ערכים.
אנשים תראו לאן הגענו, העולם מתדרדר.
הכל סובב סביב שקר אינטרסנטיות ורוע...אנשים איבדו ערכים בסיסיים אם זה בין בנאדם לפרט או בנאדם לכלל.
בימי שישי אנשים רבים מכות על שטויות הכי קטנות, דוקרים בלי רחמים והכל מה בגלל שזרקו איזה מילה, כולם מתעסקים במשחקי כבוד מי יוצא יותר גבר מי וויתר ראשון וזה אשכרה עושה אותם מאושרים שהם השפילו בנאדם על שטות. זה שבנאדם אכל מכות ממישו זה מוציא את זה שהרביץ גבר, פתאום תופסים ממנו הוא בנה לעצמו "שם".
ובכלל לא רק זה, אנשים בוגרים שאמורים להבדיל בין טוב לרע רוצחים בני זוג, אפילו משפחה...אנשים תוקפים זקנים שבנו את המדינה הזאת במו ידייהם, אנשים שעברו שואה ומלחמות בשביל קיום ארץ ישראל ובשביל כמה גרושים שמהם הם מתקיימים בכבוד ובצניעות הם מפרקים אותם במכות ולמה- בגלל שהם חלשים יותר, לא קיים יותר כבוד לחלש יותר , יש זלזול וחוסר הבנה. אנשים עושים פוזות על אנשים סתם כי הם יכולים או כי זה "כיף", קרה לא פעם אחת ולא פעמיים שאנשים נדקרו בגלל שרק הסתכלו על חברה של מישהו.
בכלל כל הפוזה הזאת מגעילה שפשוט בא להקיא, יש ערך בסיסי שנקרא צניעות. אם כל אחד היה מתנהג בכבוד למבוגר יותר ממנו ואפילו לקטן ולחלש ממנו, היה חושב על המעשה שלו וההשלכות לפני שדוקר, אונס, יורד על מישו או כל דבר אסור אחר העולם היה נראה הרבה יותר טוב.
ואני לא אומר שאני מושלם אבל אני עובד על זה....
היה יותר כיף לצאת ביום שישי לצחוק עם חברים מאשר עכשיו שאתה יוצא לבלות ואתה יודע שכל שניה יצא לך איזה ערס עם גורמט שיגיד לך "תביא תפלאפון" ולחלש אין ממש מה לעשות חוץ מלתת או שיקבל מכות.
לדעתי, אם האנשים היו מתקרבים לדת, שבה יש את כל הערכים הבסיסיים העולם היה נראה אחרת לגמרי.
ואני יודע שהרבה אנשים יגיבו כשיקראו את זה בחוסר הבנה אבל זו דעתי ואני חילוני לכל דבר עד לפני כמה ימים הייתי כמוכם וצחקתי על אנשים שדיברו כמוני אבל עד שלא תפנימו את זה באמת שזה הדבר שיביא לשינוי בעולם תמשיכו לא להבין את מה שאני אומר עכשיו. ושאני אומר להתקרב לדת זה לא להיות פנאטי..אני מדבר על להניח תפילין מתי שיכולים עדיף כל יום ולשמור קצת את השבת אבל הכי חשוב זה לעשות חשבון נפש עם עצמך להבין איפה צריך להשתנות ואיפה לא צריך.
ונכון שאתה יכול לעשות חשבון נפש עם עצמך ולהיות בנאדם טוב גם בלי הדת אבל הדת היא רק כלי לקבל ערכים ולהיות בנאדם טוב יותר ומי שיכול להגיע לזה גם בלי הדת אז מצוין
ויהיו את אלה שיגידו זה שאתה תשמור את השבת ותניח תפילין ותהיה טוב יותר לא ישנה כלום בעולם, זה נכון אבל לפחות אני יהיה שלם עם עצמי שאני עשיתי את כל מה שאני יכול ושאף אחד לא יכול לבוא אליי בטענות וזאת ההרגשה הכי טובה בעולם שאתה שלם עם עצמך וזה יביא רק טוב לחיים שלך, אני מאמין בקארמה שאם תהיה טוב לאנשים יקרו לך דברים טובים..וגם יש את המשפט יחס גורר יחס, אם תתנהג יפה למישהו הוא גם יתנהג אליך יפה.
גם אמונה זה דבר חשוב מאוד שעוזר להתמודד ברגעים קשים והאמונה מחזקת את האדם ברמה שאי אפשר לתאר.
לסיכום אני מקווה שהעליתי בכם כמה שאלות שיגרמו לכם לשינוי ומקווה שגם לכם זה יגיע יום אחד ותגיעו למסקנה שאי אפשר להמשיך ככה יותר, ואם תוכלו לעשות את זה בלי הדת אז מצוין ובכל זאת כדאי קצת להתחבר לדת אתם גם תרגישו גאים בעצמכם מבטיח!

ציטוט ההודעה