראת תואר מטיילים וכו'...?
    למה לי לצאת לסכן את החיים שלי בשביל שמניאק אחר (לא מכוון אליך) ישב בבית יגרד תביצים ויזיין כוסיות כל היום?
    נניח שהמשכורת תהיה טובה, ונניח שיהיו הטבות לחיילים, עדיין לא סיבה מספיקה בשבילי להתגייס לסכן את עצמי ולעבוד כל כך קשה בשביל אנשים שלא עושים יותר מדי בשביל המדינה.
    נערך לאחרונה על ידי A.C.K; 17-02-2008 בשעה 14:43.

ישי התותח

משתמש ותיק
    שם פרטי
    בלה בלה
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי A.C.K צפיה בהודעה
    צבא מקצוע רק יחמיר את התופעה!
    למה לי להתגייס לצבא לטחון אבנים בשטחים בזמן שחברים שלי מתחילים ללמוד לקראת תואר מטיילים וכו'...?
    למה לי לצאת לסכן את החיים שלי בשביל שמניאק אחר (לא מכוון אליך) ישב בבית יגרד תביצים ויזיין כוסיות כל היום?
    נניח שהמשכורת תהיה טובה, ונניח שיהיו הטבות לחיילים, עדיין לא סיבה מספיקה בשבילי להתגייס לסכן את עצמי ולעבוד כל כך קשה בשביל אנשים שלא עושים יותר מדי בשביל המדינה.
    אתה יכול לקרוא לי משתמט מניאק אפס הומו. אני לא יפגע מזה .. חחח..

אז בעצם מה שאתה אומר זה שאתה מתגייס בגלל שזה מה שהחוק אומר,
    ולא בגלל שאתה באמת באמת רוצה להתגייס, וזו החובה למדינה או לחברה? (כך עולה מדבריך)
    כי הרי יש חובות מוסריות במדינה כמו לא לרצוח שאנשים לא עוברים עליהם.

בנוגע לאנשים שלא עושים יותר מדי . מאיפה אתה יודע מי עושה מה , ולמה הוא לא עושה? זה יפה לזרוק באוויר דברים כמו "משתמט" ודברים כאלה, אבל אתה יודע למה הבן אדם יצא מהצבא? או שאולי הצבא הוציא אותו?
    דבר שני.. מעבר לזה שיש המון שלא עושים צבא , ויוצאים על פרופיל 21, יש המון שעושים שירות לאומי.
    או ששירות לאומי לא נחשב?

קיצור
    נחזור לשאלה שפתחתי איתה
    למה אתה מתגייס?

שכתבתי לא התכוונתי לעצמי מכיוון שאני לא דוגמא.
    אני לא מתגייס רק בגלל שהחוק אומר שצריך להתגייס.
    אני אישית גדלתי עם שני אחים קרביים (לא משנה איפה), שכשהייתי בן שנה שנתיים הם כבר התגייסו (אח אחד בקבע עד היום). בנוסף יש לי בן דוד שהיה בשייטת ונהרג באחת הפעולות.
    כשאני מתווכח עם אנשים שבעד השתמטות אני מאוד שומר על עצמי בדיוק מהסיבה שהמשפחה שלי נתנה בשביל הצבא הזה לא מעט!

