יש לי בינתיים תוכנית בסיסית מאוד מצומצמת אבל זה לא חשוב... כמה זמן אני צריך מנוחה בין אימון לאימון? 24 שע'? או יותר?
יש לי בינתיים תוכנית בסיסית מאוד מצומצמת אבל זה לא חשוב... כמה זמן אני צריך מנוחה בין אימון לאימון? 24 שע'? או יותר?
|
|
זה חשוב, חשוב מאוד.
בשאלה שלך, נתת פרטים מאוד דלים, אז אני לא אוכל לענות לך שאלה מלאה.
אבל מס' משתנים שאתה צריך לקחת בחשבון.
- התוכנית שלך ה"בסיסית מאוד ומצומצמת" היא תוכנית כללית, כלומר, עובדת על כל שרירי הגוף ?
- זוהי התוכנית הראשונה שלך ? כיאלו אתה מאיזשהו רקע של אימונים, יש לך כושר, או שאתה היית ילד מחשב שאוהב מקדונלס, ואז נרשמת למכון אז אסור לך ישר להעמיס על עצמך.
- מזאת בדיוק התוכנית הבסיסית והמצומצת הזאת ?
אבל ככה, בגדול...
למתאמן המתחיל שהתוכנית שלו היא כללית, עובדת על כל שרירי הגוף, יחד, באימון אחד.
אז נהוג להתאמן 3 פעמים בשבוע, לדוגמא: ראשון, שלישי חמישי, או לחילופין שני, רביעי, שישי.
אחרי חודשים, אתה תתקדם לתכנית שמחולקת ל- A ו-B, שמתמקדת ב... סוגי שרירים שונים ו... עזוב...
שתגיע למשוכה הזאת > נעבור אותה.
אם לא הבנת אותי תגיד, פשוט בוקר וההסבר לא כ"כ הלך =/
יומטוב בהצלחה, פעם הבאה שאתה שואל, תביא יותר פרטים > נוכל לעזור יותר.
-
-
-
קודם כל אני לא הייתי ילד מחשב וכמה שאכלתי מקדונלדס לא השמנתי... אני על 8.5 אחוז שומן.. ותכנית כללית היא על כל השרירים.. עד יום שלישי שיהיה לי תוכנית מסודרת...
בסדר בינתיים אינ עובד על כל השרירים חוץ מטרפזים זאת אומרת.. גב רגליים אחורי והרגליים שלמעלה(לא זוכר איך קוראים לזה.. נראה לי תאומים אומשו) חזה ידיים וכתיפיים...
זה הכללי עד יום שלישי אבל כמה זמן אני צריך לנוח בין אימון לאימון כי שמעתי שבין קבוצת שרירים צריך 36 שע'
מנוחה בין אימון לכל קבוצת שרירים כזו או אחרת לשנייה זמני מנוחה של 48-72 שעות.
בקשר לטרפזים אין צורך לאמן אותם אלא אם יש להם בעיה מיוחדת , סה"כ אין צורך בכלל לאמן שרירים כמו תאומים , טרפזים ואמות כי הם משתתפים יפה מאוד בתרגילים לקבוצת שרירים גדולה כגון גב , רגליים או חזה וגם לקבוצת שרירים קטנה כגון יד אחורית קידמית וכתף יש שיתוף שלהם , לכן זה דיי מיותר ויכול לפעמים לעשות רק נזק (במקרה של אימון אמות תופעה ידועה דלקת במפרק כף היד)
אמה אני לא אימנתי ויש לי במשפחה דלקת פרקים נראה לי אז זה עוד יותר מסוכן.. אבל תודה בכל זאת אחי![]()
הדלקת במשפחה שלך היא בד"כ מאי תצרוכת סדירה של סידן או לחילופין כי הם בטטות כורסא![]()
^^ זה אתה צודקחחחח^^
זה נע בין 24 ל72 שעות ... תלוי בתגובה של הגוף שלך
זה יותר לכיוון של איך אתה מרגיש מאשר מספר שעות