|
|
איך שאני רואה את המילה הזאת אני מקבל חררה
מהבולשיט .
קראו את חוקי החתימות.
תקשיבו לפחות מה יש לכם להפסיד?
לפי מה אתה יודע שהוא דתי מטומטם? לפי איך שחינכו אותך? או מהטלוויזיה?
גם אני הייתי ככה שחושב כמו רוב הבורים "דתי מטומטם" או כול השטויות האלה..עד שבדקתי את הנושא...
תורידו לפחות..תקשיבו עד הסוף ואז תחליטו.
לא אני קראתי לו מטומטם..
האמת היא שהנושא הזה ספציפית מעצבן אותי, של אחרית הימים כביכול
כי איך אתם מאמינים בזה ? אתם לא מבינים שהכל תלוי רק בכם, ולא באלוהים? אם משהו יגרום לאחרית הימים זה יהיה אנחנו בני אדם ולא איזושהי נבואה מהתורה. אתם באמת שמים את הגורל שלכם בידי אלוהים במקום לדאוג לעצמכם?
זה מה אני שאני חושב וזה גם מה שמעצבן אותי . טוב, אולי באמת נסחפתי עם התגובה מקודם..
נערך לאחרונה על ידי Tomer_x8; 30-06-2008 בשעה 12:41.
קראו את חוקי החתימות.
שמור על הפה שלך! לא מתאים לך אל תגיב .דתי מטומטם
צודק ! חופש ביטויבתור אחד שנכנס לפורום דתות כדי להתעניין ולא כדי לצחוק על אמונות , אני חושב שמותר לחלוק על נושא שהוא לגמרי לא לרוחי
לנושא -
תודה אחי אני ישמע את זה היום בערב
בהלכות יסודי התורה, פרק י', כותב רבינו הרמב"ם ע"ה שנבואה של פורענות (מוות, מלחמה וכו') לא חייבת להתגשם. שהקדוש ברוך הוא "ארך אפיים ורב חסד, וניחם על הרעה" (יואל ב,יג; יונה ד,ב)
בהלכות מלכים, פרק י"ב, רבינו פוסק שלא יעסוק אדם בנושא כי אין הדבר מביא לא ליראה ולא לאהבה.
ש: אז מדוע בכל זאת אנו מודעים לסוף? ת: בדיוק מאותה סיבה שאנו מודעים להתחלה.
לפי תפיסת היהדות, היתה לעולם ראשית מושלמת. היתה ויש תכנית אלוהית לבריאה, וכיוון שכל דבר שואף לחזור למקור שלו, אזי כל העולם מקורו בראשית ותכליתו בראשית.
יש תכלית לבריאה כי יש ראשית לבריאה, כפי שהנביא ישעיהו מתאר זאת (ישעיהו מו, י): "מגיד מראשית אחרית". כיון שיש ראשית לעולם, ניתן לדעת בוודאות מוחלטת שיש לו גם אחרית, שיש מטרה ומשמעות לעולם. זוהי משמעותה של הראשית: יש אחרית, יש לאן להגיע. זוהי הסתכלות אופטימית על העולם, יש לאן ללכת וההליכה אינה לחינם.
כל דעביד רחמנא לטב עביד
בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא
גוג ומגוג לא נשמע סימפטי כלכך..
קראו את חוקי החתימות.
אחי לא מבינים את ההקלטה.. תיכול לרשום לי פה בקצרה מה הוא אומר?