כשכתבתי את התגובה התכוונתי לכלל האנשים, לממוצעים שבנינו, אלה שלא מורעלים אבל כן מתגייסים, אותם אנשים לא יתגייסו במצב של צבא מקצוע.
    וכשדיברתי על אנשים שלא עושים יותר מדי התכוונתי לאותם אנשים שבאים לקבן מבלבלים לו תמוח ויוצאים על 21 כי לא בזין שלהם להתגייס.
    צריך לעשות הפרדה, יש את הסוג הראשון של האנשים שבאמת לא כשירים להתגייס ובכל זאת הולכים ועושים שירות לאומי, הסוג השני הם כאלה שפשוט הולכים לקבן מבלבלים לו תמוח ויוצאים מהצבא כי לא בזין שלהם להתגייס ולהתעייף בשביל אחרים אז שאחרים יעשו את זה בשבילם, ויש את הסוג השלישי של אנשים שלא מתגייסים בגלל הבעיות בצבא (ולא חסר).
    כמובן שעם הסוג הראשון אין לי בעיה אני מעריך אותם מאוד (מכיר אישית אחד כזה).
    הסוג השני של אנשים הם האנשים שהכי מגעילים לדעתי ואין מה לפרט על זה. ודרך אגב אני מבטיח לך שהסוג הזה לא מבצע שום שירות לאומי ב99.9% מהמקרים.
    הסוג השלישי (שלדעתי אתה שייך אליו) הם סוג האנשים שכמובן שהם אנשים טובים אבל יש לי בעיה עם הגישה שלהם. הגישה של "הצבא דפוק" ולהתחיל למנות את כל הפאקים שיש בצבא ואז להגיד אני לא מתגייס לצבא כזה, זאת גישה דפוקה. זהו יש בעיות בצבא אז שוברים את הכלים ולא מתגייסים? הסוג הזה של אנשים צריך להבין שזה לא משחק והתוצאה של שבירת הכלים היא היחלשות הצבא שלנו ובמדינה כמו שלנו אם הצבא יחלש אנחנו לא נשאר פה.

אני מסכים שיש הרבה בעיות בצבא, כמו שאמרת עציצים בקרייה שהצבא ממן אותם וכו'... אבל להגיד טוב הצבא חרא שוברים את הכלים ולא מתגייסים זאת גישה לא נכונה.
    הגישה הנכונה לדעתי צריכה להיות (וזה לא רק בנוגע למשתמטים) היא שוואלה הצבא דפוק בוא נחשוב איך מצליחים לשנות את זה (ברור שזה לא פשוט).

ובקשר לשאלה האחרונה שלך, למה אני מתגייס?
    כמו שהסברתי למעלה, גדלתי בסביבה של אנשים שנתנו לצבא מעל ומעבר ובטוח שזה השפיע המון על הדעות שלי היום.
    אני אישית מתגייס כדי לשמור על המשפחה שלי, כי אני יודע שאם אני לא יעשה את זה אף אחד לא יעשה את זה.
    אני מבין שהצבא מתנהל בצורה מפגרת בהרבה מקרים אבל כמו שאמרתי, לבוא ולשבור את הכלים ולא להתגייס זה לא הפתרון.

ישי התותח

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

A.C.K -
    כול מילה בסלע...
    אני באותה דעה איתך....

גם בעניין של למה אני מתגייס...

משתמש ותיק
    שם פרטי
    בלה בלה
    לייקים
    0
    נקודות
    0

שכתבתי לא התכוונתי לעצמי מכיוון שאני לא דוגמא.
    אני לא מתגייס רק בגלל שהחוק אומר שצריך להתגייס.
    אני אישית גדלתי עם שני אחים קרביים (לא משנה איפה), שכשהייתי בן שנה שנתיים הם כבר התגייסו (אח אחד בקבע עד היום). בנוסף יש לי בן דוד שהיה בשייטת ונהרג באחת הפעולות.
    כשאני מתווכח עם אנשים שבעד השתמטות אני מאוד שומר על עצמי בדיוק מהסיבה שהמשפחה שלי נתנה בשביל הצבא הזה לא מעט!

