4 חודשים לעומת 180 שעות..
המממ מעניין איפה לומדים יותר
4 חודשים לעומת 180 שעות..
המממ מעניין איפה לומדים יותר
|
|
הבצא לא "אוהב" לקבל מתנדבי מד"א אל תפקידים רפואיים וזאת משום שהצבא ראו במתנדבים רק כמעין מטרד משום שכל התורה שמלמדת הצבא שונה לחלוטין מהתורה המלומדת סמד"א. לכן ברגע שאתה מציין בצו ראשון שלך שאתה מתנדב במד"א זה רק יפגע בך יותר להתקבל אל תפקידים רפואיים. הצעתי לא לציין בשום מקום בצו ראשון כי הנך מתנדב בשורותיו של מד"א.
וואי שאלת את הבנאדם הנכון..
קודם כל גש דחוף לתחנת מד"א הקרובה לביתך ותשאל אותם הכל ..
פשוט גש לבנאדם הראשון שם שאתה רואה ותשאל אותו.. אז ככה..
בד"כ מקבלים ילדים בני 15 ולפעמים גם 14 ומעלה לקורס 60.. שלא תמיד הוא בדיוק 60 שעות אלא לפעמים הוא קצת יותר ..
אנחנו אישית בתחנת מד"א רחובות עושים קורס 60 במשך 4 וחצי עד שישה חודשים שזה יוצא בערך 300 שעות חחח
כי אנחנו פשוט מתעכבים המון על סוגי חבישות ותרגולים לקיבוע צווארון ולוףג + בומ"ים [בדיקות ומיונים]
אנחנו פשוט אוהבים ספציות.. בהכל.
בד"כ הקורסים חלים קצת אחרי החופש הגדול.. אבל כל תחנה והשגעונות שלה.
ישנם תחנות שמספיקות לעשות 3 קורסי 60 בשנה ..
[החפיפניקיות היום בנוער מד"א זה עצוב.]
אם לא עברת את גיל 16 אתה תפיק ממד"א את מירב ההנאה הכוללת מבחר קורסי קיץ [לאחר שסיימת בהצלחה קורס 60] ביניהם קורס תאר"ן, ולמתקדמים - קורס מדנ"ים וקורס מדריכים שזה הקורס המתקדם ביותר לנוער במגן דוד אדום כיום.
בתחילת הקורס אתה תעבור מיונים וסינונים ראשוניים הכוללים ראיון אישי עם אחד מבכירי התחנה [א. מתנדבים, א. תחנה, נהגים שונים, ולעיתים קרובות וברוב התחנות - המדריכים.] ובראיון יישאלו אותך מס' שאלות שייקבעו אם האופי שלך מתאים לארגון מד"א.
בד"כ הראיון מבקש ממך לגלות - בגרות, אכפתיות, רצון לעזור, סובלנות לזולת, סדר לו"ז.
לאחר הראיון אם וכאשר תעבור את הראיון האישי ירימוט אליך טלפון וייבקשו ממך להתייצב בתחנה במועד כך וכך, לאחר הפגישה הראשונה שבה המדריכים יכירו לכם אתכם וכן ההפך אתם תעברו סדרה ארוכה של שיעורים מפרכים שהמטרה העיקרית שלהם היא ללמד אותך למעשה איך להתנהג בשטח עם חולה
עם פצוע, עם אחד שאיבד את ההכרה, התעלף, קיבל עקיצה מדבורה וכל מיני..
בין הייתר תלמד איך לחבוש איך להתנהג בהתאם ולהשאיר את הפצוע/חולה במצב יציב [שזה כל המטרה של עזרה ראשונה] יילמדו אותך איך לפעול עם הכלים הרפואיים שנמצאים באמבולנס ואיך לתפקד גם שאתה לא במשמרת
[משמרת זה זמן מסויים שבו אתה נמצא בתחנה ואם יש מקרה שדורש טיפול שולחים אותך ועוד צוות של 3 אנשים לאירוע]
בד בבד אתה תעבור חוויה בקורס - תכיר אנשים חדשים, תייחס למדריכים שלך דמות אב ואם, ותכבד את הארגון כמו שאף פעם לא חשבת עליו באותה צורת חשיבה.
