הסקר הכי עדכני לימינו הוא ה-N96 נגד ה-Diamond שני הפלאפונים המצופים ביותר של השנה!
מסך מגע עם Windows מול מכשיר נוקיה עם Symbian, מי ינצח?
עוד השוואה איכותית מבית PiN-Go-iN

ההשוואה התחילה
מצלמה - מצלמה הרבה יותר טובה יש ל-N96 עם חיישני 5MP ועדשות Tessar עם רכיבי אופטיקה של Carl Zeiss, פלאש
שפועל ע"י נורה כפולה (פלאש חזק ואיכותי), 5X זום אופטי ו-20X זום דיגיטלי, וידאו 30 פריימים לשנייה.
לעומת מצלמה איכותית 3.2MP ל-Diamond אבל עדיין לא כמו ה-N96, ניתן 3 ל-Diamond ו-5 ל-N96.
ממשק - ל-Diamond יש ממשק הרבה יותר איכותי ונוח כי בכל זה ווינדוס (הסלולארי הראשון עם וינדוס), אבל מבחינת
יישומים צד שלישי לא יצא מי שיתחרה בסימביאן, לכן ניתן 5 ל-HTC ו-4 ל-N96.
אני חייב להבהיר לכם שזהו הסלולארי הראשון עם וינדוס כל אלה לפניו היה מחשבי כף-יד עם שיחות (גם אני לא מבין מה ההגיון
אבל זה ככה)
רמקול - בינתיים לפי מה שאני יודע (לפי מה שאומרים, וסרטונים) ל-N96 יש רמקולים יותר חזקים ושניהם איכותיים, לכן ניתן
3 ל-HTC ול-N96 ניתן 5.
מסך - כמובן שהמסך של ה-HTC יותר טוב בכל זאת מסך מגע, 5 ל-HTC ו-2 ל-N96.
ניווט - אני חייב לציין שעל שני המכשירים יש מקלטי GPS, אבל תוכנת הניווט הקולית היחידה שיכולה לתמוך ב-HTC היא iGO
אבל הבעיה היא שהיא יכולה לעבוד רק על כרטיס זיכרון ואין אפשרות להרחבה ע"י כרטיס ב-HTC, לעומת זאת ל-N96
יש מספר תוכנות רב כמו Sygic למשל ויש עוד כמובן, 5 ל-N96 ו-3 ל-HTC.
מדיה - פה ה-HTC לוקח בכל זאת ממשק הרבה יותר יפה מסך מגע זה יותר נחמד, אבל ל-N96 יש רמקולים יותר חזקים ואת
הדבר הזה שאיתו אפשר להעמיד אותו (ה-N96), גם ניתן לחבר אל ה-N96 אוזניות רגילות. ניתן 5 ל-HTC ו-4
ל-N96.
חיי סוללה - לפי מפרטי החברה הסוללה של ה-HTC חזקה יותר ממש ממש במעט אבל נהיה ממש נדיבים אז ניתן, 5 ל-HTC
ו-3 ל-N96.
אחסון/זיכרון - אין פה על מה להתווכח בכלל ה-N96 הרבה יותר טוב בקטע הזה (אחד הצדדים היותר חזקים שלו) 16GB זיכרון
מובנה עם אפשרות הרחבה עד 32 ג'יגה מה שאומר זיכרון כולל של 48GB מול 4GB מובנה על ה-HTC ללא
ללא אפשרות הרחבה. 5 ל-N96 ו-2 ל-HTC.
זיכרון RAM - גם פה ה-N96 לוקח 256 זיכרון ראם מול 192 של ה-HTC. ניתן 5 ל-N96, ו-3 ל-HTC.
אינטרנט - לפי מה שאומרים הדפדפן של ה-HTC מאוד נוח למרות ששני המכשירים תומכים ב-HTML וביוטיוב, בכל מקרה ניתן
5 ל-HTC ו-3 ל-N96.
קישוריות - לשניהם יש את אותם מפרטים, רק של-N96 יש אינפרא אדום וקישור עם כבל USB יותר מהיר. 5 ל-N96, וניתן
4 ל-HTC.
ה-N96 ניצח!
ה-N96 ניצח אבל בהפרש קטן מאוד של שלוש נקודות.
טבלת נקודות:
ציטוט:
1. 46 נקודות לנוקיה N96
2. 43 נקודות ל-HTC Diamond