כשכתבתי את התגובה התכוונתי לכלל האנשים, לממוצעים שבנינו, אלה שלא מורעלים אבל כן מתגייסים, אותם אנשים לא יתגייסו במצב של צבא מקצוע.
    וכשדיברתי על אנשים שלא עושים יותר מדי התכוונתי לאותם אנשים שבאים לקבן מבלבלים לו תמוח ויוצאים על 21 כי לא בזין שלהם להתגייס.
    צריך לעשות הפרדה, יש את הסוג הראשון של האנשים שבאמת לא כשירים להתגייס ובכל זאת הולכים ועושים שירות לאומי, הסוג השני הם כאלה שפשוט הולכים לקבן מבלבלים לו תמוח ויוצאים מהצבא כי לא בזין שלהם להתגייס ולהתעייף בשביל אחרים אז שאחרים יעשו את זה בשבילם, ויש את הסוג השלישי של אנשים שלא מתגייסים בגלל הבעיות בצבא (ולא חסר).
    כמובן שעם הסוג הראשון אין לי בעיה אני מעריך אותם מאוד (מכיר אישית אחד כזה).
    הסוג השני של אנשים הם האנשים שהכי מגעילים לדעתי ואין מה לפרט על זה. ודרך אגב אני מבטיח לך שהסוג הזה לא מבצע שום שירות לאומי ב99.9% מהמקרים.
    הסוג השלישי (שלדעתי אתה שייך אליו) הם סוג האנשים שכמובן שהם אנשים טובים אבל יש לי בעיה עם הגישה שלהם. הגישה של "הצבא דפוק" ולהתחיל למנות את כל הפאקים שיש בצבא ואז להגיד אני לא מתגייס לצבא כזה, זאת גישה דפוקה. זהו יש בעיות בצבא אז שוברים את הכלים ולא מתגייסים? הסוג הזה של אנשים צריך להבין שזה לא משחק והתוצאה של שבירת הכלים היא היחלשות הצבא שלנו ובמדינה כמו שלנו אם הצבא יחלש אנחנו לא נשאר פה.

אני מסכים שיש הרבה בעיות בצבא, כמו שאמרת עציצים בקרייה שהצבא ממן אותם וכו'... אבל להגיד טוב הצבא חרא שוברים את הכלים ולא מתגייסים זאת גישה לא נכונה.
    הגישה הנכונה לדעתי צריכה להיות (וזה לא רק בנוגע למשתמטים) היא שוואלה הצבא דפוק בוא נחשוב איך מצליחים לשנות את זה (ברור שזה לא פשוט).

ובקשר לשאלה האחרונה שלך, למה אני מתגייס?
    כמו שהסברתי למעלה, גדלתי בסביבה של אנשים שנתנו לצבא מעל ומעבר ובטוח שזה השפיע המון על הדעות שלי היום.
    אני אישית מתגייס כדי לשמור על המשפחה שלי, כי אני יודע שאם אני לא יעשה את זה אף אחד לא יעשה את זה.
    אני מבין שהצבא מתנהל בצורה מפגרת בהרבה מקרים אבל כמו שאמרתי, לבוא ולשבור את הכלים ולא להתגייס זה לא הפתרון.
    יש לי אבא שהיה בגולני , ושני בני דודים שנהרגו במלחמות .. כך שבמקרה שלי זה לא חינוך מהבית. בצו ראשון נקבע לי פרופיל 45 כך שהכי קרבי שיש הבנתי שאני כבר לא אהיה. בכל זאת , ידעתי שיהיה לי בעיות בצבא (וזה לא משנה מה ולמה..) אבל התגייסתי.. לאחר כשלושה חודשים הצבא החליט לשחרר אותי.. אני חושב שאם הצבא היה רואה בי איזשהי תועלת או שאני לא אפגע לעצמי בבריאות, הוא היה "נלחם" או הולך איתי ראש בראש שאני אשאר. אבל סימן שזה לא קרה...