בסוף הקורס החוויתי והנסער הזה אתה תשובץ ללוח המשמרות שבתחנה שלך ותעשה מידי שבוע בשבוע [אלא אם כן זה תחנה כמו יבנה ומצפה רמון ששם עוים משמרות מתי שבא להם O.ם] משמרת עם החברים שמשובצים גם לאותה משמרת..
אל דאגה אתה לא תעלה על אמבולנס לבד.
יהיה איתך עוד מתנדב בדיוק כמוך שהוא יהיה יותר בכיר ממך וייעזור לך להתרגל ולהבין את העבודה בשטח
אם יש לך עוד שאלות או שאני לא כלכך עזרתי לך במה שאמרתי כאן..
האתר הרשמי של מדא -
http://www.mdais.org/
אם אתה רוצה לדבר ולשאול שאלות בכל זמן שהוא אתה מוזמן להתקשר למחלקת הדרכה הארצית של מד"א
1700-500-430
אני לא צריך להגיד לך מה הטלפון של מדן דוד אדום לבעיה כזאת או אחרת חוץ מקורסים והרשמה אליהם נכון
101 לייק דא.. חחח
פה
http://www.mdais.org/469/
יש מידע ראשוני וטעימה קטנה מקורס 60..
Carter - ממה שאני מכיר אותך בפורום דווקא מתאים לך להיות במד"א..
אגב.. אני מתנדב כבר 3 שנים במד"א
ועברתי את כל הקורסים האפשריים
קורס 20 שעות .. 2003
קורס 44.. 2004
קורס 60.. 2005 [פה התחלתי להתנדב =] ]
קורס תאר"ן 2005
קורס מדנ"ים 2006
קורס מדריכים 2007
ותאמין לי - עד ה-15/03/2009 אני אמשיך להתנדב [הגיוס]..
כי זה עושה לי טוב בלב.. לטפל בבנאדם.. בקשישה או בנפגעת בתאונת דרכים לעזור לה ולסייע לה
ואח"כ לראות את ה"תודה" או את החיוך על הפנים שלהם אחרי היחס שאני נותן להם. זה םשוט עושה לי טוב על הנשמה לעזור לכל מי שפצוע וצריך סיוע רפואי.. זה דבר שהכנסתי ל-87 חניכים שלי שהדרכתי אותם איך להתנדב ועכשיו לראות ככל אחד מהם עולה על נסיעה ועל הפרצוף שלו מוכנות לעזור..
פשוט אני מתמוגג..
בפעם הראשונה שראיתי את אחד מהחניכים שלי עולה על אמבולנס וכולו נסער ונרגש..
הייתי נסער ונרגש יחד איו כאילו זאת הייתה הנסיעה הראשונה שלי..
ותאמין/ו לי יש לי כבר 700 + נסיעות על אמבולנס..
מביינהם 4 שמתו לי בידיים ואחת שכרעה ללדת בתוך הניידת טיפול נמרץ.
6 יולדות שהחזיקו לי את היד וצעקו...
מאות זקנים שחשו ברע/שברו את האגן/בעיה נפשית/השתינו במכנסיים או כל דבר אחר שהיה צריך אותי שם.
זה פשוט מעמד מרגש לא משנה מתי איך ולמה.
אני מאוד ממליץ לכם - פורום יקר ללכת ללמוד קורס 60 ואפילו להתנדב לאחר מכן.
מגן דוד אדום עד כה זה הפרק הארוך, המייגע, המכייף ביותר שעברתי עלי אדמות..
בזכות מד"א יש לי חברה, מאות חברים מכל מיני מקומות בארץ שהכרתי בקורסים השונים, מדריכים, אנשי מקוצע טובי לב שהדריכו אותי בנושא הרפואה ובעקיפין - חינכו אותי לחיים.
"בנאדם גוסס ובנאדם פצוע קשה - טפל בפצוע קשה קודם! כי לו יש את הסיכויים הטובים יותר לחיות."
ועוד כל מיני דברים.
אני אישית כבר מדריך שנה וחצי ומתנדב 3 שנים לכל מי שרוצה עזרה או כל דבר אחר שקשור למד"א .
