למה יש תוספתן בגוף?
כי לפני זמן מה הסירו לי אותו בניתוח..
ואני לא מצליח להבין למה יש אותו.
תודה![]()
למה יש תוספתן בגוף?
כי לפני זמן מה הסירו לי אותו בניתוח..
ואני לא מצליח להבין למה יש אותו.
תודה![]()
|
|
לפי מה שאני יודע
זה בגדר תעלומה כי אין לזה שימוש ברור
למרות שנראה לי שבזמן האחרון מתחילים לעלות על התשובה.
חובש קרבי
התוספתן לפי מה שהבנתי יש בו חיידקים שעוזרים למערכת החיסון
אבל הבעיה בו שהוא מגיב לזיהומים כמו שקדים בכך שהוא מתנפח ואז מגיע הצורך להסיר אותו כי גוף האדם יכול לתפקד גם בלעדיו
תוספתן- צינור קצר ללא מוצא המחובר למעי האטום (צקום, בתחילת
המעי הגס). הוא חסר כל תפקיד ידוע בגוף ונוטה להזדהם ולהיות מודלק, במיוחד באנשים צעירים.
אין לו שום מטרה, הוא שריד אבליוצני..
יש לו פתח מאוד קטן אז הרבה מאוד דברים [ לדוגמא גרגיר של פלפל שחור] יכולים להיכנס לחור הזה ולגרום לאפנדציט..
זה הכל
אין לו מטרה.
ויקיפדיה:
"התוספתן (בלטינית: appendix, cecal appendage - "תוספת דמוית תולעת") הוא שלוחה צינורית חסומה בקצֶהָּ, היוצאת מתחילת המעי הגס, שאורכה כ-10-8 ס"מ, ורוחבה כ-8 מילימטרים. הרירית שלו מכילה תאיםמערכת החיסון, אשר גדלים ומתנפחים בתגובה לזיהום ויראלי או חיידקי, בדומה לשקדים. רבים הקשורים ל
התוספתן גדול במידה ניכרת אצל בעלי חיים שתזונתם עשירה בתאית (לדוגמה: אוכלי עשב), בהם הוא משמש לעיכול התאית באמצעות חיידקים המפרישים אנזימים לפירוקהּ. עובדה זו הביאה לביסוסה של סברה, שלפיה אצל יונקים קדמוניים שמהם התפתח המין האנושי, שימש התוספתן לפירוק רב סוכרים (כמו התאית), אך הוא איבד את ערכו כיוון שתהליך העיכול עבר לקיבה. על פי סברה זו התוספתן של האדם הוא שריד למעי עיוור מפותח שהיה לאותו יונק קדמון.
לתוספתן אין שום תפקיד חשוב בגוף האדם. הוא אמנם עשיר בבלוטות המייצרות תאי דם לבנים מסוג "לימפוציטים", אך יחד עם זאת, הסרתו אינה פוגמת כלל בבריאות. יתרה מכך, גם בקרב אלו שנולדו ללא תוספתן לא נמצאה כל תחלואה הקשורה להיעדרו."