בנוגע לאלה שהולכים לקב"נ ומבלבלים את המוח. יש הרבה סוגים וכל בן אדם יש תסיפור האישי שלו.. אתה לא יודע למה הם יוצאים מהצבא ובאיזה שלב..
    בן אדם שכבר כמלש"ב בוחר ללכת לקב"נ ולצאת מהצבא עוד לפני שהוא נכנס, לדעתי זה משהו פסול. אך בן אדם שהיה בצבא, ניסה, ראה שהצבא פוגע בו בצורה בריאותית כזו או אחרת (ויש הרבה אנשים שיצאו מהצבא חולי נפש עם דכאונות קשים) , למה להחזיק אותו בכוח?
    שאלה לי אליך - בן אדם שהצבא עושה לו רע. ממש רע, דכאונות, שהבן אדם לא רוצה לקום בבוקר, שהוא עצבני ומריר כל הזמן, שקצת עובר בו המחשבות על התאבדות - מה תעשה איתו? אם היה לך אפשרות , והיית על תקן קב"נ או מ"פ שממליץ על פסיכיאטר צבאי , מה ההמלצה שלך היית על אותו חייל?

בנוגע לסוג השלישי (שאמרת שאני נמנה אליו) , אתה שוב בוחר לא להעליב אותי וקורא לי "בחור טוב".. חח
    אמממ.. נכון, אני חושב שמכל המערכות במדינה הצבא מתנהל בצורה הכי גרועה שיש עם השפיכת כספים ושפיכת כח אדם ללא תכלית וללא היגיון , נכון,
    אבל בד בבד גם אני לא חושב שמערכת החינוך מתנהלת כיאות ושאר המערכות במדינה לא מתנהלות 100%. אך שנוצר לך בעיה להיות בצבא (בין אם זה הפרעת אישיות, הפרעה נפשית, בעיה רפואית שאתה לא מקבל עליה מענה וכולם חושבים שאתה משקר, או בעית ת"ש שאתה צריך להביא כסף לבית) יחד עם העניין שאתה רואה ששמים עליך זין, ומסתכלים עליך כ"חייל" , אבל לא כפרט, ולאף אחד לא מעניין מה הבעיות שלך ומצידם שתתאבד (והיו הרבה מקרים של התאבדויות בשנה האחרונה..) , ויחד עם חשיבה "אנטי-צבא" , שאתה חושב שהצבא מתנהל על הפנים, זה מוריד לך את כל החשק או אפילו "החובה המוסרית" לתרום.

דבר נוסף שהייתי רוצה להתייעץ איתך זה אלה שיש לך בעיה איתם ולשאר האוכלוסיה יש בעיה איתם. מדובר על הקבוצה שבכלל בכלל לא רוצה לתרום ולא לעשות צבא. מה שאני רוצה לשאול אותך היא מה תעשה איתם?
    הרי ברור לך שאם בן אדם נחוש בדעתו לא לעשות צבא ולהשתחרר, הוא בסוף ישתחרר. זה רק שאלה של זמן ועקביות.
    נכון, אז הוא יכול להיות עריק, ואז תשלח אליו אנשים הביתה, ותכבול אותו ותעמיד אותו לדין משמעתי של 28 יום מחבוש , ובזמן הזה תתן לו ארוחות, תרופות למחלות שונות שיהיו לו, בנוסף לזה תפגע לו בבריאות הנפשית (חויה בכלא היא לא חויה כל כך גדולה, בעיקר עם פרצי האלימות שיש שם ע"י המדריכי כליאה). אז אתה מעמיד אותו לדין, ועוד דין, ועוד פעם , ושים לב שאין מהחייל שום תועלת לצה"ל. הוא יושב בכלא, מבזבז את כספי ומשאבי הצבא (בריאות, אוכל, מקום לינה, מקלחות וכ'ו) , בתמורה הוא מביא להם 0 תועלת כמו שאמרתי, ובנוסף לזה עוד שנה הוא יתבע את צה"ל על פגיעה בבריאות (שזה קרה המון פעמים, והנתבעים יצאו נפסדים) .
    החייל בסוף ישתחרר או על פרופיל 21 פסיכיאטרי, או דרך ועדת אי התאמה. (או לחילופין ועדת מצפון - במקרים של סרבני מצפון).

