תמונה:
ז'אנר:
אימה/מתח/מחזמר
תקציר:
הספר בנג'מין ברקר היה אדם שהיה לו הכול, אישה יפה, בת ועסק משגשג, עד ששופט צר עין האשים אותו בהאשמות שווא והיגלה אותו עד מותו. לאחר 15 שנים הצליח ברקר להסתנן חזרה ללונדון תחת השם סוויני טוד, כאשר הוא דורש נקמה בשופט ובעוזרו על העוול שנגרם לו ורוצח את לקוחותיו תוך כדי תגלחת ומסתיר את הגופות ע"י טחינת בשר והסתרתו בפשטידות בעזרתה האדיבה של גב' לאביט.
שחקנים:
ג'וני דפ, הלנה בונהם-קרטר, אלן ריקמן, טימותי ספאל.
במאי ושנת יציאה:
טים ברטון, 2007
משפט מחץ:
*לא זכור לי שיש?*
חוות דעת אישית:
הסרט עצמו הוא החייאת המחזמר המוצלח שהועלה בברודווי בדרך מוצלחת עוד יותר, תוך כדי שימוש בשחקנים מוצלחים, שיטות צילום מגוונות, תאורה מוצלחת ומשחק משובח. אמנם הוסרו כמה קטעים מן המחזמר אך הם אינם קטעים שאמורים להיות משמעותיים בעיני הצופה. השירים, העלילה, הטקסט והמשחק לא רק תאמו את המחזמר אלא עלו עליו מעל ומעבר. גיוס השחקנים הידועים של הוליווד תרם בהחלט לדעות הקדומות על הסרט, שהוא אכן סרט מוצלח וטוב. בניגוד למחזמר, הילדים משוחקים ע"י ילדים, הנערים משוחקים ע"י נערים והמבוגרים משוחקים ע"י מבוגרים.
טים ברטון הודה כי כמעט כל סרטיו מבוססים על דמויות דחויות ומעט שונות כמו שהוא היה בצעירותו (בין סרטיו הקודמים: המספריים של אדוארד, כלת הרפאים, הסיוט שלפני חג המולד), מה שנותן אפיון נוסף ומבט אחר על הדמות.
צר לי רק כי הסרט הוא מגיל 18 ומעלה, אחרת לא הייתי צריך להוריד את הסרט ולצפות בו.
סיכום:
הסרט סוויני טוד הוא סרט מוצלח ביותר, ניתן להבחין כי מגע "יד הזהב" של טים ברטון עבר בסרט זה והפך אותו לנהדר ומקסים. אין ספק כי טים ברטון העלה סרט מדהים וקסום ששובר את קופות הקולנוע.
ציון סופי: 9/10
קרדיט לי. ^^

ראיתי המנסרים מטקסס וזה הספיק לי..