אחריי תקופה ארוכה שכולם מחכים שתעבור, תקופה נטולת ליגת אלופות, חג הליגה המוערכת, נחשבת ונחשקת בעולם חוזר ואיתו קבוצות מצוינות לשלב שמינית הגמר, מובטחים משחקים מרתקים.
אתם עושים מחר משהו? נכון שלא... ליגת אלופות שלב הנוקאווט נפתח מחר עם משחקים מעניינים:
ליברפול - אינטר
אין ספק משחק מרתק, ענק, קרב גדולות המשחק המרכזי.
ליברפול באה בתקופה עלובה ותנסה להפתיע את אינטר שהולכת במטרה להעיף את ליברפול ולנסות לכבוש כמה שיותר שערי חוץ באנפילד, מגרשה הביתי של ליברפול.
אינטר בתקופה מצויינת כבר יותר משנה וחצי, דורסת את הליגה, אבל את החסר יש להשלים ומה החסר? ליגת אלופות, שום גביע ליגת אלופות לא נכנס לארון של אינטר מאז תחילת - אמצע שנות השישים.
אינטר צריכה להוכיח את הכוח שלה נגד הליגה של הגדולות בה קבוצות עם אופי שמגמגמות בליגה נותנות פייט, ומסתדרות עם כל קבוצה שתבוא נגדה והנה היא קיבלה את ליברפול, על הנייר הרבע נראה נראזורי אבל אולי בניטז מכין משהו שמנצ'יני לא יוכל עליו? אולי... ואולי לא, נחכה ונראה...
אני לא יכתוב הרכבים צפויים כי גם ראפא בניטז לא ממש מעלה את אותו הרכב בכל משחק ודגש על כך שזה משחק מול אינטר בליגת אלופות...
את מנצ'יני אני פחות מכיר מבחינת ההרכב שלו במדויק מה שאפשר להגיד בטוח - טורס VS איברהימוביץ', וכמובן ההגנות שינסו לעצור את השחקן היריב, אינטר את טורס וליברפול את זלאטן.
אי אפשר לחשב את הניצחון של אחת הקבוצות ומה הסיכוי שכל קבוצה תיקח פה את השמינית, מה שבטוח אינטר באה פייבוריטית וכמובן מובטח משחק של שתיי גדולות.
רומא - ריאל מדריד
רומא פגשה כבר כמה פעמים את ריאל מדריד בליגת האלופות בעבר אבל ניצחה אותה רק פעם אחת, השנה ריאל באה בכושר טוב, יציבה, מפציצה.
רומא בליגה שלה תופסת את המקום השני במרחק 11 נקודות מאינטר אם אני לא טועה, המשחק הזה הוא מטעה, אמנם ריאל יותר חזקה ונראית יותר מועשרת בשחקנים טובים אבל באולימפיקו זה סיפור אחר לגמריי, רומא קבוצה מצוינת, טוטי האל קפיטאנו שלה מוביל אותה להצלחות במשך שנים והשחקנים שסובבים אותו הם מהטופ באיטליה ובכלל בעולם ג'ולי ישחק בכנף ימין, מנסיני המעולה בשמאל, וטוטי באמצע מקדימה. אין ספק התקפה טובה, כמובן שגם מרכז המגרש שבו לרומא אין מה לדאוג, דה רוסי שולט במרכז.
באולימפיקו כאשר ריאל חסרה שחקני הגנה, כמו מצלדר ופפה שמאוד חסרים לה בשלב זה, מי שעוד חסר הוא רוביניו, שחקן בכושר מצוין, כובש, מבשל, רץ הרבה, שחקן מצוין.
חבל שהוא שהוא לא ישחק מחר.
משחק מעניין, מאוד כמו רוב המשחקים במחזור הזה.
אולימפיאקוס - צ'לסי
אני אישית שמתי את צ'לסי ברבע הגמר איך שראיתי את ההגרלה, חישבתי את זה שהפצועים שיש לצ'לסי יחזרו, האפריקאים חזרו לאחר התחרות, כאשר לאף אחד מהם לא ייצא לגעת בגביע, צ'לסי צריכה לקנות מצרים בשביל זה.
את המשחק הראשון יארחו היוונים באתונה בבית, צ'לסי יוצאת למשחק קשה, אולימפיאקוס תעזר ביתרון הביתיות ובקהל המדהים שלה.
האוירה תהיה מדהימה זה בטוח השאלה אם גם המשחק, מה שבטוח - לאמפרד חזר וכבש הספיק לכבוש צמד במשחק גביע, דרוגבה ג'ו קול וסלומון קאלו כבר עומדים לרשותו של גרנט בהתקפה וג'ון טרי נמצא בתקופת החלמה עדיין מה שעוד משאיר סיכוי לטל בן חיים אולי לשחק קצת ולצבור זמן בליגה הכי טובה בעולם.
כאן מגיע המבחן של גרנט התמודדות בשלב נוקאווט, חלק יגידו שזה מבחן של מאמן גדול ולא מנוסה וחלק יגידו שזה צבירת ניסיון, בכל מקרה אם צ'לסי לא יעלו על חשבון אולימפיאקוס זה ייחשב לכישלון בלא להתחשב בנסיבות עם איזה מאמן הם הגיעו קבוצה כמו צ'לסי צריכה לנצח, לא מחייב לנצח ביוון אבל מחייב לעבור.
משחק שלא הרבה יראו ביום שלישי כי כמו שראיתם יש משחקים יותר מרתקים שנכתבו הנ"ל.
שאלקה - פורטו
משחק שלא משנה מה יגידו עליו ואיזה סטטיסטיקה יביאו לגביו, לא שווה לראות אותו שיש משחקים כמו שיש ביום הזה.
פורטו חמושה בטאריק, פוסטיגה וקוארסמה הכישרון המבריק בהתקפה, ושאלקה בגרמניה עם הקהל הענק והאיצטדיון הביתי ועם קווין קוראני ינסו לעבור את המסוכה הראשונה ששאלקה לא ממש מכירה בשלום.
פורטו לדעתי פה עוברת אין הרבה מה להגיד על המשחק כי הוא פשוט לא יצפה על ידי יותר מדיי אנשים ולא יעניין יותר מדיי אנשים, כולם יקראו עיתון אחריי בוקר אחריי.
ברביעי:
ברצלונה - סלטיק
ברצלונה מתארחת אצל סלטיק בסלטיק פארק, משחק קשה מאוד לסלטיק, וכן גם לברצלונה שכזכור הוציאה תיקו לא מזמן בליגה מול קבוצה לא גדולה שאותה אני לא זוכר אם אני לא טועה זאת בילבאו, ברצלונה מנצחת בליגה, אבל היא צריכה מזל והיא צריכה את השופט כדיי לעשות את זה, סלטיק קבוצה שתילחם כדיי להוציא תוצאה טובה בקאמפ נואו במטרה שאולי היא יכולה לעלות לרבע מה שנראה כבלתי אפשרי בתור קבוצה שהרבה זמן לא עברה את השמינית גמר, ועוד מול ברצלונה, הנחמה היחידה עליה סלטיק יכולה להשען היא שברצלונה בשונה מקבוצות כמו מילאן וליברפול, משחק אותו דבר גם בליגה וגם במפעלים אירופיים, אם ברצלונה תציג את הכדורגל שהציגה בחודש האחרון, סלטיק יכולה להשתחל ל8 האחרונות.
בברצלונה ראינו כבר את רונאלדיניו נרקב על הספסל, מסי שחוזר מפציעה והשתלבותם של בוז'אן ודוס סאנטוס ההבטחות הצעירות כמחליפים ולפעמים כפותחים בהרכב.
איך זה יילך בליגת אלופות? בשביל זה יש את מחר.
ליון - מנצ'סטר יונייטד
השדים האדומים מתכננים להראות לליון שזה לא חוכמה להיות גיבורה על קטנות בליגה הצרפתית המאכזבת, מנצ'סטר נמצאים בכושר מצויין, לאחר תיקו והפסד בדרבי, מנצ'סטר מפרקת את ארסנל 4-0, לא יאומן, קבוצה כל כך חזקה כמו ארסנל סופגת רביעיה מקבוצה שמשתווה לה פחות או יותר בכוחה.
הקלף הגלוי של מנצ'סטר יונייטד הוא כמובן כריסטיאנו רונאלדו שמחזיק בתואר מלך השערים של ליגת אלופות ביחד עם זלאטן איברהימוביץ' כאשר שניהם נמצאים עם 5 שערים אחריי שלב הבתים.
בחוד אין לשכוח את ווין רוני וקרלוס טבז, צמד חלוצים כמו חזירי בר, חזקים, מהירים ומסוכנים.
בצד של ליון לעומת זאת, ינסו כנראה למצוא את המצבים הנייחים במשחק, כאשר ליון מחזיקה בז'וניניו הברזילאי והקפטן של הקבוצה שלקח איתה את ששת האליפויות הרצופות שלה, השחקן נחשב כאחד הבועטים היותר טובים שנבראו וינסה להפיל את מנצ'סטר מהמצבים הנייחים.
זה לא נגמר, גם גרגורי קופה שוערה של נבחרת צרפת, בן 35 אם אתם שואלים אותי אחד השוערים הטובים בעולם, חוזר לשער לאחר פציעה של חצי שנה.
גם כאן מחכה משחק מרהיב, כמובן כדורגל יפה של שתיי קבוצות מעולות.
ארסנל - מילאן
המשחק המרכזי של יום רביעי, ישודר בערוץ 2 אחריי שחברת רשת קנתה אותו מערוצי הספורט ואני מעריך שהאולפן ישודר גם לערוץ 2 לפניי המשחק, אם לא יהיה אפשר לראות את הפריוויואים וההקדמות לפניי המשחק בערוצי הספורט למינהם.
ארסנל באה בכושר טוב, כן גם אחריי שהובסה באולד טראפורד.
היא מובילה את הליגה בפער של 5 נקודות מהשנייה, זאתי שהביסה אותה מנצ'סטר יונייטד.
ארסנל בלי תיירי הנרי, היא ארסנל מהזן החדש, ארסנל בה פאברגאס מחזיק את המפתחות, והצעירים משתתפים והטקטיקה היא לא למסור להנרי ולחכות למשהו יפה שיקרה.
מילאן נראתה כגמורה לפניי שבועיים כאשר גאטוזו ופאטו נפצעו ואחריהם גם קאקה, זוכה פרס שחקן השנה בעולם, קאקה, וגאטוזו ישחקו מחר, אנצ'לוטי יפתח עם הרכב חג המולד, כאשר חלוץ מרכזי אחד ומאחורי שניי קשרים התקפיים שיהיו סיידורף וקאקה, ההתלבטות של אנצ'לוטי היא אם לפתוח עם פאטו או עם אינזאגי.
פאטו מהיר וטכני ויכול לעשות צרות אבל אינזאגי מנוסה ומכיר כבר את העניין.
לא יודע מה איתכם אני דבוק למסך שהמשחק יתקיים.
כמובן ארסנל היא הפייבוריטית, אבל מילאן של הליגה היא לא מילאן של ליגת אלופות ואני מאמין בה ובאנצ'לוטי.
פנרבחצ'ה - סביליה
השמות לא גדולים, היכולת כן, פנרבחצ'ה בבית שלה באיסטנבול אחת הקבוצות הקשות, היא הוכיחה זאת מול אינטר בשלב הבתים שניצחה אותה ניצחון 1-0 שהיה נראה כי נס בא על אינטר שלא נגמר ביותר.
סביליה - קבוצה מצוינת, חוד מעולה עם פאביאנו וקאנוטה, דייגו קאפל בכנף, ודני אלבס שייתן פוש מאגף ימין.
אני הולך פה על תיקו, בגלל הביתיות החזקה של פנר' אבל אם סביליה תנצח אני לא יתפלא הם פשוט מצוינים ומגיע להם להגיע יותר רחוק משמינית גמר ליגת אלופות.
כמובן שתמצטתי הכל בקצרה, כי מה לעשות אני לא מכונה, אם מישהו רוצה להוסיף משהו על קבוצה שלו או סתם קבוצה, הוא יכול לרשום, רק שיהיה מסודר ולא בלאגן זה מטריף.
שיהיה חג ליגת אלופות שמח

ציטוט ההודעה

.