כך או כך יש לך בעיתיות עם אחוזי ההשתמטות. צריך למצוא את הסיבה למה יש אחוז כל כך גבוה של כאלה שמסרבים ונמנעים להיות בצבא , ולפעול למען הורדת האחוזים.

דבר נוסף שהזכרת זה ש"הצבא חלש" , ואם לא נתגייס אז נמות בסופו של דבר. אז שוב, מתעורר העניין של - אתה תגייס אנשים בכפיה, ואז הם ישבו בכלא , בלה בלה בלה, ישתחררו. אתה לא יכול לכפות על בן אדם משהו.
    בנוסף, גם אלו שכן יעשו צבא למרות 0 רצון, ילכו כל הזמן למסדרי חופ"ל מדי יום ביומו (מסדרים של רופא , כי אתה חולה וצריך טיפול רפואי) , במסדרים האלו יהיה תור של אנשים שסתם בורחים מהמטלות הקבועות, ואנשים שבאמת צריכים טיפול רפואי לא יקבלו אותו . את העבודה שהם צריכים לעשות , הם יעשו באיטיות רבה , בחפשנות , ועם הרבה ליקויים (הרי הם יחפשו לעשות את המינימום של המינימום, גם אם זה אומר לעשות 1/4 עבודה)
    למרות אחוזי ההשתמטות הגבוהים, מבחינת ג'ובניקים יש מלאאאא . וכל הזמן בגלל עודף חיילים כל עבודה מסוימת שחייל אמור לעשות בלשכת גיוס, מפצלים אותה ל3, ומחלקים בין שלושה אנשים.

אתה מוכיח שכל מקרה הוא מקרה פרטי שצריך לטפל בו וזה גם מובן מאליו.
    חילקתי את זה ל3 כי אלה הדברים הבולטים שאתה רואה אבל כמובן שזה דינמי ושונה בין אדם לאדם ולכל אחד יש את הסיפור שלו.
    בקשר לאותו חייל מסכן שקם עם דיכאונות ואני בתור מ"פ שלו הייתי מנסה לפתור את הבעיה בצורה נכונה, לנסות להבין את הבעיה של אותו חייל מה גורם לו להתנהג ככה ואם זה פתיר אז לפתור את זה.
    אני לא אומר להחזיק אנשים בכוח ולא תמצא אותי אומר "בוא נשלול למי שלא מתגייס את כל הזכויות ושישלם מיסים כפולים" וכל מיני דברים כאלה שכמובן שבלתי אפשרי לעשות אותם במדינה דמוקרטית.
    כמו שאמרת, אם בנאדם לא רוצה להתגייס ולשרת הוא לא יעשה את זה בסופו של דבר, ומה שאני בא להגיד זה שהבעיה היא עמוקה יותר, צריך לגרום לבנאדם להבין שהוא כן צריך לתרום.
    כמו שאמרת לבוא ולהעמיד לדין עשרות פעמים לא יביא שום תועלת אבל אם תגרום לבנאדם להבין ותגרום לו לרצון להתגייס ככה תפתור את בעיית ההשתמטות.

זאת הדרך שאני חושב שהיא נכונה וככה לדעתי צריך לפעול אם רוצים להפחית את תופעת ההשתמטות.
    כמובן שבמקביל צריך לשבצר קצת (הרבה) את התנהלות הצבא וגם זה יתרום לחיסול התופעה, אבל כמו שכבר אמרתי, להגיד הצבא דפוק ואני לא מתגייס זאת לא הדרך וזה פסול מבחינתי.

