כל אוהד כדורגל אמיתי יודע שבפתיחת עונת ליגת האלופות הגיע הזמן לפתוח בירה, לשבת על הספה ולראות כדורגל ברמה גבוה, שחקנים גדולים מכל הליגות משחקים אחד נגד השני בעצם חלום של כל אוהד וגם של חברות הספונסרים, הקבוצות והמארגנים, כולם יוצאים מורווחים אבל מה עם האוהד הקטן שאוהד את הקבוצה שלו ומנסה למצוא פתרון לשאלה "למה הקבוצה שלי לא מגיעה לשום מקום במפעל הזה?"
ב20 שנה האחרונות זכו קבוצות שונות במפעל הכי יוקרתי לקבוצות בעולם, אז מה קרה לפני 20 שנה עד היום?
בואו ניקח לדוגמא את מילאן ( הם דוגמא טובה לא בגלל שאני אוהד אותם)
הקבוצה הכילה את רייקארד, רוד חוליט ומרקו ואנבסאטן טריו הולנדי התקפי מאוד חזק, ביחד עם שחקנים דגולים, לקחו את ליגת האלופות פעמיים ברציפות בגלל מה? בגלל האופי? יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, בגלל ניסיון? ממש לא, הרבה זמן היא לא לקחה עד עונת 89 בגלל הכוח, כן זאת הסיבה, הכוח של הקבוצה והדינמיקה בין השחקנים זה מה שגרם לה לקחת שניי גביעים רצופים שנה אחריי שנה.
ומה קרה מאז? הכדורגל הפתוח שהיה כמו רגע של גמירה שאתה נמצא בתוך החברה שלך ואתה בשמיים, כזאת הרגשה - 90 דקות + תוספת זמן או הארכה.
בשנות ה2000 כבר התחלנו לראות בעקביות משחקים שבעצם מעלים הרבה סטטיסטיקות מעניינות וציפיות גבוהות מאותו משחק ומה אנחנו מקבלים?
בתור אוהד ניטרלי קיבלתי חרא של משחק, ובתור אוהד של הקבוצה המנצחת? אני בשמיים אבל זה לא העניין, הגמר ב2003 יובנטוס - מילאן היה מגעיל כאין כמוהו, הגיע לפנדלים ומילאן זכתה, אותו דבר בשנה שעברה, מילאן לקחה את ליברפול במשחק מאוד טקטי ודיי משעמם.
אני לא רוצה לציין רק את הגמרים אני רוצה להגיד ששלבי הנוקאווט בעצמם מגיעים למקומות שליגת אלופות לא ראתה, ובמובן הרע.
שאתה רואה משחק של ליברפול - ארסנל מרבע הגמר אתה מצפה בתור אוהד נייטרלי שהקבוצה שמשחקת את הכדורגל היפה תנצח, באה ליברפול עם הווינריות שלה ונותנת בסוף המשחק 4-2 ומנצחת את המשחק וזה מה שזוכרים מהמשחק.
ברור שנכנס כאן הניסיון של הקבוצה, ליברפול - זכתה בגמר הכי גדול שנראה בליגת אלופות איי פעם על חשבון מילאן כולם מכירים את הסיפור או בשבילי "אסון איסטנבול".
השנה מאוד התאכזבתי משלבי הנוקאווט של ליגת אלופות וזה לא משהו חדש, יש הרבה מאוד משחקים בשנים האחרונות שהם פשוט מאוד משעממים, אתה אומר לעצמך "סעמק יש נמלטים למה אני רואה את החרא הזה?"
ניקח עוד דוגמא שהיא שלילה של ליברפול.
אינטר, קבוצה גדולה, עברו עליה שנים מזביעות מגעילות, אפורות והיא נבנתה מחדש ויש אצלה שחקנים כמו חבייר זאנטי, זלאטן איברהימוביץ', לואיס חימנז ועוד ועוד ועוד, איך היא קבוצה דורסת, חזקה מגיעה למצב תמיד שהיא מפסידה ולא עולה לשלב כל כך גבוה, זה האופי? זה הניסיון? זה המזל?
כן.
מה כן?
כולם נכונים, לפחות לדעתי כל מה שליגת אלופות כטורניר יחסית קצר מונה את הקריטריונים האלה.
השאלה הגדולה - ליגת אלופות מדרדרת? משתפרת? בונה את עצמה לקבוצות מסוימות? למצב כלשהו של קבוצה שלא יכולה להצליח בליגה אז היא הולכת על טורניר קצר ויוקרתי?
תנסו לתת תשובה שלכם שהיא לא כן או לא, שהיא מפורטת, פחות דוגמאות על הקבוצות שאתם אוהדים יותר דעתכם על הטורניר עצמו להיות נייטרלים כאן.
ולא יזיק לתת מילה טובה על הכתיבה והדיון החשוב כן?

ציטוט ההודעה