|
|
נערך לאחרונה על ידי AlessandroDelPiero; 07-03-2008 בשעה 23:59.
King
אממ לפעמים פה ושם אבל בחגים אני תמיד שומר
המלך חזר
אני מסורתי בידיוק כמוהו רק מחשב וטלוויזיה לא
אני פעם אחד שמרתיבבר מצווה שלי שזה היה לפני 3 שנים חחח..
יצא לי לשמור בתקופה של חודש ועכשיו כבר לא כי אמרתי לעצמי בוא נראה איך זה להיות בלי טלוייזיה כל השבת ישנתי כילו בלי חשמל
אני דתי שומר שבת והכל אבל יש פקשושים פה ושם ובאמת חשבתי פעם להפסיק לשמור שבת..
התחרתטי.. מזה לא מרגישים ככה תשבת תאווירה.. אי אפשר ככה..
הפסקתי לשמור לאיזה 4 שבתות וחזרתי.. זה חרא תאמין לי..
רק לידיעתך, שבת= יום ששונה משאר ימי השבוע, בו האדם צריך לנוח (כמו שאלוהים עשה ביום השביעי לבריאת העולם).
כל העניין של לא להדליק חשמל וכו' בשבת זה רק על מנת להבדיל בין "קודש לחול" זאת אומרת בין שבת ליום רגיל. זה שחרדים לוקחים את זה באופן הקיצוני ביותר (כמו שהם לוקחים כל דבר אחר) ולא עושים כלום בשבת חוץ מלהתפלל לא אומר שזה בהכרח הדרך היחידה לשמור שבת. מספיק שאדם ילך לבית כנסת בשבת ולא ידליק אש או מחשב וטלויזיה על מנת לשמור שבת כראוי כי בעצם הוא כן מבדיל בין דברים שהוא עושה ביום רגיל לבין דברים שהוא עושה בשבת.
בקשר לדיון שמרתי פעם עכשיו אין כח![]()
אני אישית לא שומר שבת ..
שמע אם אתה רוצה להפסיק אף אחד לא יעצור אותך
זה בחירה שלך .. לא אתה מרגיש שאתה שייך
אני לא מנסה לשכנע אותך להמשיך/להפסיק אבל הכי חשוב שתהיה מרוצה ממה שאתה עושה
אני אישית חושב שלשמור שבת זה מגביל..
אתה רוצה להיות על המחשב / לצאת עם חברים / לעשות כל מני דברים ושמירת שבת מגבילה אותך
אתה מפספס הרבה
אני מכיר מישו ששמר שבת ואז הפסיק..
עוד אחד שעושה מה שבא לו,
עדיף שלא תטעה סתם אנשים
כמו שהשם , לא ביצע שום מלאכה ביום השביעי ואפילו פיפס הכי קטן לא, מי אתה שכן תעשה מלאכה הכי קטנה שיכולה להיות ?\
ולזה שאמר שזה מגביל, יש לך 6 ימים לעשות מה שבא לך, ללכת לחברים, לבצפר לשחק במחשב , לשחק עם חברים מה שתרוצה, ויום אחד כולה להיות עם המשפחה והיות יום אחד כולה זה מה שהקב"ה שתהיה רוחני יום אחד.
מה כ"כ קשה?
הלוואי שכל השבוע היה שבת תאמין לי. השבת עוברת כ"כ מהר. איך שמגיעים לתפילה של מוצאי שבת אני מתבאס רצח שצריך לחזור לעבודה ולבצפר