ישי התותח

משתמש ותיק
    שם פרטי
    בלה בלה
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אתה מוכיח שכל מקרה הוא מקרה פרטי שצריך לטפל בו וזה גם מובן מאליו.
    חילקתי את זה ל3 כי אלה הדברים הבולטים שאתה רואה אבל כמובן שזה דינמי ושונה בין אדם לאדם ולכל אחד יש את הסיפור שלו.
    בקשר לאותו חייל מסכן שקם עם דיכאונות ואני בתור מ"פ שלו הייתי מנסה לפתור את הבעיה בצורה נכונה, לנסות להבין את הבעיה של אותו חייל מה גורם לו להתנהג ככה ואם זה פתיר אז לפתור את זה.
    אני לא אומר להחזיק אנשים בכוח ולא תמצא אותי אומר "בוא נשלול למי שלא מתגייס את כל הזכויות ושישלם מיסים כפולים" וכל מיני דברים כאלה שכמובן שבלתי אפשרי לעשות אותם במדינה דמוקרטית.
    כמו שאמרת, אם בנאדם לא רוצה להתגייס ולשרת הוא לא יעשה את זה בסופו של דבר, ומה שאני בא להגיד זה שהבעיה היא עמוקה יותר, צריך לגרום לבנאדם להבין שהוא כן צריך לתרום.
    כמו שאמרת לבוא ולהעמיד לדין עשרות פעמים לא יביא שום תועלת אבל אם תגרום לבנאדם להבין ותגרום לו לרצון להתגייס ככה תפתור את בעיית ההשתמטות.

זאת הדרך שאני חושב שהיא נכונה וככה לדעתי צריך לפעול אם רוצים להפחית את תופעת ההשתמטות.
    כמובן שבמקביל צריך לשבצר קצת (הרבה) את התנהלות הצבא וגם זה יתרום לחיסול התופעה, אבל כמו שכבר אמרתי, להגיד הצבא דפוק ואני לא מתגייס זאת לא הדרך וזה פסול מבחינתי.
    אני מסכים בהרבה מאוד ממה שאתה אומר , אין דבר אחד שאני חושב שאתה לא צודק .. אני רק אחדד כמה דברים (גם למען אלה שרק קוראים את הדיון עצמו)

תקנות נגד משתמטים - לא טוב בגלל:
    א. אתה לא יכול להעניש את כולם באופן גורף. אם יש מישהו שבאמת הצבא שיחרר אותו למשל על מופנמות יתר , ויש עוד אחד שמתחזה אליו, ואתה רוצה דווקא להטפל למתחזה, אתה תצטרך להעניש את הבן אדם המופנם, שגם ככה יש בו אלף בעיות ותסבוכות נפשיות , אז רק להציק לו שהוא אזרח (במקום לשקם אותו) לא יעזור
    ב. זה לא טוב לא לאזרח החדש ולא למדינה. עוד אזרח שיתקשה למצוא עבודה (או לחילופין התקבלות לאוניברסיטה, כאחד מהחוקים שרוצים להכניס לתוקף רק זה לא יעבור בבג"ץ), עוד מעגל אבטלה, אולי עוד פושע שיגנוב/ ירצח וכ'ו ..

במקום לנסות למנוע השתמטות צריך לעודד גיוס . כלומר, יותר הטבות לחיילים. שהחיילים לא ירגישו פועלים שחורים. יחד עם זה להעמיד לדין קצינים שפועלים עם הסמכות שלהם לרעה (ולא חסר המון דוגמאות כאלה)
    אבל שום דבר לא זז כאן ,
    ואולי רק שאחוז ההשתמטות יצמח , לממשלה תדלק נורה אדומה שחייב לעשות שינוי בהקדם האפשרי , ולראות איפה הבעיה , במקום לחפות על התחת של בכירי צה"ל ולנסות להאשים את המשתמטים בכל המחדלים שיש להם, ואף לנסות לשלול מהם זכויות דמוקרטיות (קבלה ללימודים גבוהים, זכות הצבעה, וכ'ו וכ'ו )
    נערך לאחרונה על ידי Sunz; 18-02-2008 בשעה 17:01.

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 08:37.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,598 | הודעות: 8,173,185 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect