היי, רציתי לדעת את כל הסיכונים של חלת הסוכרת.
אך השאלה העיקרית שלי היא:
האם חולי סוכרת יכולים להביא ילדים לעולם?
חבר אמר לי שהם אינם יכולים לעשות זאת.
אשמח לתשובה בדחיפות
תודה מראש!
היי, רציתי לדעת את כל הסיכונים של חלת הסוכרת.
אך השאלה העיקרית שלי היא:
האם חולי סוכרת יכולים להביא ילדים לעולם?
חבר אמר לי שהם אינם יכולים לעשות זאת.
אשמח לתשובה בדחיפות
תודה מראש!
|
|
הסיכונים הם לרוב עקיפים כתוצאה מהמחלה עצמה והם לטווח הארוך.
כדוגמא פגיעה בכלי דם, חסימה של כלי דם בפריפריה (ידים / רגליים) שתוביל לקטיעה.
חסימה של כלי דם קורונריים (המובילים דם ללב) דבר שמעלה את הסיכון ל"התקפי לב".
וכדומה..
הסכנון המיידיות הן 2 מצבים. היפוגליקמיה (חוסר סוכר בדם) , היפרגליקמיה (עודף סוכר בדם) שאני מניח שכל חולה סכרת אמור לדעת מהם המצבים הללו וכיצד להתמודד עימם.
אם תרצה אני יפרט (שאל מה אתה רוצה לדעת).
בקשר לילדים.
לחולי סכרת אין שום בעיה להביא ילדים לעולם. אך יש להם סיכוי גדול להיות חולי סכרת בעתידם.
לא מחייב שילדים של חולי סכרת יהיו חולים במחלה, זה עניין של גנטיקה ולזה לא ניכנס עכשיו.
הסיכוי שהילד יחלה בסכרת תלוי בגנטיקה של ההורים שלו.
זה יכול להיות מ1:4 (אחד ל4..)
עד 4:4 ...
שוב סיכוי זה לא מדע בדיוני הכל יכול להיות. רפואה היא אינה שחור ולבן..
נערך לאחרונה על ידי CompleX; 09-03-2008 בשעה 13:33.
התורה הכללית אומרת שלא משנה באיזה מצב כאשר אתה מגיע לחולה סכרת במצוקה הטיפול הוא משהו מתוק בפה (לשתות או לאכול.. סוכר דבש.. וכו..) במידה והוא בהכרה אם הוא ללא הכרה הטיפול הוא הזעקת מד"א.
ומה הסיבה לכך?
היפוגליקמיה מצב של חוסר סוכר בדם מתחת ל80 מ"ג כספית/%.
במצב זה החולה ירגיש חולשה, רעד, קור, צמרמורות.. ובנוסף יופיעו סימנים של רעב, החולה יהיה אגרסיבי ולא יתקשר עם הסביבה.( משמע הוא יכול לתקוף אותך בלי כוונה מתוך לחץ).
מצב זה כל עוד החולה בהכרה משהו מתוק בתוך הפה יסדר את המצב.
תוך מספר דקות.
מה גם שמצב זה עלול להתדרדר תוך עד כ15 דקות לחוסר הכרה ללא טיפול.
המצב ההפוך היפרגליקמיה מוגדר כעודף סוכר בדם מעל 120 מ"ג כספית/%.
מצב זה אומנם מסוכן אבל לוקח לו זמן עד להתדרדרות הכוונה למספר שעות עד ימים.
סימנים למצב זה הם- שתן מוגבר, רעב, בחילות, הקאות, ....
לכן אם תיתן משהו מתחת ללשון זה לא ישנה כ"כ את המצב כמו בחוסר סוכר שזה יציל את החיים שלו. אלא במקרה הזה זה לא יזיק ולא יועיל.
זה בעצם לכסות את עצמך במצב שזה חוסר סוכר שיתרתר לחוסר הכרה.
הטיפול שישפר את המצב הזה הוא רק ברמת התרופות שזה באמבולנסים ו/או בבית חולים.
למצב זה יש הרבה סיבוכים המסוכן בהם הוא DKA דיאביטיס קטו אציטוזיס.
בעצם מצב שבו הגוף מתחיל לפרק תאים על מנת לספק אנרגיה ליוצר רמת PH נמוכה (חומצית) מצב מסוכן מאד. יכול להתדרדר מהר מאד למוות ולנזק בלתי הפיך.
ב-2 המצבים חשוב מאד להזמין אמבולנס לפינוי לבית חולים.
מקווה שעזרתי
אם יש עוד שאלות בשמחה.
כמה חידודים:
היפוגליקמיה לא תגרום לאיבוד הכרה אחרי 15 דקות. אני עברתי היפוגליקמיות של יותר משעה בלי להתעלף, כמובן שזה לא במכוון למשוך את הזמן זה פשוט פאשלה מצידי. מה שקורה זה שיש בשרירים ובכבד סוג של רב-סוכר שנקרא גלוקגן שהוא מתפרק לגלוקוז במקרה של היפוגליקמיה קשה וארוכה ובכך מהווה "רשת ביטחון" חד פעמית. לאחר זמן מסויים המצבורים האלה מתחדשים וניתנים לשיומוש חוזר. מניסיון זה נדיר מאוד להגיע לפירוק גלוקגן.
היפרגליקמיה עם תסמיניו מופיעים כשהסוכר גבוה מסביבות 180מ"ג\%, לא 120. 120 הוא רק גבול הנורמה הרצויה באדם בריא.
People created religious inventionsTo give their lives a glimmer of hopeAnd to ease their fear of dyingAnd people created religious intentionsOnly to feel superior and to have a license to kill
חידוד של החידודים שלך.
היפרגליקמיה יכולה להופיע גם ב150 תלוי כמה האדם מאוזן כמובן שהתוצאה לא תיהיה אותו דבר כמו ב200.
ההגדרה הרפואית של היפרגלירמיה היא מעל 120.
בקשר להיפו.
אני לא יודע כמה זמן יש לך סכרת או שאין לך.
בכל אופן לחולי סכרת אין פירוק של גלוקוגן.(וגם אם כן ואני טועה הקצב הוא מאד איטי ביחס לפעולת האינסולין הקצר טווח) אם היה כזה הם לא היו מגיעים להיפוגליקמיה ואני מדבר על סכרת טייפ 1 (נעורים) מבוגרים זה סיפור אחר תלוי בתרופות וכו.
בנוסף יש הרבה מאד שוני השאלה היא ממה נגרם ההיפו גליקמיה ובמה אתה מטופל... איזה סוג כדורים או איזה סוג אינסולין פעיל אצלך (קצר טווח או ארוך טווח).
(קצר טווח יגרום לנפילה מהירה).
בנוסף מגיעה השאלה האם אתה מטופל במשאבה שיכול להיות שהאיזון היומי שלה לא מכוון כמו שצריך.
נערך לאחרונה על ידי CompleX; 10-03-2008 בשעה 14:31.
בקשר לשאלה שלך מה צריך לעשות כאשר יש לך מצב של רמת סוכר גבוהה/נמוכה
ברמת סוכר גבוהה מומלץ לשתות מים ולעשות ספורט על מנת להוריד את הרמה של הסוכר וכמובן להזריק אינסולין
ברמה נמוכה צריך לשתות לאכול משהו מתוק עדיף לשתות דברםי כמו פטל כי הוא נספג מהר יותר
מה שרשמו למעלה על פינוי לבית חולים זה לא תמיד רק במצב חמור שאתה מגיע כבר לאובדן הכרה
yea a mother with diabetes is at risk of having a macrosomic child.so the diabetes have to be in control all time of pregnancy