אני רוצה להשתנות. איך עושים את זה?
בן 17
|
|
להשתנות מבחינה נפשית, בתפיסת העולם שלך ובהשקפתך, או מבחינת המראה שלך?
לא הבנתי ממש איך אתה רוצה להשתנות ,למה אתה רוצה להשתנות ,תן יותר פרטים
להשתנות זה תהליך איטי.. זה לא הוקוס פוקוס!
אבל אם אתה רואה שאתה לא רוצה להתנהג ככה תחשוב איך אתה רוצה לשנות אותו וזה תלוי במה.
איך אני משתנה
אני לא אוהב את מי שאני.. לאו דווקא בקטע של לא מצליח עם בנות. אלא בקטע של אופי
אני רוצה להיות משהו אחר, אופי אחר
לא משנה איזה בדיוק, אלא איך אני עושה את זה
אני כל הזמן אומר לעצמי "טוב מעכשיו אני אשמור על קור רוח", "טוב מעכשיו אני לא אהיה ילדותי", "אני לא אתנהג כמו סוטה", אבל זה לא מצליח. אני כל הזמן לאופי הקודם והמדוכא
אני לא רוצה לכת לפסיכולוג, יש בי יותר מדי גאווה
השאלה שלי היא איך אני יכול להשתנות? מה אני צריך לעשות? מה אני צריך להפנים? איך אני אמור לעשות את זה?
אתה צריך להכתיב לעצמך הרגלים שתלויים בשליטה עצמית.
תנסה לשלוט על ההתנהגות שלך בהתחלה בדברים הקטנים ואז ליותר משמעותיים.
דבר ראשון תחשוב מה אתה רוצה לשנות, או יותר נכון מה אתה רוצה יותר לאזן ולהיות יותר בר שליטה עליו.
אח"כ תראה איך אתה עושה את זה.
למשל, כשאתה רואה שאתה עומד להגיד משהו שאתה יודע שאח"כ תצטער או תרגיש לא בנוח שאמרת, תנסה לשלוט בזה, אם אתה לא מצליח, נסה אחרי זה לחשוב למה לא הצלחת לשלוט על זה. אתה יכול בכל פעם כשאתה יודע שאתה עומד להתנהג בצורה כלשהי שאתה לא אוהב, או להגיד משהו שאתה לא רוצה להגיד נסה לחשוב קדימה על איך תרגיש אחרי המקרה- מאוכזב מעצמך על כך שלא שלטת, או גאה בכך שאתה מצליח לשלוט בעצמך.
העובדה שתצליח יותר לשלוט בעצמך לאט לאט, תעודד אותך להמשיך וככה תגיע בסוף למקום שאליו אתה חותר.
(אתה חותר ל"שינוי" כביכול.)
לא הייתי קוראת לזה להשתנות, אלא לפתח יותר שליטה בעצמך שעם הזמן תהפוך להיות חלק ממך.
אם אתה צריך עוד עזרה או משהו נסה להתייעץ עם פסיכולוג או עם הוריך או כל מבוגר אחר..{:
בהצלחה..![]()
חח מבייש לדבר עם הורים בגיל הזה:$ האמת שהם חושבים שאני במצב רוח מעולה.
ומשום מה אני לא מוכן לדבר עם פסיכולוג, אני מרגיש שזה לא בכבוד שלי (לא מתוך נימה ערסית) S: וגם כל החברים שלי חושבים שאני פסדר.. לפעמים אני זורק להם "אני מרגיש מגעיל", "אני עצבני" וכו', אבל זה לא עובד.
אני ממש מרגיש מגעיל ואני חייב שינוי
אז אני אנסה מה שאמרת, אולי עם הזמן זה באמת יעבוד.
תודה =]
אני חושב שמה שאני צריך זה לדבר עם מישהו על הכל, אבל אין לי עם מי
אין חבר טוב לדבר איתו ?
תקשיב, פסיכולוג ההורים שלך לא צריכים אפילו לדעת למה, מה שאתה אומר לו נשאר ביניכם.
גם ההורים לא מתערבים.
כדאי לך[:
לא.. בטח יחשבו שאני תמהוני אומלל דכאוני. זה אחד הדברים שבגללם אני פוחד לספר לאנשים על דברים שעוברים עליי חח
אוקיי אני אראה, אולי אני אתחיל אפילו עם היועצת של בצפר כדי שההורים לא ידעו, למרות שזה לא מוצא חן בעיניי..
שיראל, עוד סטירה שיש לי היא שאני חושב שבעיות דכאוניות מטומטמות כאלו מחרפנות פסיכולוגים חחחח.. על כל אחד שבא להם הם בטח אומרים "נו עוד אחד כזה?"
נערך לאחרונה על ידי Tomer_x8; 11-06-2008 בשעה 18:30.
קראו את חוקי החתימות.
אם זה נקרא להוריד מהכבוד שלך אז תוריד קצת זה השתלם לך
תפסיק לחשוב מה אחרים יגידו ותעשה מה שיגרום לך להרגיש טוב
הם לא יושבים ומקשיבים לך כי מישהו מחייב אותם
הם עושים את זה מתוך רצון לעזור לאנשים
נערך לאחרונה על ידי - Shirel -; 11-06-2008 בשעה 18:35.
תפסיקו לבלבל את המוח. הבעיה היחידה שלך זה שאתה רוצה להשתנות.
אתה צריך להפסיק לרצות להשתנות וכל זמן לדאוג איך אתה. "מעכשיו אני ככה.." וכו'..
זאת לא הדרך לחיות את החיים.
ביום שתפסיק לרצות להשתנות זה היום שתהיה שלם עם עצמך וסביבה של תתרגל אליך ויפתחו אליך.
אם אתה כל זמן רוצה להשתנות לא תהיה מאושר לעולם. אני מציע להתעלם מכל העצות של איך להשתנות. ולחשוב:
"רגע,למה אני צריך להשתנות?" "טוב לי איך שאני".. ותאמין לי שאחרי כמה זמן תגלה שאתה יותר מאושר ממה שאתה עכשיו.
נערך לאחרונה על ידי israeliviper; 11-06-2008 בשעה 18:53.
כמו שIsrealViper אמר, אתה צריך להיות שלם עם עצמך.
תפסיק לחשוב מה לא טוב בך, אלא לחשוב חיובי ועל הדברים הטובים שבך.
יש מפשט כזה, די מתאים לפה : "תסתכל על חצי הכוס המלא" נראה לי![]()