שיידבר איתי![]()
אשמח לעזור לכם..
וואי חביב!!
אתה מזה טועה..
כי ...
המדריכים שנמצאים במבא
מדריכי קורס חובשים/חובשים בכירים
מדריכי קורס פאראמדיקים
מדריכי 669 וכו'
הם מדריכים שהביאו אותם .. ממד"א!.
ובוודאי שהצב"א ייעדיף מתנדבי נוער בחחיל הרפואה מאנשים אחרים.
נערך לאחרונה על ידי Mr. Ingidao; 14-06-2008 בשעה 22:54.
לפי דעתי זו טעות מפגרת שאם הייתי יכול לעצור הייתי עושה זאת במהירות !
מי ירצה שברגע שהוא יחטוף התקף לב או יעבור תאונה יטפל בו ילד בן 15 שאין לו
מה לעשות בבית ? אל תתנדב ותיתן לאנשים מוסמכים לעשות את זה.
ברגע שתשבור את היד או הרגל באיזור איילון [רחובות והסביבה]
ואני אבוא לטפל בך..
אתה לא תדבר סרה על נוער מד"א לעולם.
אתה לא מבין בשיט מה שייצא לך עכשיו מהפה..
ייסורים וסבל אני העברתי את החניכים שלי..
ב-2:00 בלילה התקשרתי לאחת החניכות שלי וצעקתי לה בפלא
"קומי קומי !! מה תעשי לבנאדם שהתעלף".
וכולה צרודה משינה היא ענתה לי
"Safety, אבטחת נתיב אוויר בדיקת נשימה ודופק לחזיהוי אי איבוד הכרה..
הרמה של הרגליים ב-45 מעלות אבטחת AW ולחכות שהמטופל ייתעורר
אם הוא לא התעורר ב-10 דק' הקרובות סימן שהוא עבר לח"ה זמני ל-ח"ה קבוע..
בדיקת דופק ונישמה חוזרות וטיםול בהתאם [CPR וכו' .. ]
"ומה לא תעשי לבנאדם שמפרכס?!"
ופה מרוב לחץ היא אמרה לי רק
"לא אגע בו עד שהוא יסיים לפרכס.. יכין ציוד החייאה.. ואקרא לנט"ן" ..
היא שכחה לרפד את הנפגע =/
אבל אתה מבין בכלל מה נוער עובר עד שהוא עולה לאמבולנס..?
בני 15 אמנם אמנם..
אבל בני 15 שיודעים לטפל ברגעים הכי קשים שיש!
אמנם אתה חש לא בטוח מכיוון שבאים אליך "ילדים"
אבל אחרי שאתה רואה שה,ילדים" האלה מטפחים בך כהוגן מדבריםפ איתך וגורמים לך להרגיש ביטחון
אתה דופק לעצמך סטירה וחושב
"איך חשבתי ככה,
ותאמין לי בשלוש שנים שלי במד"א שאלו אותי את זה עשרות מבוגרים באמבולנס.. שאזרו אומץ ושאלו
"בן כמה אתה. ? "
"16 וחצי אדוני.. "
"ואיך זה שאתה יודע לטפל ? אם בכלל .. ? O.ם "
"זאת מכיוון שעברתי קורס של יותר ממאה שעות לימוד..
אל תדאג אדוני אתה בידיים טובות"..
איך אתה מעז לדבר ככה..
תתבייש לך..
מד"א של היום בלי מתנדבים לא ישרוד....היום המתנדבים במד"א הם חלק מאוד חשוב אפילו יש להם סידור מיוחד
של משמרות......נהגי אמבולנס(חובשים,חובשים בכירים)ששומעים שאין להם מתנדבים באותו יום במשמרת שלהם מתבאסים רצח..אנחנו המתנדבים גם עוזרים להם.....גם חוסכים למד"א כסף וג נהנים עזבו את הקטע של לעזור לאחרים גם כל האקשן שרואים בנסיעות זה פשוט שווה א תזה וכל מי שעבר את זה לא יגיד אחרת
ומי שאומר שלהתנדב זה טעות אז הוא לא מבין כלום מהחיים שלו